tiistai 6. heinäkuuta 2021

Seivässiili

 Tuli vaihteeksi taas väännettyä yks köynnöstuki :)

Tällääne seivässiili.

Istuun eileen illalla terassilla ja tuumasin, josko olis taas aika leikata leimupenkin taustalla kasvavat norijanangervot. Oon tavannu leikata ne joka kesä. Ne tuppaavat muuten kasvamahan leveyttä ja valtaamahan koko penkin.

Periaattees kavennan niitä, että penkis mahtuu muutaki kasvamahan. Leikkaamisen takia  norijanangervot eivät kauhiasti kuki, mutta pääasia onki näkösuaja naapurihinpäi. Taas ku talsiin penkis, nii näin jo pari vuatta maas ollehen tolopanjalaan........josko ny saisin sen tehtyä......köynnöstuen.

Värkit o täs. Heinäseipähän käyttö jollaki tapaa oli seleviö, koska penkin molemmilla pualillon heinäseipähistä teheryt seinäkkeen pätkät ja mullon jonkullaane kolomiosynkrooma. Mullon useen sellaasia kolomen kompoja. Joten, seiväs oli valittu jo aikaa sitte ja siihen porattu 10mm reikiä. Reikihin kokeelin pampukeppiä ja erilaasia kepakoota. Ei hyvä, siksi tämä jäiki jäihi. Ny keksiin että mullahan on HARIJATERÄSTÄ, viälä muutama pätkä.

Sitte vaan pätkimähän tankoja. Vasaralla sai naputeltua ne hyvin paikallensa.

Sitte muutamia lisätukia väliihin.

Seivässiili- köynnöstuki leimupenkis. Vasem. näkyy sitä toista seinäkettä.
Ja tadaa, soli siinä, kolomas heinseiväselementti samalle alueelle, eikä kauvaa menny, ku seipähäs oli jo reijät valamihina. Tuskallisinta oli pitää tankojen katkaasun aijan haalaria, ettei kipinät polta hipiää, hikiä pukkas, vaikka taivas oliki pilives......... Ai, että miksikö tuan tein?!?

....Siksi, ku vuasi sitte istuttamani 'Justa'-viinikärhöreppana yrittää seleviytyä nauhuksen ja siperiankurijenmiakan puristukses. Jos se ny seleviääs paremmi, elämänsä alakutaipalehesta, ku saa nostettua nenänsä likemmäs valua. Ja kukkaaki pukkaa 😍

Meillä SATAA.....mukavaa viikon jatkua!

18 kommenttia:

 1. Voi että miten kiva kärhöseivässiili siitä tuli!
  Mitäh, SATAA?? No jopas. Onnittelut! Sataispa täälläkin. Läheltä liippas, Ahvenanmaalla tuli kunnon ukkoskuuroja kuulemma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toine vaihtoehtoone nimi olis ollu piikkisika :D
   Satoo, kokonaasta 6mm. Kiitos! Tämä tuli kyllä tarpeesehen. Nurtsi osasta jo ruskos ja muutamat perennakki lurpottivat uhkaavasti. Jospa sinnekki osuus saretta kohoralle.

   Poista
 2. Oi, hieno seivässiili. Ja kateellinen sateesta. Oi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onneksi satoo eres tuan verran. Yällä olis pitäny sataa lisää, mutta pilivet kääntyyvät lännen pualelta ohitte. Toivottavasti saatta saretta sinnekki.

   Poista
 3. No nyt on hieno tuki ja takuulla kestävä. Sade kuulostaa hyvältä, ehkä tännekin saadaan jossain kohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulis tuan ny muutaman vuaren kestävän. Ja tuntuuki, viileni het muutamalla asteella. Eikö eres joku ryäppy sinnekki osu.

   Poista
 4. Sinulla hyviä ideoita riittää. Seivässiilestä tuli hyvä tuki kärhölle.
  Meillä suuret saderintamat pyyhältävät taas kahta puolta ohi. Panen kaiken toivoni sadetutkassa näkyvään kolmanteen saderintamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaarana on, että puutarhasta tuloo aikamoone sekametelisoppa, koska tämon loppujen lopuksi aika piäni. Onneksi suurin osa maastoutuu nii hyvin, ettei niitä eres hoksaa, ennenku niistä tuloo puhe. Huamasin sen avoomis. Nämä mun piänet kärhötuet riittäävät vallan hyvin mun kärhöölle, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Sun kärhöölle nämä ei riitä kyytipoijiksikaa. Toivottavasti kolomas sanoo toren.

   Poista
 5. Hienon tuen teit 🤗. Minun pitää muistaa nämä kaikki kärhötuet mitä olen plogeissa nähnyt kun nyt sain ensimmäiset kärhöt ostettua -60%.ostin kolme 😁
  Meilläkin satoi tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tukia on nii monellaasia, että varmasti löyrättä ittelle sopivat mallit. No-nii, ny on sunki kärhötaival alakanu :D Onnittelut hyvistä löyrööstä! Hyvä, että saitta kans saretta!

   Poista
 6. Tekevältä se käy ripeästi yhden kärhötuen tekeminen! Ja taas tuli priimaa! Onnittelut sateesta... minä toivon perjantain saderintaman yltävän meille, sitä ennen vaan kastellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän oli jo hyvästi pualivalamis :) Kiitos. Lisääkin tuloo tänä yänä. Toivottavasti eres vähä enemmä.

   Poista
 7. Näppärä tuki ja ei kovin vaikeatekonenkaan. On siellä kuuma tullut haalareissa!
  Toivotaan kärhönalulle hyviä kasvuaikoja.
  Kuule, täälläkin oli eilen tullut vettä:) Me käytiin äitiä kahtomassa kun saatin tyttö koirien ammaksi :D Tullessa sateli ja tie oli märkää. YES

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika helappo ja nopia teherä. Pikkuusen koneeta tarttoo; poraa ja rälläkkää/voimasaksia ja voimaa.
   Hyvä, hyvä! Teillä taitaa sataa taas. Meilläki pitääs.

   Poista
 8. Mulla kärhöt suorastaan rukoilee tukia. Just katselin miten kellokärhö oli kiepahtanut varjoliljaan paremman puutteessa. Milläs ne enää erotat! Aika pätevä piikkiseiväs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan niitä kasvattaa maanpeittonaki, mutta paremminhan kukat näköö, jos korkiemmalle kiipiivät. Varijolilijat o kohta kukkansa kukkinu, joten sakset esille, jos eroottaa haluat. Toivottavasti olis joskus kärhön peitos :)

   Poista
 9. Kivoja ideoita olet keksinyt ja hyvin toteutettuja! Meillä kans heinäseipäistä väsätty kaikenlaista ja postausta niistä jo alotellu. Tyttärelle isäntä nikkaroi niistä sängynpäädynkin. Vielä olis nippu jemmassa ja velipojan heinäladossa vähän isompi jemma. Viime kesänä tehtiin terassinkaide seipäistä ja sitä pitkin laitoin mustasilmäsusannat kasvamaan. Näihin aikoihin pettivät jo koko seinämän, tänä vuonna on kiipeäminen ollut hitaampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinäseipähät o suasittuja, nii pihalla ku sisälläki. Onneksi niitä viälä johonaki lojuu. Tänä kesänä on kuumuus verottanu joirenki kasvua.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...