maanantai 13. huhtikuuta 2020

Pääsiääsen puuhia

Ny oli, sattunehesta syystä, pikkuusen erilaane pääsiääne ku normaalisti. Ei trullin trullia, eikä muitakaa viarahia, joten, pääsiääne meni tänä vuanna niinku muukki viikonloput, ei mitää erikoosta. Pitkänäperijantaina ja pääsiääslauvantaina oli aurinkoosta. Silloon olinki palio pihalla. Siivosin joitaki istutusalueeta....... 


......naapurin kissin kans. Tämoli ny nii seurankipiä, että kuluki peräs joka paikkahan.

Suunnittelin riskipenkkihin tomaatiille tälläästä minikasvaria vanhoosta klasiista. Hm....korkeutta olis just sopivasti. Mullaku o tulos vaa matalia pensastomaattia. Pituuski osuus iha nappihin. Tuaho päähän jäis just sopiva tila kaaren juurelle jollekki köynnökselle. Katto pitääs viälä kehitellä jostaki. Kaipaa tämä viälä muutenki pyärittelyä. Sitä tiärä muutenkaa, tulooko tuasta valamista.


Kissi löyti välillä hyvän, suajaasen taukopaikan, terassin hyllyköstä. 

Pyhät oliki ilimojen pualesta surkeeta. Satoo kaikis olomuaroos, tuulen kans. Joten innostuun ompelemahan, pitkästä aikaa. Tein parihin omatekemähän kasviloorahan suajahupun. Ei menny sekää het iha nappihin. Ensimmääne versio oli tiukka ku makkaran kuari. Toisen version tein reilusti välijemmäksi, mutta sitähän tuuli rupes het repimähän.


No, siitä pääsi laittamalla reunahan kumminauhan. Tein tästä kakskerroksisen, toisesta tein yksinkertaasen. Ny o näis suuremmis looris siistit harsot, eiväkkä, toivottavasti, lentele pitkin pihaa. 


Narsissikki tykkääs jos ilimat lämpees.

Mukavaa viikkua!

24 kommenttia:

 1. Lupaavalta vaikuttaa tuo ikkunasysteemi, ja kun tietää sun näppäryyden, niin eiköhän siitä just passeli tule.
  Ihana söpöliini tuo naapurin kissi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti saan irean toteutettua päähänasti, tarvetta minikasvarille kyllä olis. Onse :)

   Poista
 2. Narsissit, minä ja naapurin kissakin selvästi arvostettais, jos sää lämpenisi. Sulla on näppärän oloiset askareet siellä. Kyllä tuosta vois tulla hyvä paikka tomaateille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lämpöösemmät kelit hivelis puutarhurien ja tiätysti monen muunki miältä. Luulis olevan parempi paikka, ku olla taivasalla.

   Poista
 3. Pääsiäisenä tuli nähtyä kaikki sään olomuodot, ainakin tuntui siltä. Tulihan hienot huput laatikoihin. Ompelitko ne ihan tavan harsosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin vaihtelavaa oli tänä vuanna pääsiääsen sää. Loorat o 150x80 joten valamihit huput ei passaa. Ihan tavallisesta harsosta.

   Poista
 4. Söpöönen tua kissikaveri :)
  Ei oikeen nua pääsiääsen ilamat innostanu, mutta jonakin päivänä tein vähä pihahommia.

  VastaaPoista
 5. Suloinen kaveri ollut mukana puuhissa. Samalta kuulostaa kuin täällä. Sunnuntaista tuli lepopäivä. Silloinkin kun on ollut lämmintä ja aurinkoista, täällä ollut kiusana kylmät tuulet. Vähän joutuu vielä odottamaan lämpöisiä kevätkelejä. Pidetään peukkuja ettei kauaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuli pakkaa olla riasana tääläki. Jospa ne siitä rauhoottuus, tai ainaki lämpees.

   Poista
 6. Ikkunat vaikuttavat oikein lupaavalta pikkukasvarilta tomaateille. Ja nuo huput ovat tosi napakan ja fiksun näköiset kaarien päällä. Tuosta systeemistä saa lämpimän kasvupaikan moni kasvi ja pysyvät ötökätkin (kempit ja muut) ulkopuolella.
  Erilaista oli meilläkin pääsiäinen, kun ei ollut ketään käymässä. Ja sää on vaihdellut vaikka kuinka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulis niistä olevan jotaki suajaa, jos saan ne jotenki kyhättyä kasahan. Moon nii kyllästyny kokuamahan maahan lentänehiä harsoja, täälähän tuuloo aina. Ja ku haluaas, että kasvimaaki olis siistin näkööne, silimis ku son kokoaijan. Varsin vaihtelevaa oli pääsiääsen sää tänä vuanna.

   Poista
 7. Nyt pääsiäinen oli varmasti hyvin monille hyvin erilainen. Niin täällä meilläkin. Onneksi pääsiäisen sää oli täällä melko aurinkoinen, mutta osin aika tuulinen. Pihatöitä tehdessä aika kului mukavasti.
  Minikasvarista tulee varmasti hyvä ja lämmin kasvupaikka tomaateille.😊👍👍


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii oli. Meillei vaikuttanu ku pääsiääslauvantain kuvioohin. Kiva ku teillä oli hyvät säät. Suuremmas osaa maata ei tainnu säät suasia pihatöitä. Toivottavasti :)

   Poista
 8. Aivan ihana pikkukisu sulla ollut kaverina työntouhuissa. Minikasvihuone on ihan paras idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitei oo pahemmin talaven aikana näkynykkää. Siiton navetan kollipoika pitäny hualen. Sais vaan minikasvarin toteutettua.

   Poista
 9. Erinomainen idea ommella laatikoille sopivat huput. Niiden kanssa on joka vuosi sama taistelu saada sopivan kokoisiksi ja pysymään tuulissa. Ehkä ryhdyn ompeluhommiin minäkin.
  Myös minikasvari tomaateille vanhoja ikkunoita hyödyäntäen saa plussaa. Kiva, että kerrot tuunauksistasi meillekin. Aina niistä joku siemen jää elämään omassa päässä.
  Pääsiäinen meni lähinnä pihatöiden merkeissä. Nyt sataa vettä, räntää, rakeita ja lunta ja paistaa aurinko. Jokaiselle jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallisihin lavakauluksihin on valamihia huppuja myytävänä, mutta näihin suurempiihi (150x80) nei taira sopia. On tosi ärsyttävää ku harsot lepattaa tuulis ja lopulta lentää huitsin Nevadahan, vaikka olis mitä painona päällä.
   Aattelin, että nuastaki vois jotaki hyäryllistä yrittää teherä. Varsinaasehen kasvarihin oon aatellu viälä vanhempia klasia. Ny tuasta minikasvarista voi tulla tottaki. Paineet kasvaa, ku julukaasoo suunnitelmat kaikelle kansalle :D Täälon ny lumi maas, joten varsinaaset puutarhahommat o tauolla.

   Poista
 10. Näppäriä ratkaisuja taas postaus pullollaan! Minikasvarissa tomaatit ja vaikka mitkä muutkin viihtyvät varmasti mainiosti. Siihenhän voi kylvää vaikka retiisejä tai salaattia ennen kuin tomaatteja pääsee istuttamaan, tai sitten laittaa taimia päiväksi ja sopivan leppeällä säällä vaikka yöksikin karaistumaan. Siistit ja käytännölliset harsoratkaisut tulevat aina tarpeeseen. Olen talven aikana ahkerasti selvitellyt erilaisia ratkaisuja uudelle kasvimaalle ja tässä tuli taas uusi idea. Seuraavaksi pitäisi vielä tehdä kasvimaa ja hyvä olisi ostaa ne harsotkin. Meillä tuli viikonlopun ja pääsiäispyhien aikaan vuoroin räntää ja vuoroin paistoi aurinko, mutta tänään on ollut oikein kaunis, aurinkoinen ja lämmin sää iltapäivästä eteenpäin. Jos joka paikka ei olisi litissyt vettä, niin olisi voinut jotain tehdäkin. Nyt piti tyytyä kiertelyyn ja suunnitteluun. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huamaa, että moon heräälemäs talaviunilta, ku pääs rupiaa surraamahan :) Niimpä, retiisit jää kyllä kylyvämätä, niisten tykkää, yäk! Joo, pöttidaalioollekki hyvä paikka kesän alakuhun. Sullon taas ens kesälle tiaros monta rojektia. Meillon ollu nii harmaata/valakoosta, mutta jospa se tästä taas muuttuus. Kiitos, samoon!

   Poista
 11. Kyllä sie oot kekseliäs, minikasvari on varmasti näppärä ja nuo harsohuput on varmasti hyvät! Meilläkin sattaa ryynii ja millon mitäkin. Sais jo ruveta lämpiimään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sei oo viälä valamis :D Harsoohi oon tytyyvääne. Toivottavasti lämpees pia. No tälläästähän tämon aina, muttaku kunnon talavia ei ollu, nii sitä rupes orottamahan varahaasta kevättä. Nyei siltä näytä.

   Poista
 12. Näppärä kasvari, samoin harsot.
  Söpö kaveri sinulla oli mukana pihahommissa. Jotkut kissat ovat kovin seurallisia.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...