tiistai 13. marraskuuta 2018

Kuusi kuvaa kesästä -teemana valokuvaus

Sain haastehen Maalaiskaupungin pihan Tuulalta. Kiitos! Haastehen on laittanu liikkeelle Tuplasti terapiaa -plokin Pirjo. Tarkootus on esitellä kesääsiä kuvia valokuvauksen näkökulumasta. 

Kuvaan ihan perusjärkkärillä, Nikon 3100. Kuvaamises käytän useemmiten Nikkorin 35mm F/1.8 G kiintiää objektiivia  tai Nikkorin teleobjektiivia 18-200mm F/3.5-5.6G. Microki tai siis macro o, mutta se tuppaa jäärä käyttämätä.

Muutaman valokuvauskurssinki oon käyny. Aina niistä jotaki miälehen jää ja muutaman alaa käsittelevän kirijan oon hankkinu ja peräti lukenukki. Siton kuitenki, jotenki urautunu kuvaamahan aina samoolla säärööllä ja samalla tyylillä. Vois joskus taas innostua kokeelemahan jotaki erilaasta. Jalutaki o, mutta aluun innostuksen jäläkihi, oon käyttäny sitä lähinnä keittiös klasin eres, kuvates lintuja talaviruakinnalla.

Kuvia käsittelen tarpehen mukahan ennen julukistamista. Useemmiten suaristan, (jostaki kumman syystä kaikki tuppaa olemahan vinos, olisko taittovirhe) rajaan ja terävöötän pikkuuse ja tiätysti piänennän plokia varte. Koska kuvaan pääasias omilla säärööllä, otan yleensä vinon pinon kuvia yhyrestä kohteesta, josko eres joku onnistuus.

Mutta, ny niihi valokuvihi. Osan näistä oon plokis julukaassu jo ennemminki, mutta minkäs teet, ku näistä tykkään.Täs on nii hyvi onnistunu vastavalo. Ruahosipuli ilta-auringos.


Erilaane kuvakuluma etupihalta, kuvattuna kuusiympyrän takaa. Kuvas on ns. kovavalo, mutta se peittää sopivasti ulukorakennuksen rappiotilan 😉No täs on ny sitte sitä rappioromantiikkaa ihan omalta pihalta, puarin päärystä. Kesää parhaammillaan.Sateenkaari on aina aivan pakko kuvata. Ja täs ku tuntuu sateenkaaren loppupää olevan melekee omalla pihalla, nii sitäki suuremmalla syyllä. Sitä aarretta nii kovasti miälisin......vai onko se mulla jo.Valakoosen kukan kuvaamine, on monesti aika haasteellista. Useen tuloo liuta ns. puhkipalanehia kuvia. Ihana muato espanjanneirolla.

Nii sopivasti osuu aamuaurinko  koristekastikka 'Overdam'iin, että oli pakko hakia kamera. Loistava heinä, kaikin pualin.


Täs mun kuvat ja seuraavaksi olis kiva  nähärä:Anun puutarhan
 - ja  Lappalainen etelässä- plokien kuvat.


Lopuksi haasteen säännöt:
Postaa kuusi kuvaa kesästä ja kerro miksi juuri ne kuvat haluat julkaista. Tarkoitus on kertoa mikä kuvissa itseä viehättää. Jokainen on varmasti tyytyväinen johonkin otokseen. Eli nyt surutta saa itseään kehua, pois turha vaatimattomuus!
Lähetä haaste eteenpäin yhdelle tai useammalle.
Halutessasi voit kommentoida linkin kera Tuplasti terapiaa blogiin, jossa listataan haasteeseen osallistuneet.
Lisänä haasteessa vielä yksi eksra:
Ilmoita kommentoidessasi Tuplasti terapiaa- blogiin  saako kuvasi julkaista postauksessa,(ilmoitetaan kenen kuva, tietysti)johon kerätään yksi kuva jokaiselta osallistuneelta.Postaus tulee sitten joskus myöhemmin.

Valokuvauksellista viikua!

29 kommenttia:

 1. Vastasin juuri samaan haasteeseen. Kivoja nuo ruohosipuli- ja heinä-kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääki käyrä kattomas. Tykkään niistä enite ittekki.

   Poista
 2. Mukava, kun vastasit haasteeseen kivoilla kuvilla. Minuun vetoaa aina tuo sinun "rappioromatiikaksi" kuvailema kuva-aihe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Horsmakuvasta tulooki miälehen vanahat suamalaaset elokuvat.

   Poista
 3. Kauniita kuvia! Sulla onkin oikeen hyvä varustus kameraan. Mun pitääs kans niitä erilaasia putkia hommata ja joku kurssikin olis hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuan 35 millisen ostin uutena, mutta telen ostin käytettynä ja hyvin on pelittäny. Kurssiilla oppii aina jotaki uutta, mutta niitäki o nii monellaasia.

   Poista
 4. Tosi hyvät kuvat! Minä en oikein tajua kuvaamisesta mitään. Napsin vaan perusasetuksilla tuurilla ja sitten koneella katson, mitä kehtaa julkaista. Pitäisi vähän jostain asiaa opiskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hyvät kuvathan sulla on. Seki o jo palio, että ottaa monta kuvaa josta valita. Joku alan kirija vois olla hyvä ja opetteloo yhyren asian kerralla. Jos lukoo koko kirijan het kannesta kantehen, nii sekaasishan siinä vaa menöö. Netiski o hyviä valokuvauksen vinkkisivuja.

   Poista
 5. Kuvasi ovat upeita! Ruohosipuli on ehkä paras näistä. Minulla taitaa olla sama tyyli kuin Reetalla. Jotain olen yrittänyt itsenäisesti opiskellakin, mutta se on tyssännyt aina siihen kuuluisan rautalangan puutteeseen :D Pitäisi ehkä käydä jollain kurssilla. Toisaalta, en tiedä, olisiko sillä mitään vaikutusta kuvieni laatuun, kun kamera on kuitenkin vain halpa digi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Digillä pystyy tekemähän yllättävän palio, mutta siinäki o omat niksit. Digillä mäki oon aloottanu. Kurssiaki o nii monen tyylisiä ja sisältöösiä. Moon itte aika hiras oppimahan uutta ja sitä rautalankaa yleensä kuluu miälettömät määrät :D

   Poista
 6. Kauniita kuvia! Niissä on ihana, lämmin tunnelma. Ihan tuli kesää ikävä. Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 7. Todella hienoja kuvia. En edes yritä etsiä niistä parhainta, koska kaikki miellyttävät minua paljon. 😊❤️

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos :) Mukava oli kuvia selata. Kesän färit tuntuuvat olevan jo niiiiin kaukana.

   Poista
 9. Hienoja kesän tunnelmia! Näissä kuvissa on 'se jokin'!

  VastaaPoista
 10. Hienoja kuvia, niin erilaisia. Ruohosipuli on päässyt hienoon kuvaan!

  VastaaPoista
 11. Minäkin tykkäsin kaikista kuvista. Rappiokin esittäytyy edukseen:D
  Huh, minä kuvaan pelkästään kännykällä. Kääks, pari kameraa on, mutta ne ovat jääneet kaappiin. Liikkuvan kohteen (lue:koirien) kuvaamista tarttis ehdottomasti opetella! Vinkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva :) Mä en tajua kännykkäkuvauksesta hölökäsen pölährystä. Omistan mummamallisen puhelimen. Tuan kameran ostin just sitävarte, että saisin aikanaan koirasta parempia kuvia. Pentuna tuli hirvikoiraa kuvattua, muttei enää. Mones kameras on valamihia automaattisia ohojelmia, joita vaihtamalla pystyy saamahan helapommi halutullaasia kuvia, jos ei oo opetellu viälä omia säätelyjä.

   Poista
 12. Valtavan hyviä kuvia kaikki mutta minä rakastuin horsmankukkaan, vanhat laudat takana ja ruostunut hevosenkenkä sekin pikkuisen vinossa ( ei aseteltu ) ja onko tuo vanha sarana. Nämä puree minuun . Ja kyllä sinulla on se aarre jo se näkee sinun kaikissa kuvissasi myös aiemmissa. Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tua ruastunu hevoosenkenkä oli tuas samas asennos jo viistoista vuatta sitte, ku tänne tulin. Tuumasin, että tuashan son hyvästi talles :) Saranaki o alakuperääne. Kiitos, niihän se taitaa olla :)

   Poista
 13. Kauniita kuvia kesältä!
  Ensimmäisessä ja viimeisessä on upeasti auringonsäteet esillä!
  Ja kiitos, otan mielelläni haasteen vastaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Viimmeeses kuvas, tuli nousevan auringon kapia valokiila portin alta ja osuu just tuaho heinähä. Osuun kans sopivasti kohoralle. Kiva :)

   Poista
 14. Nämä olivat taidekuvia sanan varsinaisessa merkityksessä, piti oikein hiljentyä katsomaa! Ihana kesä, upeat kuvat ja puitteet!

  VastaaPoista
 15. Niin ja hei nyt huomasin kun kävin uudestaan että kiitos haasteesta otan mielelläni sen vastaan. Vastasin omaan blogiini jo samoin mutta tänne jäi kun jäin kuviisi kiikkiin.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...