tiistai 16. tammikuuta 2018

Haasteena huhtikuu

Vois aurinkoki jo pikkuhilijaa näyttäytyä. On ollu jo nii monta läpiharmaata päivää. Ohan sitä viälä monta järiestelemätöntä nurkkaa huushollis, että aijankulua kyllä löytyy. Pikkuhilijaa rupiaa kuitenki kevätajatukset ottamahan vallan. Kevään orotus senku voimistuu, ku ettiin kuvia, Titalta saamahani keväthaasteesehen. Kiitos haasteesta! .......vaikka se herättiki ennenaikaasia toiveeta :)


Haasteen säännöt:

1. Tee postaus, ja kerro mistä haasteen sait
2. Kerro huhtikuusi viisi tärkeintä kevään merkkiä, jotka ilahduttavat sinun sieluasi voimakkaimmin. Etelärannikolla kevät on jo maaliskuussa ja pohjoisessa toukokuussa. Muokkaa haasteen kuukausi sinun kevääksesi. Huhtikuu on tässä vain keskiverto.
3. Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia.


Haasteena huhtikuu

Sulanu kinttupoloku 3.4.2017

Lumen sulamistahan, jos lunta on, orottaa aina ku kuuta nousevaa. Meiltä sulaa lumet yleensä vasta huhtikuus ja ensimmääseksi kinttupoluulta. Pihan pualella kaaripenkis voi aiva hyvin olla viälä 10-20cm lunta. 


Lumikellon ensimmääset piipot ikinä 4.4.2017, leimupenkis.

Ja ne ensimmääset piipot, niitä orotan koko talaven. Useen ensimmääset piipot jo orottaa maan pinnalla näkyvis, lumien sulamista. Kasvuhun lähtöhön ne tarttoo viälä muutamia lämpöösiä päiviä.Jääpuikot on yks kevään merkki. Luanto teköö omaa tilatairetta. Ja sehän tarkoottaa, että ainaki päivisin on lämpötila jo plussalla, sulattaen lunta. Öisinhän voi olla viälä pakkaasta vaikka kuinka palio.
Kevään ensimmääne perhone aiheuttaa aina iloosen kilijahruksen......


'Prins Claus' krookukset  24.4.2017 katajakulumas.

........mutta mikää ei voita ensimmääsiä krookuksia!


Tämän kevätmiälen nostattavan haasteen saa seuraavaksi: 

38 kommenttia:

 1. Kiitoksia niin kevään makuisesta tekstistä ja kuvista. Tuo jääkannu oli kyllä hyytävän hieno kuva. Kevään elementit ilahduttavat ja nythän nuo muistuttavat, mitä kohti taas mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkaa on viälä kevääsehen melekoosesti. Ainaki eilee siltä tuntuu, ku meinas muuttua ittekki aiva jääakaksi. Järkyttävän kylymä tuuli. Tänään sitte aurinkoki näkyy, pitkästä aikaa ja kunka korkialle soliki jo kivunnu :)

   Poista
 2. Huhtikuu on siitä jännä kuukausi, että paikka paikoin pihan varjoisemmilla paikoilla voi olla vielä paljon lunta ja taas siellä minne aurinko pääsee paistamaan näyttää jo hyvin keväiseltä.
  Tuo sinun kinttupolkusi saa minut aina huokaisemaan ihastuksesta. Ja niin....mikään ei voita minunkaan mielestäni ensimmäisiä maasta nousevia krookuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillon lunta aina tosi epätasaasesti. Nykki on lunta pohojoospualella, isojen puiren takia, vaa muutamia senttiä. Siältä on joskus lumi sulanu jopa ensimmääsenä. Aurinko ja tuuli sulattaa kinttupoluun tehokkahasti.
   Krookukset kruunaavat kevään :)

   Poista
 3. Olipas ihana postaus. Kyllä kohta jo päästään ihailemaan niitä kevään merkkejä muutenkin kuin kuvina! Äkkiä se aika menee kuitennii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka aika tuntuuski etehenpäi ajateltuna matelevan, nii jäläkikätehen kattottuna, aika suarastansa kiitää. Nykki on tammikuun pualiväli jo ylitetty.

   Poista
 4. Voi että joo, ensimmäiset perhoset ja krookukset! Lumikellotkin, toivottavasti niitä on aina edellisvuotta enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtäkää uutta lumikellua en laittanu maahan syksyllä. Joten, toivottavasti vanhat olis talavehtinu hyvi. Enkä yhtää pistääsi pahakseni, vaikka olisivat lisääntynykki.

   Poista
 5. Jäätynyt kastelukannu voisi olla vaikka tältä päivältä. Juuri noin hyytävää on tänään ollut, vaikka aurinkokin näyttäytyi päivällä. Vaan vaikka tänään on jäätävää ja luntakin luvassa, kevät tulee. Vielä vähän aikaa sitten pimeää tuli jo kolmelta. Tänään lähempänä neljää oli vasta hämärää, ei pimeää.
  Tuo sinun kinttupolkusi on kerrassaan upea. Ihailen sitä suorastaan kadehtien joka kerran, kun se kuvissasi näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääläki oli aiva järkky sää. Varsinki ku on ollu nii tuuletonta. Ny raivos taas oikee kunnolla. Täälä paistoo tänään aurinko ja huamas, kuinka päivä on pitenny.
   Kinttupoloku pitää keväällä hualtaa kunnolla. Kaiken mailman rikkikset yrittää vallata sen, mokomat.

   Poista
 6. Oi, kun on kutsuvan näköinen tuo kinttupolku!
  Meilläkään ei ole aurinko näyttäytynyt aikoihin, en edes muista milloin viimeksi. Nyt on ulkona jopa muutama pakkasaste ja tuuli suoraan jostain Siperian perukoilta, aivan jäätävän kylmää.....
  Nyt todella tarvitaan kevätkuvia ja vaikka niitä ennenaikaisia toiveitakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kinttupoloku on aina vaa munki suasikki. Ihimeen hyvin son pysyny kuasis, vaikkei perusta nii syvä ookkaa. Aurinko kipus tänää uutehen ennätyksehen, eikä tuulikaa ollu enää nii vinkiää ja kylymää ku tosiaan oli eilee. Kyllä kuvat helapottaa hetkeksi suurinta kevätkaipuuta :)

   Poista
 7. Kiitos haasteesta!
  Mukavan näkönen tuo kinttupoloku! Meillä ol eilen ihana auringonpaisteinen pakkaspäivä ja illasta näkköö päivän jatkuneen. Tännään tuuloo ja lunta sateloo. Hauska kuva kastelukannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä!
   Päivä on pirentyny huamattavasti. Kevät on jo muutaman kukonaskelehen likempänä.

   Poista
 8. Huhtikuun aurinko paljastaa kauniin kinttupolkusi.
  Teillä pikkusipulit vasta pilkistää huhtikuussa. Onneksi sentään krookukset avaavat nuppunsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä auringonpaistees, siinon pihan lämpöösin kohta. Meillon kaikki nii palio jäliis, mutta peräs on aina tultu :)

   Poista
 9. Ensimmäiset krookukset on odotettu tapahtuma, niitä ei voi olla puutarhassa ikinä liikaa. ja silti niitä laittaa syksyisin ihan liian vähän maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookukset oli ensimmääsiä sipulikukkia mitä tänne laitoon. Non ollu aina mun suasikkia. Ja joka syksy oon niitä laittanu lisää, varmuuren vuaksi. Liikaahan niitei voi olla koskaa.

   Poista
 10. Tiedätkö, paljastan nyt sulle yhden salaisuuden. "Kaikki" puhuvat innoissaan piipoista ja mä olen aina luullut, että he puhuvat siitä piippo-kasvista, joka on aika vaatimattoman näköinen kai. Postauksestasi opin, että ne piipot voivat olla minkä kasvin versonpäitä tahansa :D

  VastaaPoista
 11. Kyllä ensimmäiset krookukset ovat niitä, joista tulee ihania väristyksiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Ja niitä pitää käyrä vahtaamas monta kertaa päiväs, ettei vaa missaa sitä ensimmäästä avonaasta kukkaa :)

   Poista
 12. Tuo kinttupolku on niin ihana, ei ihme että odotat sitä lumen alta näkösälle.
  Ja perhoset, krookukset, huoh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä pitki voi ensimmääsenä kipittää iliman kenkiä, vaikka mualla on viälä iha märkää. Kyllä, kaikki kevään merkit :)

   Poista
 13. Oi ihan huhtikuu, siinä on jo lupaus kesästä! Kiva postaus! Ihana tuo kivikäytävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii onki ja joka päivä huhtikuu on likempänä :) Kiitos!

   Poista
 14. Ne ensimmäiset kukkijat keväällä, ne on niitä parhaimpia! Ei haittaa vaikka ovat keltaisia, kaikki värit käy keväällä... Kunhan jaksaa nämä muutamat viikot kahlata tämän lumimyräkän, tuulen ja tuiskun läpi, on odotettavissa ne ensimmäiset ihanuudet.

  VastaaPoista
 15. Ihania kuvia <3 On jo kova ikävä huhtikuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhtikuu on ihanimpia kuukausia, silloon kevättää väkisin, oli kuinka lumine tai kylymä talavi hyvänsä.

   Poista
 16. Lunta täällä hiljalleen satelee ja taivas tietysti pilvessä. Mukava on katsella uuden kevään tuomaa kasvun ihmettä, kuinka pieni piippo voikin tuoda tullessaan suuria kevään ja uuden kasvun riemua.
  Kevät on niin riemastuttava vuodesta toiseen ja kun krookukset kukkivat silloin varmasti kevät.🌷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääläki tuloo lunta, heikosti, mutta kuitenki. Kevät taitaa olla orotetuun vuarenaika. Silloon mennähän kohti valua, lämpyä ja uutta kasvukautta. Kevät ei oo mitää iliman krookuksia.

   Poista
 17. Hieno tuo luonnon oma jäätaideteos kastelukannussa :) Vaikka tuosta ulkona olevasta lumipeitteestä on onnellinen, niin nämä kevätkuvat herättää kyllä aikamoisen kevätkaipuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös :) Pakkohan soli ikuustaa. Nyt on hyvä ku on lunta, pakkaasia on viälä pitkän aikaa, enemmä tai vähemmä.

   Poista
 18. Ihania keväisiä kuvia ja tunnelmia! Krookukset tosiaan viimeistäänkin tuovat kevään. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 19. Mahtavan jäinen kastelukannu :) Noita samoja merkkejä sitä odottaa aika moni, ne ensimmäiset pälvet ja kun kulkutie aukeaa jäästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä silloo viimmeestänsä rupiaa puutarhahormoonit jylläämähän :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...