keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

Koska kukkii? -haaste

Sain Keijunkukkaset-plokista, Hiidenkiven puutarhasta lähtenehen haasteen. Kiitos siitä! Oletin, että olis kauhiastikki aikaa vastata, mutta toisin meinaa käyrä. Pääsiääsen "helteet" pääsi yllättämähän ja pihallehan sitä silloon singahtaa, ku koko pitkän talaven orotettu lämpö viimmeen ja vihiroon saapuu. Mutta, siinä kutistuu hyvin äkkiää arvausvaihtoeherot, jos meinaa nourattaa haasteen sääntöjä :D

Etuairas kukkivat 'Firefly siberia'-krookukset o viälä lumen alla. 17.4.2021.
Lumi on häipyny vauhrilla. Lunta on enää paikkapaikoon. Kaaripenkin pihanpualooses reunas, mihinä kasvaa krookuksia.

'Schneekissen'- esikot 12.5.2021.
Ja valakoosia esikoota.

Tästäki lumiala o jo piänentyny.

Ihkut vaaliat kevätkurjenmiekat 'Frosen Planet' 20.4.2021.
Näistä kevätkurijenmiakoosta ei näy viälä vilahrustakaa.

Mutta ei kauvaa kestä ennenku näkyy.

Kukkivat narsissit 26.5.2021.
Näitä narsissia pitää viälä orottaa.....

Sillä niiren päällä on viälä pikkuusen enemmä lunta.

Koska kukkii?
'Firefly siberia'-krookukset 24.4.2022
Schneekissen-esikot 10.5.2022
'Frozen Planet'-kevätkurijenmiekat 28.4.2022
Sivupenkin narsissit 20.5.2022

Ei varmasti suuria heittoja erelliskevään kukintoohin tuu, koska tuntuu ny, että kukat kukkii het ku lumi päältä sulaa.

Säännöt ovat seuraavat: Valitsemissasi kasveissa ei saa näkyä nuppuja veikkaushetkellä. Poikkeukseksi laskettakoon puuvartiset, joissa saa olla kukkasilmuiksi tunnistettavia osia. Valitsemasi kasvien kohdalla olisi hyvä olla vielä lunta/jäätä tai edes sen verran routaa, ettei kasvi olisi lähtenyt kasvuun. On nimittäin aivan eri asia veikata kukinnan alkua lähipäiville kuin viikkojen päähän ja tässä haasteessa nimenomaan tarkoitus on luoda pitkäkestoista jännitystä. Kukinnan alkua saa vauhdittaa esim. lapioimalla lunta pois kukkapenkin päältä (sitähän me kaikki teemme jossain vaiheessa kevättä), mutta harsoviritelmät ynnä muut, joita et normaalisti tekisi, lasketaan dopingiksi. Kerro, keneltä sait haasteen ja haasta vuorostasi mukaan muutama kaveri. Olisi myös kiva, jos kävisit laittamassa Hiidenkiven puutarhassa -blogiin haasteen aloituspostaukseen kommentin osallistumisestasi. Raportoi myöhemmin keväällä, kuinka hyvin kukkakevään ennustaminen sinulta onnistui.

Haastan plokit

Nautinnollisia päiviä!

20 kommenttia:

 1. Kiva, että osallistuit haasteeseen. :) Valitsit mukaan ihania kasveja. Juuri tuollaisia hempeitä krookuksia ja kevätkurjenmiekkoja kuolaan. Olen tässä keräillyt listaa syksyn hankintoja varten ja taidan napata 'Firefly Siberia':n ja 'Frozen Planet':n siihen mukaan. Esikoita minulla ei omalla pihallani olekaan. Vanhempieni luokse olen niitä joskus istuttanut. Mökillemme ne voisivat sopia hyvin, joten harkitsen niitäkin ostoslistalleni. Nyt tosiaan on niin lämmintä ja aurinkoista, ettei kukintaan varmasti mene kauaa, kunhan vain lumet sulavat. Hauskaa lumien sulamisen ja kukintojen seurailua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni vaan jonku aikaa ennenku huamasinkaa koko haastetta. Nuata hempukoota voi olla vaikiempi löytää, ainaki perusmarketista. Nykyysin niirenki valikoomat o kyllä parantunehet. Esikooski o valinnanvaraa. Suasittelen. Lämmintä on ollu ja vauhtia on piisannu. Ny on pikkuusen viilenny, mutta onneksi on viälä plussaa.

   Poista
 2. Nyt on kevät edennyt niin vauhdilla, että taisi omat arvaukseni mennä täysin mönkään. Valkoinen esikko on melkoinen söpöläinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhtia on piisannu ja taitaa mullaki mennä päin honkia.

   Poista
 3. Oli tosiaan hankalaa ennustaa kukkimista siinä vaiheessa, kun lunta ja jäätä riitti silmänkantamattomiin. Kummasti pääsiäisen aikaan kevät on edistynyt. Piipot näyttävät olevan valmiina kukkaan heti, kun lumi päältä poistuu.
  Lunta riittää teilläkin, mutta veikkaanpa näkymien muuttuvan sielläkin vauhdilla. Mukavampi ehkä niin, että kukat eivät jaksa odottaa arvauspäivääsi vaan kukkivat jo aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäänen ja sen jäläkeenen viikko, on saanu ihimeetä aikahan. Osa sipulikukista tuntuu palijastunehen nuppuusina tai kehitys on muuten ollu järisyttävän vauhrikasta.

   Poista
 4. On nämä kevään ensimmäiset aina odotettuja ja kaivattuja. Nyt tuntuu ettei tuolla kuki mikään vielä ens kuun aikanakaan, mutta luonto yleensä osaa yllättää. Lähden mukaan haasteeseen, kiitos kutsusta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, torella! Arvelinki, että olis viälä lunta, vaikka täältä onki aika hyvin sulanu. Kiva :)

   Poista
 5. Nyt lumet sulavat onneksi vauhdilla! Nuo kukkivat kuvasi ovat niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sulaa. Kukkivia kuvia katteloo aina miälellään ja varsinki tähän aikahan.

   Poista
 6. Kiva, että osallistuit haasteeseen! Lumet lähtivät sulamaan niin vauhdikkaasti, että ainakin minä yllätyin ihan kunnolla. Ensimmäiset veikkaukset menevät takuuvarmasti pieleen, sillä krookuksissa ja kevätkurjenmiekoissa näkyy nuppuja ja veikkasin niiden kukkivan vasta viikon päästä. Ne eivät kyllä turhia viivyttele kasvuunlähdössä, heti vain nuppua esiin kun lumi edes vähän ohenee päältä. Sinulla voi mennä arvaukset paremmin kohdilleen ensimmäisten osalta. Narsisseissa riittää sitten vähäksi aikaa jännitettävää kun on aikamoinen kasa lunta vielä päällä. Katolta tippunut lumi on aina arvoitus, miten nopeasti lähtee sulamaan. Joskus voi olla hyvinkin tiukkaan pakkautunutta. Pidetään peukkuja, että osuu hyvin kohdilleen arvaukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kevät yllättää, ainaki joskus positiivisestikki. Kaikki tapahtuu hirmu vauhrikkahasti ja tuntuu, että sipulikukat o talavehtinu nuppuusina. Nii nopiaa ne rupiaavat kukkimahan. Taitaa suurin osa arvauksista mennä kuitenki mönkähän.

   Poista
 7. Kivat arvaukset ja ennenkaikkea kuvat.
  Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkakuvat on tähän aikahan mukavan färikkähiä. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 8. Etenkin parin viime päivän aikana lumet ovat saaneet kunnolla kyytiä ja sulaneet todella nopeasti. Onnea arvaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niino! Tääläkää enää oo pahemmin ku aurauskasoos. Kiitos!

   Poista
 9. Ainakin krookukset tuntuvat kukkivan heti kun lumi ja jää häviää niiden päältä. Eilen eka krookus aukesi, vaikka viikko sitten oli vielä paksusti lunta.

  VastaaPoista
 10. Kiitos haasteesta! Osallistun tuolla mehtäalalla olevilla kasveilla.
  Jännä seurata siunkin veikkauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Mettäs varmasti onki viälä lunta.
   Ei hyvin mee. Het ensimmääne veikkaus o menny piälehen.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...