sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Syyskoristelua

Oon laiskistunu täski asias, mutta eres jotaki. Vaikka päivät on ollu pimeetä, nii oon ollu ahanahasti pihalla. Ny on viälä nii lämmintä ja siksi monta sarepäivää sai könnätä sisällä, että rupes tekemähän pihatöihin miäli. Oon pääasias siivoollu nurkkia; navetan porttia ja puaria.  Innostuun sitte laittamahan eres jotaki syyskoristeluaki. 

Tiän viärehen laitoon valakoosen eerikan havujen kans, mutta.....

....jotenki se rupes näyttämähän nii klattuuselta. Hain sitte mansikkamaalta pari verkkojen kaarta ja niiren risteyskohorasta laitoon roikkumahan, jo elämää nähänehen, piänen lyhyryn.

                          
Tuli siihe pikkuusen kaivattua korkeutta.
                           
Terassin lyhtyhyn  pääsi pari eerikaa, hopialanka, lankaköynnös ja havuja. Hmm. seki kaipaas jotaki korkiempaa ja valojaki vois laittaa.

                           
Terassin viäres olevas saavis on yksinkertaasesti  havut ja.....

                         
.....terassin oven viäres samoon.  Pääovellaki o petoonipötiis havuja. Saa nähärä, jos syksy jatkuu pitkähan lämpöösenä, innostuuko sitä tekemähän viälä jotaki muutaki, havu -tai sammaltöitä kentiäs. Ookko innokas tekemähän syyskoristeluja?

Mukavaa marraskuun alakua!

28 kommenttia:

 1. Minä en laita syyskoristeita kun olen niin vähän pihalla, on pimeää kun lähtee töihin ja pimeää kun tulee kotiin. Ja piha kun ei näy tielle niin ei saa edes naapureiden iloksi syyskoristelua.
  Kyllähän nuo valoja huutaa ihan selvästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multaki o jääny vuasi vuarelta vähemmälle, vaikkoonki päivät kotona. Meiränkää terassi mihinkää näy, vaikka sinne oonki enite jotaki laittanu. Tuppaa vaan nua mun valoketjut olemahan turhan pitkiä.

   Poista
 2. Tulipa kivoja syyskoristeita. Kynttilät ja valosarjat ovat sitten piste i:n päälle.
  Itse tykkään laittaa myös syyskoristeita.
  Mukavaa alkanutta marraskuuta.

  VastaaPoista
 3. Hienot pihakoristeet, jotka vain paranevat valoilla.
  Tänä vuonna koen olevani entistäkin laiskempi, sillä pihan koristelu on minimaalista. Lyhtyjä olen ripustanut uusiin köynnöstukiin ja puutarhaportteihin. Niistä on pimeydessä eniten iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Heinäseipähisihin mäki laitan lyhtyjä. Valoketjujen paikoosta enoo ihan viälä varma. Neku pitääs saara helaposti poiski.

   Poista
  2. Sepäs se. Joulun jälkeen on tylsää jäisin sormin riipiä valoketjuja pois. Siksi kai monet jättävät ne pihapuihinsa vuosikausiksi.

   Poista
  3. Jätän kyllä useen valoketjut, varsinki nuahin isoohin tuijihin, moneksi vuareksi. Mutta jos ne häät saataas ens kesänä pirettyä, nii hääpaikalle tarvittaas kaikki valosarijat.

   Poista
 4. Olet kyllä nätit asetelmat tehnyt! <3 Minä en ole paljoakaan pihaa koristellut. Mutta lyhtyjä laitellaan pitkin pihoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lyhyryt tuaavakki kivasti tunnelmaa ja toimiivat koko talaven.

   Poista
 5. Tulipa kiva kun käytit verkkojen kaaria! Korkeus on hyväksi tässäkin asiassa. Omat syyskoristelut on todella vähäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotaki nostetta piti saara -helaposti. Nämäki tuli tehtyä ihan pualivahingos. Pakko eerikakki oli johonki tyrkätä ku ne kerran tuli ostetuksi. Rullakko on aina nii houkuttelevasti ovella vastas ku kauppahan menöö.

   Poista
 6. Kivoja juttuja laitoit. Itse olen huono värkkäämään syyskoristeluja, teen sitten suoraan havukoristelut koko talveksi. Marraskuu on jo alkanut, joten kohta on niidenkin aika. Havujuttujen lisäksi laitan lyhtyjä ja valosarjoja. Hyvää viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämäki taitaavat olla paikoollansa koko talaven, josseivät ihan täysin ränsäänny. Lyhyryt ja valosarijat ovakki taattuja tunnelman tuajia. Kiitos, samoon!

   Poista
 7. Onpa ihania! Olen tosi huono laittamaan mitään kausijuttuja, mutta tuollaiset olisi kyllä aivan ihania ilostuttamassa joka päivää ja ohikulkijoitakin.
  Tämä murteesi on niin mahtavaa lukea, ja välillä tulee kohtia, joita pitää oikein toistella, esimerkiksi ahanahasti pihalla :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Havujutut o siitä mukavia, että ovat nii helappoja. Joskus meinaa mennä itteltäki kiäli solomuhun :D

   Poista
 8. Kivat koristelut! Heti tuli ryhtiä ja näköä havuasetelmaan, kun laitoit kaaret ja lyhdyn valoa tuomaan. Innostuin itsekin viikonloppuna virittelemään sekä havujuttuja että valoja pihalle ja terassille. Kyllä pikkuisen kausikoristelua saa olla, ja niiden kanssa puuhaaminen on ihanan terapeuttista. Viikolla työpäivän päälle en kyllä jaksa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sullon aina nii viimmeesteltyä. Arvatenki hianot tunnelmat. Piäntä muutosta ja piristystä on mukava teherä.

   Poista
 9. Juuri tuollaiset yksinkertaiset on minusta ihan kauneimpia💚 Täällä aloittelin eilen sammaltöitä korjailemalla vanhoja askarteluja vuosien takaa. Ne freesaantuu heti kun kietaisee vähän tuoretta sammalta pintaan💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja niiton nii helappo teherä, että tuloovat teheryksi. Sullon ollukki hianon näköösiä sammaltöitä.

   Poista
 10. Oletpas sinä ahkeroinut pihalla! Itsellä on tähän aikaan vuodesta innostus pihahommiin vähän hakusessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuloo joskus sellaasia kummallisia enerkiapiikkiä ja nehän pitää käyttää hyäryksi. Sitte ku alakaa oikia talavi, nii mua ei pihalla näy ku pakon erestä.

   Poista
 11. Kivoja asetelmia olet laittanut, kyllä tässä jotain on täälläkin suunnitelmissa niin sisälle kuin uloskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Viälähän on aikaa ja varsinki siälä eteläs. Täälä voi olla yhtäkkiää täys talavi.

   Poista
 12. Kivasti nuo pienetkin jutut piristävät loppusyksyn puutarhaa. Tuo elämää nähnyt lyhty on söpö. Minä olen saanut aikaiseksi vain sen verran, että siirsin pari koko kesän ulkona ollutta lyhtyä parempiin paikkoihin. Edes kynttilöitä niihin ei ole vielä laitettu. Pikkuhiljaa voisi kyllä viritellä edes valosarjat valmiiksi, kun ei se pakkasella ole kovin mukavaa puuhaa. Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Tua lyhty o tosiaan nii kulahtanu, ettei ihan kauhiasti harmittaasi, jos lumiaurasta lentääs joku kokkares rikkoen lyhyryn. Onneksi kaikki tällääne o vapaaehtoosta. Soliski jotaki ku sais valot laitettua ennen oikiaa talavia. Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...