sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Pioonipostaus

Pakkohan tämon teherä, erillinen pioonipostaus. On ne sen komeurellaan ansaannu, vaikka komein aika onki menny jo ohitte, iliman pisaran pisaraa. Ei satanu piskon piskua, vaikka oli kaks saremagneettia päällä yhtäaikaa; pioonit kukas ja kuivat heinät leviällänsä pitkin peltoja. No, ny on pioonit kukoostanu ja heinät paalattu.

'DK. Aleksander Fleming' yhyres siperiankurjenmiekan 'Sparkling Rose' kans.
Pioonit on rantautunu mun puutarhahan ihan varkahin. Tämän vanhimman sain lahajaki v.2016.

Ihanaa hattaraa. Tänä kesänä kuivuuresta johtuen vaaliempana ku enne.

'Zi Feng Yu'
Seuraavan sain kylykiääsenä, ostettuani syyssipulia (v.2017). Näillä kaharellon petooniverkosta tehty tuki.

'Moon of Nippon'
Kolomannen ostin juurakkona Littelistä (v.2017). Otti muutaman vuaren ennenku kukkii. Viimme vuanna tällä oli tuki, muttaku jäi nii matalaksi, siirrin tuen erelliselle tummalle. Ei olisi kannattanu. Ny tämon yhtä suuri ku erellisekki eli tarttoo kans tuen, ku leviää ihan maharottomasti.

'Karl Rosenfield'
Niihän siinä kävi perinteesesti, että lisää piti saara. Vuasi sitte ostin kolome uutta pioonia. Tämän tumman, minkä paikalta siirrin toisen tumman siirretyn kualanpioonin paikalle.

'Dushess de Nemours'
Toinen on ihana kerrattu valakoone kermavaahto, höystettynä häivähröksellä keltaasta. Kukkii ilokseni jo viirellä kukalla. 

Sanoonkuvaamattoman ihana!

Coral Charm 29.6.2021
Eikä huanommaksi jääny tämäkää, persikkaasta färiä. Ja tämäki kukkii, vaikkaki vaan yhyrellä kukalla.

Coral Charm 2.7.2021
Hauskasti vaihtoo färiä, samoonku taannoone malijakkopiooniki. 

Ja sitte yhteeskuvia. Kaikki pioonit on mulla kaaripenkin keskellä. Iltapäiväauringos.....

.......tiältäpäi......

......ja toisesta suunnasta......

.....ja viälä aamuaurigon kilos kuvattuna.

Kaaripenkin pioonit v.2021.
Täs kuvas näkyyvät kaikki, ku oikee tarkasti kattoo. Viälä olis hakuusas ainaki yks, maharollisimman tumma, mialuummin rusehtava, mikä sopiis tuan 'Coral Charm'n kans, eli oikialle valakoosen ja persikkaasen välihin. Onko eherotuksia tummemmista ku 'Karl Rosenfield'?  Joitaki vaihtoehtoja oon jo kuuklannu, mutten oo niitä livenä nähäny.

Helletton piisannu. Mittari huiteloo kolomeskympis, varijos. Ny rupiaa puutarhas  kuivuus näkymähän.  Onneksi ens viikolle on ennustettu sateeta. Niitä orotelles......

Hyvää heinäkuun jatkua!

22 kommenttia:

 1. Voi tavaton miten kaunista ja näyttävää pionien kukintaa. Nyt taisikin löytyä oikea nimi omalle valkokukkaiselle pionilleni, eli tuolle Moon of Nipponille.
  Mukavaa heinäkuun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän näyttävää. Jopa tuan tummimman, vaikka siirrin sen syksyllä. Nuata yksinkertaasia valakoosia piooniaki näyttää olevan aika monta, mutta hyvä jos nimi tuntuu tutulle ja kukka näyttää samalta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos ! Oon käyny lukemas sunki pioonipostauksesta tummimman pioonin tittelin saanehet :)

   Poista
 3. Mielettömän ihania, tuo vaalea hörhellyskin. Mikähän olis hyvä tumma?
  Itsellä tekis mieli jotain keltaista pionia.
  Sataa saisi ja melko äkkiä. Olen joutunut kastelemaan perennaistutuksia. Meillä on niin kuiva piha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullaki oli keltaane toine vaihtoehto, siis jopa, mutta sitte kallistuun tumman pualelle. Toivottavasti ke-to saret toteutuu, muuten tuloo surullista katteltavaa. Viälä on ihan siärettävää.

   Poista
 4. Kaunista on pionien kukinta. Tällä kertaa ne eivät kutsuneet sadepilviä paikalle, ainakaan joka paikkaan. Myös pioni Mustan meren aallot on tumman punainen. En kyllä ole varma meneekö rusehtavan puolelle. Itoh-pioneissa on myös erilaisia värejä, joita ei jokaisessa muussa pionissa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateet ohitti ainaki tämän kohoran. Tua onki mulle uus nimi. Pitää kuukkeloora. Kiitos :)

   Poista
 5. Upeita ja ihanan isot pionipensaat. Kuvien perusteella Buckeye Bell on hyvin tumma pioni, kävisikö se?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivasti ne kasvaa vuasi vuarelta ja täyttäävät penkin keskiosan. On hyvinki yks vaihtoehto :)

   Poista
 6. Oi, miten kauniita! Yhteiskuvissa näkymä on upea eri suunnista katsottuna ja voin kuvitella, miten hienolta ne näyttivät ihan silmin katsottuna.
  Pionien kodin sivuilla on kuvia erilaisista tummista, minäkään en ole nähnyt niitä luonnossa.
  Minunkin pitää panostaa ensi kesäksi parempiin pionitukiin. Oli suunnitelmana jo tälle vuodelle, mutta kärhötuet veivät sen verran aikaa, että ei ehtinyt.
  Juu, helteistä ja kuivaa on. Tuntuu, että se tänne tullut 30 mm sadekin on jo käytetty ja vettä pitäisi saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinki, ku tuas ei kovin palio muuta oo kukas, nii kummasti vetää katseet pualehensa. Enköhän ny jonku sopivan färisen löyrä. Pääasia, ettei olisi ihan kirkuvan kirkkahan punaane. Pioonituet menööki välikäsitöinä :)
   Leikkasin äsköö nurmikkua, eikä tarvinnu joka kohorasta ajaa. Osa o jo kuloontunu. Ei tällääsis lämpötiloos tuallaasekkaa sateet kauvaa tunnu. Pakko tulla välillä sisälle eksyttämähän paarmoja.

   Poista
 7. Todella komea kukkapenkki! Ihailen taitoasi käyttää noin hyvin eri korkuisia kasveja. Mulla kasvaa Hei Hao Bo Tao, joka on täyteläisen tumma pioni. Ei ehkä ruskeaan vivahda, mutta tummat silkinhohtavat kukat. Korkeudeltaan aavistuksen Moon of Nipponia korkeampi. Tuhannen vaikea kuvattava, kun ei kuvissa toistu oikean värisenä. Väri luonnossa on pari astetta tummempi kuin perennapenkissäsi matalana kasvavalla belliksellä. Pionien kodista peräisin. Pitääkin siitä postata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No nii, tua vertaus pelliksiihin oli valaaseva. Neki sais tummasta pioonista parin ittellensä.

   Poista
 8. Lisänä, että on toiselta nimeltään Mustan meren aallot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli samaa pioonia vaalian viheriäki suasitteli. Hyvä :)

   Poista
 9. Aivan uskomattoman kauniita ovat! Itsekin tänä kesänä istuttanut kolme uutta alkua. Saas nähdä lähtevätkö kasvuun. Tämän talon "alkuperäisasukas" eli ainakin noin 30 vuotta vanha pioni, jota olen muutaman kerran siirtänyt on tällä hetkellä täydessä kukassa. Peleko on, että vesisade vie kukinnot..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahinko, etteivät avoomis viälä kukkinehet. Toivottavasti lähtöövät hyvi ja kukkiisivat tulevina vuasina komiasti. Sullon pihas sitte oikia aarres :) Vaikka vesisaret tekis ny hyvää, ei se pioonin kukinnalle kyllä sitä tee.

   Poista
 10. Kauniisti kukkivat pionisi ja vuosi vuodelta kukinta vain komistuu. Kivasti sointuvat myös nuo kurjenmiekat ja bellikset pioneihin. Ei äkkiseltään tule mieleen kovin paljoa 'Karl Rosenfieldiä' tummempia, suunnilleen samanvärisiä montakin. Harvinaista kyllä, että pionien kukinnan aikaan ei satanut pisaraakaan vettä. Varmaan yhtä harvinaista kuin se, että heinäntekoaikaan ei sada :D Mukavaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti komistuu. Tosi tummia taitaa ollakki aika vähä. Siihen on jo tottunu, että viimmeestään silloon sataa ku pioonit kukkii. Onneksi poikkeus vaha.....Joskus saa olla tosi tarkkana sateeren suhtehen, heinänteos. Tuarerehun kans ei niinkää, mutta kuivan heinän kans kyllä. Onneksi nykyysin on hyvät ennusteet käytös. Kiitos, samoon!

   Poista
 11. Ihana kukinta ja kaikki niin kauniisti pystyssä! Tähän pionien kukinnan aikaan ei toivoisi yhtäkään sadepisaraa, sen jälkeen kylläkin voisi olla reipas sadejakso. Minulla on melko uusi Red Charm, joka on selkeästi tummempi ja punaisempi kuin Karl Rosenfield. Upea, suuret kukat ja vahva varsi. Ainut, että olen istuttanut omani joko väärään paikkaan tai liian syvälle, tai sitten alkukesän kovat sateet saivat aikaan muutaman nupun mätänemisen. Mutta siinä on kaunis pioni, voisi sopia toisen Charmin rinnalle. Sadetta täälläkin toivotaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisätukien tekua kuitenki tiaros. Meillon just ainaki sellaane hilijaane saret. Ei taira kauvaa kestää, mutta paree ku ei mitää. Tuaki pitää kuukkeloora. Kiitos eherotuksesta :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...