keskiviikko 25. marraskuuta 2020

Paras ruusuni ikinä - haaste

Tiiu plokista Puutarhahetki, heitti mulle plokin Kukka & Kaalin Pauliinan, aluulle laittaman haasteen. Kiitos haasteesta! Oon lukenu muiren haastevastauksia miälenkiinnolla. Ittelläku ei nii montaa ruusua oo ja tuumasinki, että mitä haasteesehen itte vois vastata. No, täs se ny sitte tuloo.

Multa tosiaankaa montaa ruusua löyry. Juhannusruusu ja suviruusu kylläki ja muutama muu, mutteivät ne ainakaa tällä hetkellä ruusujen ykköspaikkaa valtaa. 

Mun paras ruusuni ikinä on neilikkaruusu. Sen kaikki kolome färiä. Son kestävä ja kukkii ihan maharottomasti, korvaten jalommat sisarensa.

Neilikkaruusu 'F.j.Grootendorst'
Oon istuttanu kaikki neilikkaruusut kolomiopenkkihin, kunkin färin omahan kulumahan. Oon istuttanu ne syvemmälle, samantyylisesti ku jalot, mutten niitä mitenkää suajaa. Ja hyvin ovat talavehtinehet. 

Neilikkaruusu 'White Grootendorst'
Oon leikannu ne joka kevät n.20-30cm korkeurelta, paitsi tänä keväänä. Niista kasvooki ny korkiempia, nua metrisiä. Tairan leikata ne taas ens keväänä. Pysyy istutukset vähä ilimavempina. Valakoosehen pakkaa joka kesä tulla muutamia vaalianpunaasia kukkia, muttei se mitää haittaa.

Tumma ja valakoone neilikkaruusu samas kuvas.

23.8.2020.
Ku neilikkaruusu kukkii ensimmäästä aaltua, se kasvattaa samahan aikahan uuret versot nuppuineen, mikkä kukkiivat sitte lumen tulohon asti. Täs kuvas näkyy valakoosen neilikkaruusun kupehes, pinkki teresanruusu. Sen oon siirtäny  jo uutehen paviljonkipenkkihin.

Neilikkaruusu 'Pink Grootendorst'
Eniten tykkään näistä, tästä vaalianpunaasesta. 

                       
Valitettavasti son kaikkista varijoosemmas paikas, tuijien puristukses.

                          
Mutta se sopii niin hyvin yhtehen nuaren sinisten kärhöjen kans.

                          
Ja onneksi seki on tuuhettunu nuanki hyvi. Täs kuvas vasemmas alalairas näkyy köynnösruusu 'William Baffin'..... Eikä kukaa oo viäläkää teheny sille mitää tukirakennelmaa. 

21.7.2020
Täs näkyy yhtä aikaa kaikki kolome neilikkaruusua. Ruusuja tekis miäli lisää, mutta niille pitääs löytyä jostaki sopiva paikka. 

Haasteen säännöt
Kirjoita juttu luottoruusustasi. Jutun tyyli on vapaa. Se voi olla ylistyslaulu suosikkiruusullesi tai tiukkaa asiaa. Juttu voi olla yhden kuvan ja muutaman rivin mittainen tai pitkä esitys kaikista puutarhan parhaista ruusuista. Jutun loppuun voit mainita myös, mitä ruusua et enää omaan pihaan hankkisi. Ilmoita jutusta Kukka & Kaali -blogiin, jotta Pauliina voi linkittää jutun yhdeksi kokonaisuudeksi muiden kanssa. Haasta mukaan 3–5 blogiystääväsi. Voit ottaa kopin haasteesta, vaikka kukaan ei olisi haastanut sinua.

Ruusuhaaste menöö seuraavaksi plokeihin:

Lappalainen etelässä

Salainen Puutarha

Satupuutarha

Ruusuusia tunnelmia marraskuun päivihin!

24 kommenttia:

 1. Kivaa oli lukea sinun ruusupostaus! Minun neilikkaruusut (kaikki kolme väriä) ovat tältä keväältä ja niiden kukkimisinto näytti lupaavalta jo näin ekana vuonna. Oli kiinnostavaa katsoa kuvasi eri suunnista ja kauempaa otettuna, niistä sai hyvän käsityksen ruusun kasvutavasta. Olen tyytyväinen, että tulin istuttaneeksi näitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuun neilikkaruusuuhin jo erellises puutarhas ja tännekki niitä oli saatava. Pitkä kukinta-aika hurmas. Kauvan meni ennenku hoksasin, että niiton montaa färiä. Tuata tumminta on aika yleesesti tarijolla. Neilikkaruusu on hyvä valinta.

   Poista
 2. Nuo neilikkaruusut multa vielä puuttuu, eli pitää laittaa hankintalistalle! Tämä haaste on ollut tosi kiva, kun saa lukea muidenkin ruususuosikeista. Minähän juuri en muusta kirjoitakaan.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vai puuttuu :O Se puutos on onneksi äkkiää korijattavis. Aina ku luen sun ruusupostauksia, ruusukuumes nostaa päätänsä :)

   Poista
 3. Neilikkaruusu on hyvä ruusu, himputin hyvä ruusu. Pysyy aloillaan, voi leikata rajusti ja kukkii pakkasiin saakka ja vielä sen jälkeen, meillä on nimittäin nupuilla edelleen pakkaspäivistä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis torella hyvä! Nii mullaki. Vois kuvitella, että jos tulis pari kunnon plussapäivää neilikkaruusu alakaas taas kukkia. Tummimmas näkyy muutamas kukas viälä färiäki.

   Poista
 4. Ihanaa, kun osallistuit haasteeseen. ♥ Mielenkiintoinen juttu! Kiitos! Linkitin juttusi Paras ruusuni ikinä -jutun loppuun. Hyvää viikon jatkoa sinulle! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämon kiva ja miälenkiintoone haaste. Kiitos! Kiitos, samoon :)

   Poista
 5. Olen samaa mieltä neilikkaruusuista. Kauniita, kestäviä ja runsaskukkaisia.

  VastaaPoista
 6. Ilman muuta neilikkaruusu on yksi suosikeista. Kukkii runsaana ja pitkään. Omani on aika suuri, sillä olen leikannut sitä maltillisesti. Vaaleanpunainen neilikkaruusu olisi kyllä kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olis kunnolla tilaa, antaasisin olla muutaman ensimmääsen vuaren jäläkihin leikkaamata. Onneksi sitä voi leikata monella tyylillä ja kukkii silti. Vaalianpunaanen on eheroton lempparini, vaikka viimmesenä sen hankinkin.

   Poista
 7. Olpa mukava postaus neilikkaruusuista. Oppiakin sain. Miulla on yks, tuo tumma F.J. Grootendorst tuolla mehtäalla. Tuosta leikkauksesta sain nyt oppia. Kauniita ovat kaikki kolome, mitä siulla siellä on. Hankintaan män muutkin värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos tästä löytyy jotaki uutta. Son aina mukavaa. Eherottomasti muukki färit kannattaa hankkia.

   Poista
 8. Neilikkaruusut! Niin ihania, mutta en ole vieläkään saanut hommattua niitä sen kamalan pakkastalven tappamien tilalle.Meilläkin muut on vain noita tavallisia ruusupensaita.
  Voi miten kaunis ja rehevä puutarhasi onkaan! Ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just siksi istutanki ne pikkuusen syvemmälle, että talavehtiis paremmi. Jos ens kesänä olis neilikkaruusujen vuaro.
   Kiitos :)

   Poista
 9. Neilikkaruusut onkin ihania ja kestäviä ja kukkivat pitkään. Sulla on vielä kaikki väritkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niis on kaikki hyvät pualet. Mitään färiä en osannu poiskaa jättää.

   Poista
 10. Mullakin on tuo vaaleanpunainen neilikkaruusu ja se on kyllä todella kestävä ja pitkään kukkiva!

  VastaaPoista
 11. Neilikkaruusu alkoi kyllä nyt kiinnostamaan siinä määrin, että jospa sille jokin kolonen löytyisi omastakin pihasta :) Kiitos haasteesta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son kyllä hankkimisen arvoone ruusu. Eiköhän sille joku paikka löyry, vaikka sen uuren kasvarin kulumilta. Ole hyvä :)

   Poista
 12. Osaatteko sanoa jotta miten neilikkaruusu kestää lumen painon? Jos laitan justiinsa siihen mihin lumia kolatahan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa. Torennäköösesti kestää hyvinki, eikä haittaa jos oksia katkee ja niitä joutuu leikkaamahan, koska kukkii saman vuaren versoolla. Lumi voi jopa suajella kovina talavina ruusua. Tumma neilikkaruusu on kestävin, varsinki syvempähän istutettuna. Kannattaa kokeella.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...