torstai 7. huhtikuuta 2022

Hyytävä alaku

 ........... huhtikuulla......

'Nymph Pink'
....mutta onneksi eres jotaki färiä.

Aprillinpäivänä oli ihan kauhia herätä kylymähän ja nii täyrellisesti keskitalaven tunnelmihin.

Olihan pihalla hianon näkööstä, se myännettäköhön.

Muttaku oli jo tottunu kevääsihin lukemihin ja auringonpaisteesehen, nii kyllä harmitti.  Ja sen jäläkihin tuli viälä kauhiat, pohojaasen kantilta puhaltavat  myrskytuulet ja tiätysti lumen kera. Tänään oli jo siärettävämpi päivä. Räystähät nokkuu muutamas plusastees. ja kävääsinki kävelylenkillä pitkästä aikaa.

Kattelin eileen erellisvuatisia huhtikuisia kuvia. Piti plarata vuatehen 2018, ennenku tuli vastaavia lumikuvia vastahan ja silloonki lumi oli jo pualeskuus lähes lähteny. Tuntuu ny  maharottomalta. Saa nähärä.

Palatahan viälä tuaho amarylliksehen. Se kukkii erellisen kerran keväällä 2021 ja ny taas, lähes hoirotta. Kesän oli pihalla ja syksyllä nostin vinttihin. Jostaki syystä olin poistanu sen purkista ja viskannu isoohin ruukkuhun. Siinä se rupes tyäntämähän kukkavartta, iliman sen kummempia multia. Joskus kastellessani pelargoonia, sai lirun vettä. Toin tänään keittiöhön, eikä kukaa viäläkää sitä istuttanu kunnolla.

Söpöstihän se silti kukkii.

Nyt on kiva ja vauhrikas viikonvaihre tulos, on jos jonkilaasta menua. No, ohan sitä tullu kökittyä kotona koko pitkä talavi. Meinaan nimittäin lähtiä pitkästä aikaa oikee puutarhamessuulle, lauvantaina. Päivä ei taira olla paras maharollinen, muttaku reissukaveri o viikolla töis. Kattoon säätiarootusta ja se lupas aika myrskyystä säätä, mutta toivottavasti junas ja messukeskukses tarkenoo ja nähtävillä on innostavia puutarhajuttuja.

Mukavaa loppuviikkua!

27 kommenttia:

 1. söpö amaryllis.puutarhamessuille juu.onneksi omakotiyhdistys tarjoaa bussimatkan,vaikka eihän tässä oikein ole vielä kevätmieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillon mukava yhteeskulijetus. Siinä tunnelma nousoo varmasti kattohon jo ennen messuulle pääsyä :D

   Poista
 2. Kylläpä amarylliksesi kukkii komeasti. Noita pitäisi hankkia itsellekin, kun kerta kukkivat noin vähällä hoidolla. Kauniita lumisia kuvia olet ottanut, vaikka talvi saisi kyllä jo väistyä kevään tieltä. Mukavaa, että pääset messuille. Minulla taitaa taaskin jäädä väliin, kun on koko loppuviikolle niin paljon muuta ohjelmaa. Kivaa messuilua sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihime, ku vertaa hoiron määrähän. Useemmista nousoo pelekkiä lehtiä :( Onneksi tänään satoo silikkaa vettäki ja se pikkuusen pehemitti lumia. Kiitos :)

   Poista
  2. Täällä on nyt onneksi ollut vähän keväisemmät kelit ja lumet ovat alkaneet vihdoin kunnolla sulaa. Toivottavasti sielläkin on jo paremmat säät. Heitin sinulle blogissani haasteen. Käyhän kurkkaamassa, kyseinen haaste sopii kevään odotukseen kuin nenä päähän. :)

   Poista
 3. Kaunis amaryllis! Vielä pitää malttaa ja jaksaa tämän talven kanssa. Täällä on satanut monta päivää lunta. Sitä on tullut tosi paljon. Ei oikein nuo lumityöhommat kiinnostaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Täs vaihees lumet ei kiinnosta sitte pätkääkää. Ei nämä lumet ihan muutamas päiväs mihinkää häviä, mutta jotaki tänään jo tapahtuu.

   Poista
 4. Sait otettua kauniita kuvia kuuraisista heinistä! Minäkin olen verrannut viime vuoden kuvia samaan aikaan otettuna ja ero lumen määrässä on huomattava. Toivon, että tämän päivän sade tulee vetenä, se sulattaisi lunta tehokkaasti.
  Kuulostaa oikein kivalta, että pääset messuille hyvässä seurassa. Oikein antoisaa ja inspiroivaa päivää! Minulta jää Helsingin puutarhamessut tänäkin vuonna väliin, mutta saa nähdä tuleeko käytyä myöhemmin jossain muualla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kimaltelivat tuhansin timantein. Oikee hätkährin, ku näin kuvista viimmeesten erellisten huhtikuiren lumien rippeet. Ohan sitä monesti nähty, ettäku rupiaa tapahtumahan, son menua sitte. Toivottavasti nykki. Aamusta lumi pöllys, mutta jäliistä satoo silikkaa vettä. Eiköhän sitä jotaki uusia tuulia näe. Tänä keväänä taitaa olla pitkästä aikaa useemmat messut. Voit valita miäleeses.

   Poista
 5. Kevät on nyt ollut melko poikkeuksellinen ja lunta on paljon ajankohtaan nähden täällä etelässäkin.
  Viime yönä alkoi satamaan vettä ja sitä tulee edelleen, joten eiköhän lumet nyt saa kyytiä.
  Mukavaa messupäivää. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, että siäläki. Josko ne ny sulaas, ainaki suurimmaksi osaksi.
   Kiitos :)

   Poista
 6. Jännä juttu joku yrittää tehdä vaikka mitä että amarylliksen saisi kukkimaan uudestaan nimimerkillä "kokemusta on" ja sitten toiset eivät tee mitään. 🤔
  Kaunis on sen kukka.
  Mukavaa messumatkaa me olisimme saaneet jopa liput yhdeltä kaverilta mutta emme mene kuitenkaan vieläkään tänä vuonna. Olemme niin arkoja tämän koronan kanssa vaikka jossain vaiheessa se varmasti tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon useeta vanhoja sipulia, eiväkkä ne kaikki kuki. Yhyren nupun jopa kuivatin ihan totaalisesti.
   Kiitos:) Saa nähärä kuinka meirän käy. Tautia on ollu ympärillä, kersoos ja niiren perheis ja muis sukulaasis, muttei meillä. Suuri vaara, että tämän reissun jäläkehen tuloo. Aika näyttää.

   Poista
 7. Vau, miten kauniit etenkin nuo heinät! Vaikka ei talvikeli niin innostakaan. Onneksi ainakin täällä nyt tulee vettä, niin kaikki tuo uusi lumi häviää. On vain hyvin kuraista ja rapaista!
  Sitkeä on tuo amaryllis. Minulla on sama kokemus, että kun ne unohtaa kuukausiksi ja saavat kuivua lähestulkoon, niin sitten tulee kukkia. Liialla hoidolla ei kukkia tule.
  Mukavia messuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hianoja olivat. Tääläki satoo aamupäivällä vettä ja miälestäni lumen pinta jopa aleni, vai onko vaan toiveajattelua.
   Munei tuu kovin helaposti mitää ylihoirettua, päivastoo, liianki vähä. Kiitos :)

   Poista
 8. Ihan masentavat säät! Olis ollu tammikuussa ihan kivat lumisateet, mutta ei kiitos, enää huhtikuussa😮
  Kivaa messupäivää teille! Minäkin mietin lähtöä, mutta miten sitä on tullut niin laiskaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltapäivällä oli ihan mukavaa, aurinko paistoo ja lämmintäki yli 6 astetta.
   Kiitos, kiitos! Ohan se varmasti outua olla sellaases ihimispalioures. Kai siihen päivän aikana tottuu :D

   Poista
 9. Aprillipäivä olikin melkoinen. Piti ihan itsekin hieraista silmiään silloin ja siitähän se vielä muuttui entistä talvisemmaksi päivien edetessä. Nyt on pari päivää ollut plussan puolella ja eilen satoi vettäkin, joten eiköhän se kevät tästä lähde taas etenemään.
  Hauska amaryllis! Kiva, että innostui kukkimaan. Minä joskus koetin säilyttää noita ja tein viimeisen päälle ohjeiden mukaan, mutta ei niistä mitään tullut. Tänä vuonna viskasin kukinnan jälkeen sipulit suoraan eteisen nurkkaan ja istutan kukkapenkkiin kesäksi. Jos joku on vielä syksyllä hengissä ja kasvattanut sipuliaan suuremmaksi, otan ennen pakkasia sisälle ja katson, jos se vaikka suostuisi kukkimaan uudelleen. Jos ei, niin eipä ole tuhlattu niiden hoivaamiseen sen enempää vaivaa kuin aikakaan.
  Kivaa messureissua! Niitä ei olekaan viime vuosina liikaa ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhtikuun alaku oli kyllä karsia. Onneksi ny näyttää jo palio paremmalta. On jo pari lumetonta penkkiäki ja äsköön katkoon jo perennanvarsia.
   Tuallaasella hoirolla voi amaryllikset hyvinki kukkia :) Ja kaikki o plussaa.

   Poista
 10. Vaikka lumi ja talvi jo tympäisee, sait hienoja kuvia kuuraisista heinistä! Toivottavasti oli mukava messupäivä ja teit hyvä ostoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hianoja olivat, mutta toivua pitää, ettei enää tänä keväänä tuallaasia kuvia lisää, kiitos. Messupäivä oli hyvä :) mutta ostokset perin vaatimattomat.

   Poista
 11. Upean värinen amaryllis. Talvi ja lumi kyllästyttää ja pahasti. Lomaa tämä viikko eikä puutarhassa voi tehdä paljoa muuta kuin lumitöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin o :) Tarttis jo tulla enempi maata näkyvihin. Mutta tänään jo leikkelin perennanvarsia muutamasta penkistä ihanas auringonpaistees. Varijos +6! Toivottavasti teilläki sulaas vauhrilla niin saisit eres loppuviikosta teherä enemmän puutarhas.

   Poista
 12. Kyllä kuurassa olevat heinät on kauniita! Kauniin värinen amaryllis, sipulissahan se kasvuvoima on. Meilläkin vielä paksu hanki, madaltunu kyllä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kevät on jo selevästi lähteny liikkeelle. Toivottavasti siäläki.

   Poista
 13. Kyllä on ollut jo malttamaton olo kevään odotuksen suhteen, kun välillä tosiaan oli hieman keväisempiäkin säitä! Mutta nyt ennustukset näyttävät aika kivoilta!
  Ja upea kukka muuten amarylliksessäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täs jo ittekki heräämäs. Ny näyttää ennustukset antavan lumille kivasti kyyttiä. Toisien nuppujen avautumista siihen ny orottelen.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...