lauantai 21. marraskuuta 2020

Lunta ja pikkupotilas

Lissu heitti lunta, melekoosen tuulen kans......

...niinku ennusteet oli luvannu. Lumi pysyy koko päivän, vaikka asteet olivakki päivällä plussan pualella. Toiko Lissu teille lunta? 

Siroon varuuksi marijakuusen, ettei maharolline märkä lumi sitä aukaasisi. Sukkahousut pääsivät taas hyätykäyttöhön. Marijakuusi on kyllä sitkiä ja nousoo ylähä, vaikka lumet painaaski sen alaha, mutta näin pysyy paremmin muaros.

Lintujen ruakinnanki alootin ja ötökkähotellinki sain remonteerattua. Toine kerros meni täysin uusiksi, kävyt vaihtuuvat risumyttyhyn. 

Ei tänä syksynä auennu ykskää syyskrookus, vaikka tänä syksynä istutetukki nousivat hyvin....nupulle.

Katjuska viälä unilääkkeen vaikutuksen alaasena.
Ja sitte pikkupotilas tai eihän tämä enää mikään piäni oo. Jämtlanninpystykorva Katjuska koki tänään  (pe) kovia. Isäntä vei sen aamulla  mettähän harijoottelemahan, ku lumella näkyy  hyvin hirvenjälijet. Sei oo oikee meinannu tajuta miston kyse, mutta tänä aamulla soli turhanki innokas. Soli kerranki haukkunu hyvi ja sitte ääni oli loppunu ku seinähän. Isäntä näki tutkasta, ettei kaikki taira olla ihan kunnos ja tuloksena oli pari katkennutta kylykiluuta ja  repiämä vattalihaksis. Oli menny liian liki ja saanu potkun kylykehen.

Eläänlääkäri operoo sitä pari tuntia ja ny Katjuskan pitääs maata tuas telinehes kylykiasennos koko yä. Tästä taitaa tulla piiiiitkä yä meille kaikille. Täs Katjuska pikkuusen piänempänä.

Parempaa viikonloppua teille!

31 kommenttia:

 1. Voi Katjuskaa. Toivottavasti kipulääkkeet ja lääkärin hoito auttavat. Mahtaa olla tuskaisa olo koiralla sekä vamman että tuossa telineessä makaamisen vuoksi. Pikaista paranemista Katjuskalle.
  Lintujen ruokinnan aloittaminen on tuonut ison porukan siivekkäitä pihapiiriin. Meillä nyt -4.5, mutta lämpimämpää luvassa.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yän isäntä nukkuu viärellä ja moon ollu aamun ja ny päivällä. Heti jos jäi yksin yritti ylähän. Silläku tuloo letku leikkaushaavasta. Äsköön otettihin Katjuska irti ja käytihin pihalla pissillä ja ny on sitte kauluri pääs, ei tykkää siitäkää. Kiitos :)
   Meillon linnuusta ne perinteeset paikalla, varpuuset, talitintit ja sinitiaaset. Ny meilläki on plussalla, pakkaasyän jäläkihin. Tuuli on taas kovaa.

   Poista
  2. Kerrohan Katjuskan toipumisesta. Varmasti kaikki menee hyvin, toivotaan.
   Meillä on hurja määrä tinttejä ja jatkuvasti myös erilaisia tikkoja.
   Joo, taas tuulee kunnolla ja vettä tulee vaakatasossa.

   Poista
 2. Voi Katjuska-ressukkaa! Toivottavasti paranee nopeasti. Meillekin Lissu toi lunta ihan kunnon kerroksen, varmasti lähemmäs kymmenen senttiä. Viime yönä oli käynyt -8 asteessa, mutta nyt on enää viisi astetta. Toivoisin, etteivät lumet sula pois, mutta ennusteita kun katsoo, niin pahalta näyttää. No, pitää nauttia nyt kun on vielä valkoista ja valoisaa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähärä lähtöökö ens syksynä päivastaasehen suuntahan ku hirvet vai jääkö viisastunehena haukkumahan kauemmas.
   Teillä tuli het talaviset tunnelmat, kylymäki on ollu. Meiltä ainaki nämä lumet lähtöö, jos nua ennustetut lämmöt toteutuuvat.

   Poista
 3. Lunta meilläkin hieman. Voi, 'pientä' potilasta! Se on aina niin surullista, kun eläin sairastaa. Toivottavasti selviää nopeasti! Kerrohan sen kuulumiset myöhemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saitta eres pikkuusen valakoosta. On se. En olisi uskonu makaavani pihakoiran kans nenä nenäs kiinni ja pitäväni etutassua käres. Koirat o meillä nii vahavasti isännän heiniä. Kerron.

   Poista
 4. Voi Katjuskaa! Mahtaa olla potilaan vaikea ymmärtää, miksi pitää maata samassa asennossa pitkä aika. Toivottavasti malttaa olla rimpuilematta - ehkä kipu rajoittaa rempoilua. Toivottavasti eläinlääkäri sai vammat korjattua mahdollisimman hyvin ja paraneminen lähtisi suotuisasti etenemään!
  Kerrot varmaan kuulumisesta.
  Lumikerros peittää ohuelti täälläkin maisemaa, tuohan se vähän valoa. Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se sitä reppana ymmärrä. Kerran sai rimpuulukohtauksen, mutta muuten tais alistua kohtalohonsa. Ny o jo vapaana kaulurin kans. Tämän eläänlääkärin pitääs olla hyvä. Röntkenkuvaaja eläänlääkäri ei suastunu operoomahan.
   Lumi kyllä kummasti valaasoo, muttei taira kovin kauvaa. Kiitos :)

   Poista
 5. Voi että, millaisen kolhun on koira kokenut. Toivottavasti hän selviää siitä hyvin. Lunta toi Lissu meillekin ja vieläkin on lumi maassa. Nyt on sitten luvattu lauhtuvaa. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä koiran vammat varmasti paranoovat, mutta eri asia on jäikö henkiselle pualelle vamma. Tulooko koskaa kunnon hirvikoiraa vai lähtöökö päivastaasehen ilimansuuntahan ku hirvet.
   Meilläki on viälä lunta, tosin maata on jo näkyvis. Kiitos, samoon!

   Poista
 6. Lumi tuli ja lumi suli😊 Huomenna pitäisi olla lämmintä ja auringon paistaa, siitä iloitsen.
  Voi koirulia, pikaista toipumista hälle💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plussan pualalla tääläki, mutta valakooston viälä maas. Kiitos :)

   Poista
 7. Voi Katjuska-parkaa. :( Pikaista paranemista ja tsemppiä teille kaikille! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on jo helapompaa, ku ei tartte maata nuas paariis. Kiitos :)

   Poista
 8. Paranemista potilaalle jolla on kyllä erinomaisen kaunis nimi :) Toivottavasti yö meni edes siedettävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ymmärrän...lähestulukohon täys kaima :) Meni se, vaan yks pahempi rimpuulukohtaus.

   Poista
 9. Paranemista Katjuskalle. Ja onnistuneempia retkiä jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jos ny suastuu lähtemähän jatkos yhtää mihinkää.

   Poista
 10. Voi toista. Myötätuulta paranemiseen ja nopeaa toipumista! On se raskasta valvoa ja vahtia koko yö potilaan vierellä, mutta taitaa olla aika kanttuvei. Kerro miten paraneminen edistyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se aika reppanan näkööne. Viimme yä meni rauhas ja ääneti, ku sai olla vapaana.

   Poista
 11. Toivottavasti Katjuska toipuu ongelmitta! Meillekin tuli lunta ohut kerros, vielä sitä on vähän jäljellä, mutta taitaa silti ehtiä sulaa kokonaan vielä pois. Hyvää marraskuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti. Meilläki o yleesilime viälä valakoone ja tiät, varsinki piänemmät, ihan jäällä. Taitaa kuitenki sulaa pois. Kiitos, samoon!

   Poista
 12. Voi "pientä" potilasta toivottavasti kaikki jatkuu parhainpäin myös seuraavat "haukut "
  Lumi tuli ja meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään son ollu jo huamattavasti pirtiämpi. Justihin isäntä lähti sen kans eläänlääkärille poistattamahan sunttia. Aamulla meiltäki oli lumi lähteny, että mustaa on taas.

   Poista
 13. Voi Katjuskaa! Tekevälle sattuu. Meilläkin on taisteltu kissojen ja ponien kanssa pitkin syksyä. Nyt pitäis olla kaikki ok ja kissoilla loppuelämän lääkitys. Meillä on vielä vähän lunta maassa, kylläpä se ihanasti valaisee tätä synkkää marraskuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kaikilla olis kaikki loppupeliis hyvin. Meillon ny justihin, taas aavistus lunta maas.

   Poista
 14. Teiltäkin varmaan lumet on sulanu. Meille sato hyvin vähän ja nekin on jo sulanu.
  Meilläkin nuo syyskrookukset kukkivat jo aiemmin, kovasti vanhetessaan retkottavia kukat ovat. Harmi kun koira sai osumoo, on ne ärhäköitä hirvetkin kun sille piälle sattuu. Toivotaan paranemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sulanu, mutta uus lumihuntu on maas. Nuppuja on syyskrookuksis ollu tosi palio, mutta aukinaasena enoo niitä nähäny.
   Isäntä kävi kattomas paikkaa ja totes siinä kasvavan korkiaa suapursua ja koivun vitikkua. Ei ihime, että tottumaton koira jäi jalakoohin. Keskiviikkona otetahan tikit pois.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...