perjantai 1. toukokuuta 2020

Vappukukkia

Kevät on erenny jo vappuhun. Aika menöö vauhrilla, mutta puutarhas tuntuu kasvu etenevän jotenki hitahan pualoosesti, liäkö yäpakkaasilla osuutta asiahan. Vai tuntuuko vaa, ku orottaa nii kauhiasti kesän rehevyyttä ja kukkaloistua.

Kevätkurjenmiekka -Iris 'Pauline' kaaripenkis 1.5.2020.
Jotaki o sentäs puutarhaski tapahtunu, syksyllä istutettu uus kevätkurijenmiakka o ruvennu kukkimahan. 


Son ihana, mutta nii hentoone. Kukka o nii tumma, että maastoontuu turhanki hyvi. Tuaho pitääs  viälä nousta kellertävä 'Bokharankurjenmiakka' ja virvalilijoja. Molemmista näkyy piippoja, mutta jaksaako nousta, sonki eri juttu.


Nämä Katharinet pitää siirtää. Tuikiin niitä aikoonani eri paikkoohin, että josko johonaki onnistuus talavehtimahan ja tiätenki parahite katajan  ja pallokuusen välis. Ny tila o käyny ahtahaksi.

Kiurunkannus - Corydalis solida 'Beth Evans'  eli Betti, leimupenkis.

Tätäki  enskertalaasta, kevätkiurunkannusta, oon orottanu kukkivaksi jo pitemmän aikaa. Etelän plokiis son kukkinu jo kauvan, mulla vasta ny. Se tavalline pystykiurunkannuski näkyy olevan hengis ja nähäräkseni siinoli nuppujaki. 


Vanhoja tuttujaki kukkii, täs kolomiopenkin kevättähäret.


Osa krookuksiston parahimmillansa, osa o jo menoteillä ja osa vasta alootteloo.


Tämei oo kukka, mutta kuvasin kuitenki. No näkyyhän siinä kaaripenkin krookuksia. Aamulla oli tankkipäivä. Auto ajoo just pihahan, ku kuvaussessio oli menos.  Tämän kesän jäläkihin, sitei meillä enää nähäräkkää.

Oli muutama päivä vapaata. Äkkiää se hurahti. Tein muutamia hankintoja, mutta niistä myähemmi. Kouliin ja vaihroon kasviille multia. Pikkukasvariprojektiki nytkähti piirun verran eteheppäi. Haravoonnin sentäs sain loppuhun. Ny tairan mennä pihalle heittelemähän kanankakat penkkiihin. Oli oikia aika tai ei, mutta ku ny pitääs sataa paripäivää, nii liukeevat heti. Seuraavasta sateesta ku ei tiärä, koska tuloo.

ILOOSTA VAPPUA!

28 kommenttia:

 1. Kauniin värisiä nuo Paulinet. Betti on myös oikein soma. Teillä onkin siellä näemmä kesän jälkeen muutoksen aika. Mukavaa toukokuuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olis tarkootus, mutta oon sanonu, etten usko, ennenku viimmeene häntä katuaa autohon. Kiitos, samoon!

   Poista
 2. Varmasti kylmyys hidastaa kasvua. Kyllä mullakin jotain elämää kukkapenkeissä näyttäis olevan, jotain ihan pientä vaan. Toikos tuo tankkiauto vai veikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurimmas osas näkyy jo eres pikkuusen elämää, mutta osas ei sitte yhtää mitää. Vei, parin päivän mairot.

   Poista
 3. Johan sielläkin kukkii värikkäästi. Betti on tosi sievä, sitä hankin lisääkin, jos vain vastaan tulee. Sopii hyvin keväisten sipulikukkijoiden kaveriksi.
  Istutin vuosia sitten pikkutulppaaneja tuivioiden lomaan. Nyt huomasin, etteivät enää jaksa kurkottaa kunnolla ylös, kun tuiviot ovat kasvaneet vähän joka suuntaan. Pitänee kaivaa sipulit pois ja laittaa parempaan paikkaan.
  Täälläkin perennat selvästi jurovat. Ehkä ne ovat hermostuneet siihen, että käyn joka päivä niitä etsimässä ja ihmettelemässä.
  Laitatteko lehmät pakettiin?
  Mukavaa vappupäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betti tuaa onneksi punaasuutta kehiin. Kevätkukkijat on nii sinivoittoosia. Äkkiää sitä kasvaa raot umpehen, vaikka istuttaes tuntuu olevan tilaa vaikka kuinka palio. Siälon kuitenki kevät palio pitemmällä, mutta peräs tullahan aikanansa. Joo, niin o jo muutama vuasi sitte päätetty.

   Poista
 4. Pistättekö lehemät pois?
  Nättiä kevätkukintaa. Nyt on tainnu on patiki viikkoa niin kylmää ettei ulkona tapahdu juurikaan edistystä. Kohta lämpenee, sitte alkaa tapahtua :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olis meininki teherä. Aika pysähtynyttä o pihalla. Toivottavasti tulis eres jonkullaane kasvupyrährys.

   Poista
 5. Kiurunkannukset on niin kauniita kevätkukkijoita,sulla on tosi punaisia.Meilläpäin ovat enemmän violettisia.
  Sitten kun lehmät lähtee,ehtii harrastaa puutarhaa ja vaikka mitä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nua punaaset o pussista. Mullon pikkuune violettiki alaku, minkä ostin vuasi sitte keväällä. Teillä taitaa olla violetit ihan luannon kantaa. Meilläpäi ei niitä tiätääkseni kasva luannos.
   Toivottavasti :)

   Poista
 6. Taas niin ihania kuvia puutarhastasi! Ei ole ihme, että kylmä jakso hidastuttaa, niinhän se on täälläkin. Taisitkin jo aikaisemmin kirjoittaa, että lehmät lähtevät tänä vuonna. Varmasti haikeaa, mutta toisaalta muutos tuo uusia mahdollisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orotettua kylymempää on ollu, vaikka olis luullu lumettoman talaven jäläkihin olevan aikaane kevät.
   Mullei taira lehemiä ikävä tulla, mutta isännällä kylläki. Son ikänsä niiren kans pyäriny.

   Poista
 7. Hidasta on täälläkin, kun vertaa viime vuoden kuviin niin jäljessä ollaan. Toisaalta nyt saa nauttia kukinnasta pitkään kun liian lämpöinen sää ei vie niitä nopeasti. Krookuksissa on hyvinkin eri aikaan kukkivia, istutuspaikkakin vaikuttaa. Ekat kun lopettavat niin toiset vasta aloittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälies on kuvista päätellen tääläki, ei palio, mutta kuitenki. Kukinnan pituus onki ainut hyvä puali viilees keliis. Onneksi krookuksia viälä riittää. Osasta näkyy vasta pikkuusen lehtiä.

   Poista
 8. Ihana tuo punainen kiurunkannus. Minulla on sitä luonnonkantaa ja sitten sininen isompi mikä kukkii vasta kesäkuussa. Teillä onkin isoja muutoksia tulossa kun eläimistä luovutte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onse. Mullaki o se kirkas sinine. Meinaan sen aiva unohtaa, ku kukkii nii eri aikahan. Niino, varsinki isännällä. Mähän oon muutaki elämää nähäny.

   Poista
 9. Ihania kevätkukkia! Mun yllätykseksi meidänkin pihalla nousee noita vaaleanpunaisia kevättähtiä. Näköjään olen niitä tökännyt maahan viime syksynä. Kiurunkannakset meiltä puuttuu, ehkä joskus niitäkin hommaan.
  Vai tulee teillä syksyllä muutoksia. Jääkö edes mulleja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia löytöjä nua yllätyskukkijat. Kiurunkannukset o mukava lisä kevätkukkijooren joukkohon. Mullit jää viälä hetkeksi.

   Poista
 10. Kauniita kevätkukkia. Meilläkin jo joitakin on kukassa. Kylymee on ollu ja ei pahaks oo jos vettäkin rippovaa, kuhan ei monia päiviä satele.
  Kolome vuotta sitten mie lopetin lehmienlypsyn, vielä muistan lehmien nimet. Näinäaikoina on kotimainen ruuantuotanto arvossaan! Toivottavasti tulevaisuuvessakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suht kylymää on ollu. Alunperin meille ennustettihin kaharen päivän saretta. Viimme yänä satoo 5mm ja tämän päivän sateet siirtyyvät sisämaahanpäi, joten sateet jäävät ny aika vähääsiksi.
   Moon jo muutaman vuaren muistanu pelekän korvanumeron, sitäku tarttoo tämän tästä. Toivottavasti siitä maksettaaski enemmä, että kannattaa tuattaa ja saa talonpoika muutaki ku pelekän tekemisen ilon.

   Poista
 11. Hitaasti tosiaan on kevät edennyt, mutta onpahan sitten kukkijat saaneet olla kauemmin kukassa. Joskus kovin lämmin kevät vie kukinnan nopsaan pois. Beth Evans kukkii minullakin on tänä keväänä ensimmäistä kertaa, ihania ovat, toivotaan, että innostuvat leviämään. Teillä onkin sitten edessä isompi elämänmuutos, fiiliksistä saamme varmasti kuulla myöhemmin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan kukinnan kannalta viiliät säät parempia, ku hikine pikakukinta. Betti on ihana färipilakku kevään sinivoittooses kukinnas. Mullaki kukkii ensimmäästä kevättään. Niino. Saa nähärä, kuinka isäntä pärijää. Mullei ongelmia tuu, uskon mä :) Kiitos, samoon!

   Poista
 12. Upeaa kevätkukintaa siellä!
  Aurinkoista toukokuuta sinulle.

  VastaaPoista
 13. Ihanan värisiä Pauline ja Beth <3 Täällä ainakin satelee, jos menen ulos, niin kyllä tulee kuuro niskaan.

  VastaaPoista
 14. Tämän kevään uusia färiä. Tääläki pikkuusen tihuuttaa. Ny lämpes pikkuusen ku tuuli tyyntyy. Ei oo teheny miäli olla pihalla. Vitsin kylymä oli.

  VastaaPoista
 15. Kaunista kukintaa. Kevätkurjenmiekat ovat niin kauniita! Ja söpöjä ovat nuo vaaleanpunaiset kevättähdetkin. Minulla eivät vieläkään kuki, nupullaan vain jurottavat. Tänään piilottelin jo yhden penkin sipulikukille kanankakkaa. Karon takia pitää kaivaa kuoppa jokaisen viereen ja peitellä sinne. Työlääksi käy lannoittaminenkin :D Vai lähtevät lehmät kesän jälkeen? Aurinkoista toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkurijenmiakoos o nii ihania färiä. Eiköhän sunki kevättähäret pian aukee. Meillä ainaki huamaa kasviista sarepäivien positiivisen vaikutuksen. Mulla taitaas jäärä lannootukset tekemätä, jos pitääs kaikki eriksensä kaivaa. Niin olis tarkootus ja ohan tämä "alasajo" jo nii pitkällä, että kyllä ne lähtöö. Päivämmäärää ei viälä oo. Kiitos, samoon :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...