lauantai 30. toukokuuta 2020

Vauhrikasta

Nyon tahti muuttunu. Ei voi enää valittaa, etteikö mitää tapahru. Päivastoo - tapahtuu turhanki vauhrikkahasti. 


Ainaki sipulikukat o tykänny tästä talavesta, varsinki narsissit. Ne kukkiivat iha maharottomasti.


Nämä navetan nurkkapenkin narsissit o jo  komeeta puskia.


Samoo jaksaavat yllättää joka vuasi ja ny viälä enemmä, nämä navetan sivupenkin narsissit. Ne aloottaavat aina kukkimisen liki samahan aikahan ku nua etupualen aurinkoosen paikan narsissit.


Jopa nämäki kukkiivat. Vanhojen narsissipuskien jaon yhteyres, oon tuikannu joitaki piäniä rupusipulia tuanne pellonreunapenkkihin, mikon marijapuskien jatkeena. Ne kukkiivat niska puutarhahanpäi, mutta näyttäävät kivoolta siitä hualimata.


Kaaripenkiski tapahtuu.


....ja ettei totuus unohtuusisi, tämän aamun tilanne. Niinku erellisiistä kuviista voitta päätellä, yhtään enoo teheny penkkien putsaamisen jäläkihin varsinaasia puutarhatöitä, paitsi leikannu nurtsin. Kanttaamiset o tekemätä, siirtoja ja paikkaustöitä pitääs teherä. Lisätä multaa, kaivaa pöttikärhöjä paikallensa......ja pelastaa taimet. Taimien kasvatus ku vaihtuu het pihalle muuton jäläkihin kasvatuksesta henkihinjäämistaisteluksi. Osan oon tuanu jo terassille, mutta lopukki elos olevat pitääs pelastaa ja istuttaa samantiä pöttiihin tai maahan. Kellarin oon tyhyjänny vasta muutama päivä sitte.  Daaliat o viäläki koriis. Enkä yhtää kuskaa mitää erestakaasin, josei sokkimuuttua kestä, nii sitte ei. 

Mulla meni nääs kesäsuunnitelmat koronan takia uusiksi. Flikan oli tarkootus mennä tänä kesänä naimisihin ja hääjuhula olis viätetty niiren kotona. Mun hommana olis tiätenki ollu olla kukka -ja koristeluvastaava. Nykku häät siirtyy ens kesähän, oon keskittäny enerkiani kukkien asemesta  terassin ja muiren rakenteeren sutimisihin, eiköhän ne taas mee seuraavat 3-5vuatta. Vois hoilata täsköhtaa, että "rupsahra rauhassa rakkaani mun......." ja muihin nikkaroontitouhuuhin. Mutta eiköhän se puumi kohta laannu ja varsinaaset puutarhatyät alakaa. Onneksi jo tarkenooki, paikkapaikoon jo liianki hyvi.

Ihanaa viikonloppua!

28 kommenttia:

 1. Henkiinjäämistaistelu :D Just näin. Taimien kuskaaminen edes takasin ulos-sisälle on vihon viimeistä hommaa. Olen ensimmäiset amppelit keijunmekkoja vieny ulos varjoon ja taimia terassille, siellä ne "taistelee"
  Tänään meinasin viedä lisää taimia pihalle. Toki olen harsoa vetänyt minikasvarin päälle, tuohon terassille, etteivät taimet aivan paistu hengiltä.
  Meillä oli tytön häät viime kesänä, onneksi oli. Voi harmi miten tää korona sotkee kaiken. No se humu odottaa teitä tulevaisuudessa sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son tasan sitä, ainaki mulla. Mullaki o kaikki jo pihalla. Alootan kans viämällä terassille katoksen alle. Ovat suajas auringolta ja pahemmilta tuulilta muutaman päivän. Moon ollu nii saamaton, etten eres minikasvaria viäny terassille.
   Häiren siirto oli piänen pohorinnan jäläkihi hyvä ratkaasu, eikä harmita enää ketää. Aluuksi tiätysti, mutta ny kerkiää hoitamahan paremmin monta asiaa.

   Poista
 2. Niin jäi sanomatta, että komiat narssissikasvatukset :)

  VastaaPoista
 3. Kaunista! Kevät kun on vauhdissa, ei meinaa kyydissä pysyä! Pahoittelut häiden siirtymisestä; tämä koronakuvio on kyllä tosi ikävä. Mutta hienoa, että vaihtoehtoisesta tekemistä kuitenkin aina löytyy. Nautitaan alkavasta kesästä ja sen kukkaloistosta! Kivaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa taas kukkapenkeissä niin siistiä, ettei tuonne mikään kiire ole. Kaaripenkistä tosi kaunis näkymä yli pihan.

   Poista
  2. Satu. Kiitos, vauhtia piisaa. No, hyvin niillon menny tähänki asti, joten vuaren siirto ei muuta mitää. Tekemiston AINA.

   Poista
  3. Riitta. Pahimpia paikkoja ei kuvata :) Kiitos :)

   Poista
 4. Ihana, kun lämpeni. Paljon on komeita narsisseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On keriinny olla jo suaranaasta hellettäki. Tänä keväänä kukkiivat sellaasekki kunnolla, miillä vuasi sitte saattoo olla vaan muutama kukka.

   Poista
 5. Minun piti tänään maalata navetan ovenkarmit toiseen kertaan. Ei pystynyt sillä seinä on etelään päin. Huomenna yritän aamulla riittävän aikaisin. Sataakin saisi ettei tarvitse aloittaa kamalaa kastelurumbaa. Korona on laittanut paljon uusiksi, meidän piti lähteä 20-vuotis häämatkalle Skotlantiin mutta siirtyy hamaan tulevaisuuteen.
  Onpahan hienot narsissit, minulla taantuu kaikki narskut vaikka mihin istuttaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastelurumpaa yritän välttää viimmeesehen asti. Justihin istutetut tai jaetut o pakko kastella, mutta lähes kaikki muut saavat olla oman onnensa varas. Oi, oi, mutta sitte sonki entistä mukavempaa. Mullaki osa taantuu, mutta tiätyt perusnarskut lisääntyyvät turhanki hyvi.

   Poista
 6. Kyl on hienot kukkapenkit!Tekemistä sulla riittää ilman häitäkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Riittää. Ens vuanna, ku ei oo lehemiä, o mullaki aikaa enemmä olla häsyys.

   Poista
 7. Tuo kaaripenkkikuva on ihana, niin kaunista! Tekemistä on nyt niin paljon, ettei koneella ehdi juuri käydä. Tuntuu, että keskeneräisiä projekteja on sen verran, että purkkeja ja muuta tavaraa tahtoo olla siellä täällä.
  Meidän vanhin tytär ja kuopus poikamme avioituvat kesällä. Pojalla piti olla isot häät, mutta joutuivat ne perumaan ja menevät vihille vain todistajien läsnäollessa. Tytär pitää epätyypilliset juhlat kotona ulkopainotteisesti siten, että vieraita on porrastettu eri ikä (riski) ryhmiin. Mutta tytär päätyi siis enemmän puutarhajuhliin, koska tilanne on mikä on. Näin siis meillä ja varmaan monilla muillakin suunnitelmat muuttuivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä viikolla oon oikee urakoonu ja saanu onneksi jo eres jotaki tolokkua sekametelihin. Oi, teillon oikee tuplahääkesä :) Muutoksia tuli monen suunnitelmihin. Flikka oli alunperinki suunnitellu pitävänsä piänehköt puutarhahäät, mutta riskiryhymihin kuuluvia on aika monta. Siirron takia, kerkiää puutarhaaki saara parempahan vaiheesehen.

   Poista
 8. Upeasti kukkivat narsissipehkot. Noissa varmasti silmä lepää.
  Ikävää että tyttäresi häät peruuntuivat. Korona on sotkenut varmasti hyvin monen suunnitelmat. Meidänkin kaksiviikkoinen Italian lomamatkamme peruuntui pandemian vuoksi.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hianosti non tänä keväänä kukkinu. Siirto oli piänen pohorinnan jäläkihin hyvä irea. Voi surku, mutta son eres sitte joku toinen kerta.

   Poista
 9. Lämmenneen sään myötä puutarhassa tosiaan alkanut tapahtua! Korona sekoittanut varmasti jokaisen elämän jollain tavalla. Ei auta kuin odotella tilanteen rauhoittumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tahti senku kiihtyy. Onneksi koronasta ei tullu ihan hirviää epiremiaa, vaikka son jokaasta jollakilailla koskettanukki.

   Poista
 10. Upeat narsissikasvustot. Sipulit ovat selvästi tykänneet talvesta. Nyt kukkii sellaisetkin tulput, joita ei ole muutamaan vuoteen edes näkynyt.
  Henkiinjäämistaistelu on hyvä sana. Kelloköynnökseni kokivat ulosmuuttojärkytyksen ja osa heitti henkensä. Osa on onneksi hengissä ja ovat jo kasvattaneet hiukan uuttakin versoa.
  Meilläkin piti olla ystävän nuoremman tyttären häät elokuussa. Siirsivät suosiolla vuodella, jotta kaikki suvun vanhuksetkin pääsisivät häihin.
  Tuunaa rauhassa rakenteita. Joskus nekin on hoidettava. Kyllä niille kukillekin aikaa jää.
  Aurinkoista sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsissit olivat tänä vuanna erityysen upeeta ja ny näyttäävät tosiaan tulpukki kukkivan ihan kivasti. Osaa o kuivuus kurittanu ja varret jäävät lyhkääsiksi. Mun kelloköynnökset o surkiempia ku koskaa enne. Ens vuanna uus yritys. Siirtoja o tullu palio, ainaki alakukesän juhulihin. Penkit saa aika äkkiää eres siärettävän näköösiksi ku laittaa turpon päälle :)

   Poista
 11. Komeat narsissipehkot! Juuri tajusin, että minulta talvi tappoi ainakin kaksi tasettilajiketta. Myös kerrannainen 'Delnashaugh' kärsi ja niitä kukkii tällä hetkellä vain yksi. En ole löytänyt edes niiden lehtiä enempää. Harmi, että korona lykkäsi häiden viettoa. Vuoden päästä sitten uusi yritys. Kukkaisaa kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasetit ei mullakaa menesty. Enkä niitä enää eres yritä. Ny ei harmita enää yhtää. Nii monta hyvää asiaa löytyy siirrosta. Kukkarunsautta sullekki!

   Poista
 12. Kyllä nyt on tapahtunu puutarhas :) Komeeta on sun narsissipenkit. Oon torennu saman, että ainakin narsissit on tykänny talavesta kun kukkiivat nii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niino :) Onneksi, pelekäsin pikkuusen, kuinka käy.

   Poista
 13. Nyt tosiaan tapahtuu! Sitä se lämpö teettää;)
  Narsittit ovat tosiaan tänä vuonna ennätyskukinnassa, ja tulppaanit tulevat jo kovaa kyytiä perässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja lämpyäki o tosiaanki riittäny. Narsissit o ny jo kukkinu, mutta tulput näyttäävät kukkivan liki yhtä hyvi.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...