perjantai 8. toukokuuta 2020

Onneksi sataa vettä

Taas o viikko vilahtanu. Onneksi rupes satamahan, että saa huilata. Olo o ku olis mankelin läpitte menny. Ei malta millään tulla sisälle enne yhtätoista. Silloon o pakko antaa periksi, ku lakkaa näkemästä.

Irus reticulata, vaal.sin. 'Katharine Hodgkin' ja eres 'Pauline'.
Pakko laittaa näistä kevätkurijenmiakoosta viälä kuvaa. Näis silimä lepää. 

Krookus 'Spring Beauty' leimupenkis.
Viälä pikkuriikkine krookuski. Mä jo luulin, että nämei kukikkaa. Näiton ollu mulla joskus takavuasina,  mutta surukseni jäivät yhyren talaven jutuuksi. Viiren sentin söpölääne, oikia herkkis.

Balkaninvuokko - Anemone blanda 'White Splendour'.
Ensimmääset vuakokki kukkiivat. Toine puska o kukkinu sinisenä, mutta ny valakoosta näköjää pukkaa molemmat. Outua.


Kukinta monipualistuu pikkuhilijaa. Esikokki aloottaa. Ensimmääsenä parivuatta sitte Lapualta hulinoolta ostettu esikko. Muistuttaa pahoo Virosta ostamaani suikeroesikkua, mutta sei viälä kuki. Taustalla,  mariakuusen alla kukkiivat v.2004 istutetut ensimmääset krookukset.


Ai, että mitäkö oon puuhannu. Oon hionu ja käsitelly minikasvarin klasinpokia.......


.......pessy ja ölijynny terassin kannen......


.......ja sutinu kymmene kuarmalavaa. No eihän siinä ny mitää, muttaku halusin saara ne tehtyä enne sateeta (ja takatalavia). Sekös pisti muhun vauhtia, että nolis valamihina orottamas ku uus kesä koittaa. Tuli oikee rakot käsiihi. Ei uskoosi, että oon nii herkkähipiääne.

Narsissi 'Ice Follies'
......nii ja ensimmääset narskukki aukes navetan nurkkapenkis. Kuinkas teirän viikko o viärähtäny? 

Leppoosaa viikonloppua!

26 kommenttia:

 1. Oot ollu tehokas, hyvä rivi klasei! Mun aika meni paljolti paperihommissa (tuskastuttavaa...), mutta pari reikää on pergolaa varten jo maassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omastamiälestäniki :D Mä inhuan paperihommia. Sevverran oon niitä joutunu tekemähän. Siinon jo hyvä alaku.

   Poista
 2. Mulla on ollut niin sekalaista hommaa koko viikon, ettei tiedä mihin päin ekaks hyppäis! Oman pihan harrastusten lisäksi paperihommia(ne ne vasta vihonviimisiä onkin!), roskien kuskaamista jäteasemalle, pikkukilikolmosten syntymää ja alkoihan ne kausityötkin sitten kuukauden myöhässä. Vieläkään tiedä, mitä tästä kesästä tulee, mutta pakko on alkaa kuitenkin siivoukset. Jos kesäkuussa saadaan ovet auki. Mukavaa viikonloppua ja äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihän siinä useen pakkaa käyrä. Ai, sullaki yäkkiä paperihommia! Sullon ny oma puutarha saanu normaalia enemmä huamiota.
   Kesästähän ei tiärä, mutta toivottavasti rattahat rupiaas eres jollaki lailla pyärimähän. Kiitos, samoon!

   Poista
 3. Ai kamala, ku sä oot pyärryttävän ahkera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikee ittiäki huippaa :D Totuus o, ettei sitä kauvaa kerralla kestä.

   Poista
 4. Täällä odotellaan lumien sulamista. Pilkillä tuli käytyä vielä aamutuimaan , kissalle tuli vain pari sinttiä. Lunta kun on vielä niin ajelin halkoja traktorilla liiteriin . Sinulla kukkii kauniisti jo kukkaset ,minä löysin yhden krookuksen kukassa. Hyvää viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ja voi, teillä melekee täys talavi, mutta eiköhän lumet teilläki kohta sula. Kyllä ny o jo kukinta alakanu. Sitoon orottanukki koko talaven. Kiitos, samoon!

   Poista
 5. Lasihommia olisi täälläkin mutta olen odotellut hiukan lämpimämpää säätä ja kylmempää on vain luvassa. Saas nähdä saako tomaatit kasvihuoneeseen ennen kesäkuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talavihaalari päällä mäki aika ajoon touhasin. Mutta ku oli hönkä päällä ja sehän pitää käyttää hyäryksi. Pihalla onki ny taas niiin raaka ilama. Yäk! Toivottavasti eres loppukuusta lämpenis kunnolla.

   Poista
 6. Kuulostaa keväältä, intoa ja uusia suunnitelmia, ihan parasta! Hieno satsi laseja, noista tulee hieno minikasvari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, viälä tähän aikahan piisaa vauhtia, mutta kyllä se siitä yleensä hirastuu :) Toivottavasti. Viälon muutama tekninen ongelma ratkaasemata.

   Poista
 7. Oletkin ollut ahkerana. Kiirettä on pitänyt täälläkin aamusta iltaan. Kasvihuoneen lasit sain nyt pestyksi ja kompostitkin on tyhjennetty ja kärrätty kukkapenkkeihin. Muutakin puutarhan siistimistä on riittänyt ja riittää yhä edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny o puutarhurin kiireesin aika. Aimoo säkin oot ollu. Mäki heittelin yks ilta kompostikamat toisehen välikköhön, muttei siälä viälä mitää levitettävää ollu.

   Poista
 8. Koettanu toipua lihaskivuista ja selkäsärystä. Haravointi on mulle myrkkyä. Siivottu penkkejä ja mullattu ja lannotettu. Sinä olet ollu ahkerana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, ai! Toivottavasti oot toipunu. Onneksi mullei oo palio haravoomista. Paliohan säki oot teheny :)

   Poista
 9. Siellä on vauhti päällä. Täälläkin jo heräillään ja uutta projektia pukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii o sullaki! Ja kukkiaki o jo kovasti. E vaan osaa kommentoora.

   Poista
 10. Kukkia ihaillessa ja terassia öljytessä:)

  VastaaPoista
 11. Oletpa ollut kyllä ahkerana. Istutusalueiden kanttausta ja istutuspuuhia sen, minkä pitkäksi venähtäneiltä työpäiviltä olen ehtinyt.
  Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkästä aikaa :) Enoo itte viälä pätkääkää kantannu. Muutaman kevätkurijenmiakan oon siirtäny, siinä kasvihommat. Nyhän o tämä kasvukausi vasta aluulla, joten kerkiää viälä. Kiitos, samoon!

   Poista
 12. Ei ihme, että tuli rakkoja. Olet ollut tosi ahkera ja aikaansaapa. Nyt on sitten hommat tehty, joten kannatti urakoida. Onko siellä ollut kylmä. Täällä on ollut suhteellinen mukavat säät, mutta ensi viikolle on luvassa paljon kylmempää. Sadetta saisi välillä tulla, sillä maa on hurjan kuivaa ja pölyävää.
  Kaivuhommissa päivät ovat täälläkin sujuneet. Ja niin taitaa tapahtua jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassin verin ny ihan tavallisella pensselillä, erellisellä kerralla verin muistaakseni pitkävartisella ja oli jääny raot nii vajaiksi. Piti oikee hinkata rakoohin färiä ja siinä ne rakokki sain. Aika vilipoosta on ollu ja varsinki tuulista. Aurinkoki o kyllä paistanu nii, että ny poskia kuumottaa. Tänne o luvattu -3asteen yäpakkaasiaki. Niitei tarttisi kukaa. Täälon ollu aika kostiaa, joten sateeta ei senpualesta olisi tarvinnu. Enoo viälä lapiotakaa mihinkää tarvinnu. Tärkeysjäriestyshän se olla pitää, huilipaikka ensi :)

   Poista
 13. Oletpas ahkeroinut! Minä olen vain kaivellut sieltä täältä, siirrellyt muutamaa kiveä, kitkenyt ja tänään kylvin kesäkukkia suoraan maahan. Huomiseksi on luvannut koko päiväksi vesisadetta, niin arvelin, että saavat sitten hyvän startin itämiselle. Parille yölle on kyllä pakkastakin tiedossa, mutta niinpähän sitä on ollut tähän asti joka yö. Kai se pian lämpenee ja tulee kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oothan teheny taas vaikka mitä. Meirän tämän päivän sateet taitaa olla teillä huamenna. Ens viikolla, pakkaasöitä o tiaros tääläki, sitte voiski jo lämmetä.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...