sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Lorun loppu

Lupasin kertua siipirikkoosen joutsenen kohtalon.  Isäntä kantoo sille tunnollisesti pari kertaa viikos jyviä.Menin kerran kameran kans joukkohon ja joutsenhan innostuu pitämähän piänen esitelmän. Ei ny yhtäkkiää olisi uskonu, ettei se lentohon pääse, mutta toisen siiven kärki on tummempi, koska son märkä.


Rauhallisesti se meihin suhtautuu.Tästä kuvasta näkyy hyvin toisen siiven kärijen roikkumine. 


Joki on ollu jo muutaman viikon jääs, paitsi sillan alta. Nykku pakkaasjakso on ollu aika pitkä, sula alue on piänentyny entisestään. Isäntä on jopa tiputellu sillalta kiviä jään reunahan, rikkoen jäätä, että vesi pysyys auki. Kettuki on käyny kyttäämäs maukasta paistia. Isäntä soitti lintumiähelle, että jotaki tarttis teherä, enneku on liia myähäästä.Joten, tänä iltana tuli "lintumiäs" Mikko, Kauhavalta, pyyrystämähän joutsenta. Mikolla oli silimukka ja isännällä haavi ja mä näytin valua. Nii siinä sitte käytihin, että isäntä sai pyyrystettyä joutsenen haavihin.
Siipi näytti aika karsialta. Soli verine ja jäine. Mikko arveli kuitenki, ettei siipi olisi poikki ja että joutsen lentääs ens kesänä, sulukasaron jäläkihi 99% varmuurella. Tuumas linnun olevan hyväs kunnos, painosta päätellen.
Lintu laatikkohon ja kansi päälle. Mikko sanoo tutkivansa siiven paremmi ja rengastavansa linnun. Talaven lintu tuloo viättämähän mitä torennäköösemmin Mustasaarelaases Villieläänhoitolas.Lorulla oli onnelline loppu. Toivottavasti joutsen pääsöö ens kesänä lentämähän lajitoveriensa joukkohon. Esitettihin toivomus, että laittaasivat punaasen liinan kaulahan, jotta voitaas tiiraalla taivahalle, josko palaas synnyynseurulle.........ja mikä parasta,  kettu jäi iliman paistia!


Ensimmääne joutsenjuttu löytyy tästä ja toine tästä.


ps. Eilee tuli tekstari, että joutsen on kuvattu ja luut torettu ehejiksi. Lentomaharollisuuret on siten hyvät. Lisäksi sillon antibioottikuuri päällä. Joten, son erttäin hyväs hoiros 😊

34 kommenttia:

 1. Voi, otsikon kun luin, ajattelin jo pahinta... mutta niin helpottava uutinen! Olette tehneet hienosti kaiken voitavan, toivotaan joutsenen kuntoutumiseen nyt kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmääsenä oli ittellä ajatus lopettamisesta, mutta isäntä luki netistä, ettei siipi välttämättä olisi poikki, vaikka roikkuuski. Sen jäläkihi ruvettihinki soittelemahan, mistä löytyys apua.

   Poista
 2. Mahtavaa <3 hienoa että huolehditte joutsenen turvaan ja hoitoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isännän aktiivisuus kyllä yllätti. Sain hyvin tilanneraportit joutsenen tekemisistä.

   Poista
 3. Ihanaa! Otsikon lukien pelkäsin minäkin jo luonnon valinnan iskeneen. Nyt on joutsenella mahdollisuus. Nuori lintu kuntoutuu kyllä, kun ei ole luita poikki. Kiitoksia kaikille projektiin osallistuneille, luulen lukijakunnassa monen muunkin ilahtuneen tästä rescuen onnistumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis sillä ollu muuten aika huanot seleviytymismaharollisuuret. Pakostaki sillanalus jäätyy johonaki vaihees talavia. Kettu olis varmastikki viimmeestää siinä vaihees sen hairannu, ku ei olisi enää päässy vetehen pakohon.

   Poista
 4. Olipa mukavaa luettavaa. Teidän asiostanne joutseparka saa uuden mahdollisuuden. Hienoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku kylälääne oli jo soitellu poliisiillekki, että tulisivat sen lopettamahan, mutta isäntä tuumas ettei sitä ammuta, ku oon nii kauvan sitä jo ruakkinu.

   Poista
 5. Ohhoh, enpä olisi uskonut, että tuosta olisi eläjäksi, niin pahalta siipi näyttää. Lentotaidottomalla linnulla ei paljon selviämisen mahdollisuuksia luonnossa ole. Mahtava uutinen, että se onkin paremmassa kunnossa kuin miltä näytti, ja varmaan lentokykyinen kesällä!
  Todella hieno homma, että hoiditte linnun tipusairaalaan, muuten sillä olisi saattanut olla hidas ja tuskainen loppu. Se on pahinta mitä voi ajatella, mieluummin sitten nopea lopetus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmääne ajatus soli ittelläki, ettei enää lintua tulisi. Lintumiäs antoo kans kuitenki het positiivisen arvion, ku sai linnun käsihinsä. Jos kukaa ei olisi lintua hakenu, oltaas hommattu siihe joku viralline ampuja. Vaikka isännälläki on pelit ja vehkeet ja, ei halunnu itte sitä teherä.

   Poista
 6. Otsikosta jo luulin, että lintu on kuollut. Onneksi ei ollutkaan! Kiitos linnun puolesta välittämisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintu on varmasti onnelline ja tyytyvääne. Het se rupes pöyhimähän päällensä laatikon fyllinkiä.

   Poista
 7. Hienoa että joutsen pääsi hyvään hoitoon! :) Toivottavasti paranee yhtä hyvin kuin on ennusteltu.

  VastaaPoista
 8. Hienoa että joutsen pääsi hyvään hoitoon ja toivon mukaan pääsee vielä siivilleen.
  Ihanaa että löytyy vielä auttavaisia ja hyväsydämisiä ihmisiä 💕

  VastaaPoista
 9. Voi miten hienoa että joutsen pääsee hyvään hoitoon ja varmasti vielä paranee! Onneksi on tuollaisia ihmisiä olemassa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on tuallaasia hoitoloota. Ny onki vastaasuuren varalle, osootes olemas.

   Poista
 10. Onpa hieno loppu tälle tarinalle. Ainakin linnulla on talvi aikaa toipua, joten toivottavasti se vielä pääsee siivilleen. Kerrothan sitten, kun taivaalla tööttäilee joutsen punainen liina kaulassaan.

  VastaaPoista
 11. Oi kun kiva! Mietinkin tässä kerran, että mitähän sille teijän joutsenelle kuuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ny kuuluu hyvää :) Joka päivä soli miäles ja aina ku pakkaane nousi, sitä tuli aina vaa enemmä surko.

   Poista
 12. Ihanaa huolenpitoa, kiitos teille!

  VastaaPoista
 13. Lorulla oli onnellinen loppu, joka jatkuu ensi keväänä kantavin siivin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä torennäköösemmin. Joutsen on kuvattu ja luut on torettu ehejiksi. Lisäksi sillon antibioottikuuri päällä.

   Poista
 14. Olipa onnellinen loppu! Teitte tosi hienon työn auttaessanne joutsenressukkaa. Onneksi sillä ei ollut siipirikkoa ja onneksi kettu ei saanut sitä saaliiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellisempi ku uskallin aluuksi ajatellakaa. Ny oli onni onnettomuures :)

   Poista
 15. Teitte hienon työn molemmat!
  Tuo joutsen ei olisi selvinnyt meidän talvestamme. Nyt se vasta toden teolla alkaakin.
  Upeaa, että se pääsi talveksi hyvään hoitoon ja saa jatkaa elämäänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti olisikkaa, ainakaa näillä lakeuksilla. Avonaasta vettä pitää löytyä. Silloon on maharollisuus olemas. Sanos muuta :)

   Poista
 16. Olipa hieno uutinen, että joutsen jäi henkiin ja pääsi hoitoon. :)

  VastaaPoista
 17. Otsikko tosiaan enteili huonoa loppua, mutta onneksi kävi näin. Osallistuitte hyvään asiaan, kiitos!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...