maanantai 20. huhtikuuta 2020

Ihania färiä......

......nii sisällä ku pihallaki.


Tämä yllätti mut ihan täysin.


Harvoon, ku retkahran ostamahan jonku mulle tuntemattoman kasvin juurakoota/sipulia, nii tulos o näi näyttävä ja ennenkaikkia näi nopia.

Vaaleatyttökämmekkä -Pleione formosana
Istutin nämä vaaliantyttökämmekän sipulit? (2kpl) huhtikuun ensimmääsenä päivänä ja runsahan parinviikon päästä noli jo kukas.  Eikä mummiälestä oo eres vaaleeta, vaan kunnonpinkkiä. O vaan purkki aika tyhyjän näkööne, ku ei oo leheren lehtiä. Senoon jo päättäny, että jos näitä viälä rookaan, ostan varmasti lisää, vaikken saisikkaa näitä tämän pitemmälle. On kukka nii komia.

Krookus 'Ruby Giant'
Pihallekki o puhujennu uusia kukkijoota. Terassipenkis valakoosten seuraksi rupes kukkimahan nämä piskuuset violetit krookukset.

Krookus 'Romance'
Kaaripenkiski tapahtuu. Vaaliankeltaaset krookukset........

Krookus 'Blue Pearl'.........ja haalian vaaliansiniset  krookukset on aukaassu kukkiansa.

Niillon seuraa toisistansa. Nii hempiän färisiä molemmat.

Ai jestas ku tykkään tästä navetan eruspenkin krookussekootusnauhastaki. Jokaane tupas o lähteny yhyrestä sipulista.

Kevätkujenmiekka 'Katharine Hodgkin'

Kevätkurijenmiakkojenki kukinta on alakanu. Ensimmääsenä, iki-ihana 'Katharine Hodgkin'. Muut viälä orotuttaa, eiväkkä kaikki viimme syksynä istuttamani uutuuset oo viälä eres noussu. Aamulla onneksi näin muutaman uuren piipon.

Mullon ollu ompeluputki päällä. Sen siitä harsojen ompelusta sai. Oon maraltanu talaven aikana kertynyttä kasaa, mihinä oli korijausta orottavia kamoja, tyähaalarien vetoketjuusta, hevoosloimihin asti. Siinä meniki sopivasti totehen tuuliset ja kylymät päivät. Ilimojen lämmetes siirryynki sitte pihahommihin. Penkit oon vetäny jo matalaksi, mutta erinääsiä kasoja o viälä siälä täälä. Oomma muutaman rojektinki jo aloottanu. O nii kiirusta mukamas, ettei tiärä mihinkä hyppääs ensimmääsenä 😍

Aurinkoosia ja  färikkähiä päiviä!

26 kommenttia:

 1. Huikean värinen kämmekkä. On erikoinen, kun ei lehen lehteä oo 😊
  Kaikkea ihanaa jo noussut siellä.
  Sinä käytit hyvin huonot ilmat, sillon kannattaakin tehä sisähommia. Minäkin tänään pikkusen aloittelin pihalla ja katkoin vanhoja kukkavarsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Jokaane färipilakku, mikä maasta nousoo, o nii tervetullu. Ny oon ollu nii ahanahasti pihalla, ettei meinaa millää malttaa tulla sisälle. Mulla rupiaa olemahan jo kaikki penkit maan tasalla ja pikkuusen jo haravoonki.

   Poista
 2. Teilläpä on jo krookukset ja kurjenmiekat kukassa! Meillä vieläkin kaikki nupullaan. Jospa tällä viikolla aurinko aukaisee.
  Mun ompeluputki on ihan hukassa. Kaikenlaista on kesken pihallakin, ihan sama tunne täälläkin. Ei tiedä, mitä jatkais ensimmäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisääki o jo tullu. Kyllä teilläki pian kukkii, josei ny oo jo ruvennu. Mullaki oli varsinaasesti korijausputki. Mitää uutta en teheny harsojen lisäksi. Kesken on tääläki ja silti alootan uusiaki :)

   Poista
 3. Oon vallan hurmoksissa Vaaleatyttökämmekästäsi ja kaikista pihakukistas kans. Kevät!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mikää ihime, son nii ihana ja pihan kevätkukat sykähryttää aina :)

   Poista
 4. No on tosiaan kemian värinen tämä tyttökämmekkä. Ja kivaa kukintaa alkaa pikkuhiljaa nousemaan. Krookukset on kyllä minulla sitten listalla kun paikka löytyy puutarhan puolelta samoin kevätkurjenmiekat. Ompelupuuhissa minäkin olen ollut. Hyviä ompeluhetkiä ja myös puutarhanpuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On komia.Toivottavasti säilyys pitempähänki, ettei olisi vaan yhyren kukinnan juttu. Krookuksia ja kevätkurijenmiakkoja kannattaa eherottomasti laittaa, ku non nii aikaasia kukkijoota. Kiitos, samoon sulle!

   Poista
 5. Onpa hieno kämmekkä! Ja kerrassaan nopeaa toimintaakin siltä. Ihanasti krookukset kukkivat sinulla jo suurina lämpäreinä. Pian meilläkin, tosin ei ehkä suurina läntteinä kuitenkaan. Sen verran oli jo routa sulanut yhden penkin laitamilta, että sain sen kantattua. Paikoin lapio kolahti jäähän jo viiden sentin syvyydellä, mutta onneksi suurin osa reunasta oli viidentoista sentin syvyydelle sulanut ja sehän riittää kanttaukseen :D Nyt on niin aurinkoista ja lämmintä, että maakin varmasti lähtee lämpenemään ja kuivumaan kunnolla. Mitähän projekteja sinulla on siellä tulossa? Toivottavasti raportoit niistä vielä, ettei uteliaisuus herännyt turhaan ;) Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kämmekä yllätti totaalisesti. Osa krookuksiston jo vuasia vanhoja, mutta uurekki istutan yleensä aika tihijähän. Oho, oot jo kantannukki. Mulla saa se homma viälä hetken orottaa. Raporttia seuraa :D

   Poista
 6. Onpas ihana kämmekkä, niin hyväkäytöksinenkin <3 Ja krookukset sävy sävyyn hempeilevät!

  VastaaPoista
 7. Oijoi mikä ihana pinkki kämmekkä, siis todella pinkki. Krookukset viihtyvät kun noin hyvin ovat kasvaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei mikää vaalia, haalia ollenkaa. Siinon keväällä kostiaa, ku kattolumet sulaa ja kesällä rutikuivaa.

   Poista
 8. Aivan upea kämmekkä ja ihanaa krookusten kukintaa.

  VastaaPoista
 9. Krookukset on vaan niin ihania! Ja komian färinen kämmekkä :)

  VastaaPoista
 10. Hieno on tuo kämmekkä. Ja hyvin on krookuksetkin kasvanu. Paljon on kukassa. Työhaalareitten ketjuja miekin talavella vaihoin, ja manasin painoneppareita. Liian lähelle monissa on vetoketjuu laitettu. Saitko morsiusharson kasvamaan, miulla ei lähteny, vaikka liotin. Ol vaaleanpunanen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät o nii ihanaa aikaa, ku kukkia rupiaa näkymähän. Vetoketjujen vaihrot o niitä vihoviimmeesiä töitä. Yllätys, yllätys.....sain, vaikka juurakot jäiki pariksi päiväksi pöyrälle, siksi mäki liotin ne. Oi, vaalianpunaanen olis ollu nii hiano.

   Poista
 11. Sulla ne nuo krookukset kukkii niin komeasti ja kevätkurjenmiekka. Ja tuo kämmekkä on mahtava. Ja ootellessa ompeluksia, mulla koko talven neulomista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookuksia on palio, non nii ihania. Mullei oo muutamahan vuatehen puikot kilissy. Sitä puumia orotelles.

   Poista
 12. Todella upean värinen kämmekkä! Ihanasti siellä jo kukkivat krookukset. Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 13. No onpas sievä ja ihastuttava tyttönen, aivan uusi minulle! Ja krookukset kaikissa ihanissa väreissä, kevätpuutarha on täällä taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli mullekki. Krookuksista saaki nii ihanasti färiä puutarhahan.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...