keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Kiintopiste

Vuasi sitte, tein kolome köynnöskaarta potangerin/looratarhan ja leimupenkin välihi. Jotaki tuntuu viälä puuttuvan - kiintopiste.  Ihan selevästi. 

Köynnöskuja 12.7.2020.
Vois sitä ny muutaki vaharata ku nuata rentunruuuja. Ohan niiren eres penkki siperiankurijenmiakkoja, muttei ne kauvaa kuki. Ja nähtävästi tänä vuanna aika heikosti, ku o kukinta jääny tykkönänsä kuvaamata.

Aika surkialtahan tua nurkka ny näytti. Hompsuune penkki ja eres oleva nurmi o kuapalla. Onneksi on ilimoja piisannu.

Portti osoottautuu varsinaaseksi aarreaitaksi. Löyrin justihin sopivan pituusen kakkosnelosenpätkän. Ja täytin osan kuapasta siirtonurmipaloolla, mikkä reviin paviljonkityämaalta.

Kuluman vuarasin katekankahien paloolla ja sanomaleherillä. Päälle pussilline kuarikatetta. Ja sitte kiintopisteelle alusta 30cm x 30cm petoonilaasta. 

                          
Sitte portista pino tiiliä, toine petoonilaatta päälle ja soli valamis. Kuvausrekvisiitaksi hain terassilla aina vaan olevan verililijapuun.

                           
Taas tuli siistittyä yks nurkka. Ja ny on koko talavi aikaa suunnitella siihe sopivaa kasvia tai jotaki patsahan virkaa toimittavaa hökötystä. Hm....

Tänään paistoo aurinko ja sai teherä viälä viimmeesiä pihahommia. Huamenna mahtaa sataa koko päivän ja perijantaiaamulla pitääs olla sitte lumi maas. Siroon varuuksi isoomman marijakuusen  ja muutaman muun havun. Hain mettästä pinon havuja ja peittelin niillä tuulisimmista paikoosta, penkkien reunakasvia. Ny taitaa olla puutarhatyät tältä kaurelta tehtynä tai mistä sen tiätää.

Hyvää loppuviikkua!

14 kommenttia:

 1. Totta puhut, kuviasi perusteella kiintopiste on täydentävä lisä kivalle köynnösporttikujalle. Näissä muutosprojekteissa usein saa myös korjattua muuta tarpeellista kuten painanteita jne. Siirtonurmipalat ovat tällaisiin kohtiin niin käteviä, minä hyödynnän kaikki nurmituppaat samalla tavalla ja jos ei ole heti paikkaa mielessä, vien ne arbotetumiin, missä tarvitaan loputtomasti ainesta kasvualustaksi savisessa maaperässä.
  Sinut tietäen keksit aivan varmasti jonkin tosi kivan idean talven aikana tuohon kiintopisteeksi. Olet ollut tosi ahkera pitkälle syksyyn, minä olen ollut aivan laiska puutarhan suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moon tuata kohtaa kattonu koko kesän ja yks vaihtoehto, ehkä helepoon, ny toteutuu. Siirtonurmipalat on ollu mullaki käytös milloon mihinäki. Niillä voi korijata äkkiää jonku häjynki kohoran.
   No, ainaki joku pötti kukkineen, jos ei muuta. Mä yritän suarittaa päivittääsen happihyppelyn tällä tyylillä nii kauvan ku voin. Sä saat happia koiralenkillä.

   Poista
 2. Katseenvangitsijan paikkahan tuossa oli ehdottomasti. Pienillä muutoksilla sait aivan uuden ilmeen tuohon nurkkaukseen ja nyt on muutama tiili, betonilaatta, sanomalehtiä ja katekankaan paloja vähemmän muissa nurkissa pyörimässä. Monessakin suhteessa siis hyödyllinen projekti. Mitähän mahdat keksiä tornin päälle katseenvangitsijaksi ensi kesänä?
  Saa nähdä, miksi sää nyt kääntyykään. Kylmenevän tuo näyttäisi, mutta jääkö keikkumaan nollan molemmin puolin vai tulisiko sittenkin jo talvi? Toivottavasti myrsky ei kuitenkaan kovin mahdottomaksi ylly. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihe uppos yllättävän palio tavaraa, vaikkei ollu tuan kummee rojekti. Veikkaasisin jotaki kukkahommaa, mutta eihän sitä koskaa tiärä.
   Meillä Liisa-myrsky tuuli ihan reippahasti, muttei onneksi tullu mitää ongelmia. Sähkökkää ei räpsyny. Meillon lumi maas, mutta lämpötila pari astetta plussalla. Näyttääs lämpötilat jäävän taas sahauslinijalle, ainaki toistaaseksi.

   Poista
 3. Ilman muuta katseenvangitsijan paikka. Uskon, että luovana ihmisenä keksit talven aikana jonkin jännittävän ratkaisun.
  Meillä on eilisillasta saakka tuullut myrskyisästi ja satanut vaakatasossa. Kottikärrytkin olivat kaatuneet ja piha on täynnä kaikenlaista puista tullutta risua ja roskaa. Mittari näyttää +9, joten saapa nähdä, mennäänkö huomisaamuksi miinukselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähärä :)
   Meillä kans tuuli eilee ihan kunnolla. Illansuus rupes satamahan lunta, miton viäläki maas.

   Poista
 4. No nyt onkin kiinnostavaa, että mitä tuohon vielä ilmestyykään! Tottahan se on, että jotakin siitä puuttui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii puuttui. Kyllä siihe ny jotaki ens kesänä ilimestyy.

   Poista
 5. Tuohon sopii täydellisesti "joku" Saapa nähdä mikä se tulee olemaan.

  VastaaPoista
 6. Puutos on korjattu ja mitähän jatkossa seuraa?

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...