torstai 28. huhtikuuta 2022

Uusia kasvia

 Olin jo päättäny tai muutevaa ajatellu, ettei tänä kesänä montaakaa uutta kasvia tulisi. Saa nähärä kuinka käy, ku hankinnat o ny jo alootettu. Kävin viikko sitte saksalaases. Ensimmääsen kerran ostin perennojen juurakootaki.

Ensimmääsenä kuitenki törmäsin sinisehen alappiruusuhun. Näytti lapun mukahan olevan nii hyvän färine. Oon muutaman sinisen menettäny. Joten, yritetähän taas.
Aina löytyy tilaa uurelle kurijenpolovelle. Onko kellekkään tuttu?  Ja sitte tällääne jännä kaunopunahattu. Mun loorapunahatut o pikkuuse harvennu. Täs tuloo täyrennystä.
Valakoone Mikadonkämmenki jäi kätehen. Pinkkiki on ollu, muttei se kukinnan jäläkihin kauvaa mun hoivis kestäny. Valakooset tuaksumiakat piti uusia. Viimme kesänä ei vanhoosta sipuliista kukkinu ku muutama. 

Sitte viälä muutamat messutuamiset, aika köykääset sellaaset.

Pelargoonia tällä kertaa. Tämä 'Anna Britta' pitääs olla oranssinpunaane. Kohta sen näköö, ku o jo nuppuja.
Näiren päälle oon kattonu jo monia kertoja ennenki, mutta ostamata o jääny.  Ny ostin pinkin....
.......ja valakoosen villipelargoonin.
Kukkia siinäki jo o. Onko hoito jotenki erilaasta ku muis pelargooniis?
'Night Sky'
Ja alappiruusu aukaasi jo nuppujansa ja färi oli tosi hyvä. Ja niinku näkyy tänään satoo LUNTA!!!!! Kylymä on, ettei meinaa kuinkaapäi tarijeta. Satooko teillä lunta?
 
Aurinkoosia huhtikuun viimmeesiä päiviä!

20 kommenttia:

 1. Kasvihankinnoissa pätee parhaiten "vannomatta paras" -metodi. Annetaan siis kaikille mahdollisuus. Hyvät hankinnat. Kukapa tuollaisia voisi vastustaa. Meille liiterin mainokset tulevat nykyisin niin myöhään, että tarjoukset jäävät saamatta.
  Ei ole tullut lunta, vielä. Sen sijaan vettä on satanut tänään kaatamalla mittarin näyttäessä +3. Viluista on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuan metorin paikkansapitävyyren oon huamannu monta kertaa :D Meille ei tuu mitää mainoksia, mutta katton joka maanantai saksalaasen viikon mainokset koneelta. Oon oppinu pitämähän varani.
   Onneksi lumi suli seuraavana päivänä pois. Pihatyät kyllä toppas, ei huvita ei.

   Poista
 2. No voi hyvät hyssykät, lunta. Eipä tänään kovin montaa astetta plussalla olla oltu, mutta ei lunta sentään. Oikeastaan odotin vesisadetta, sillä meillä on jo kuivaa, mutta eipä tullut.
  Ihanat löydöt! kannatti käydä kaupassa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luntapa hyvinki. Muutaman kerran hiukkoonu lisää, muttei onneksi maahan jääny. Vai alakaa siälä jo pölistä. Toivottavasti osuus vettä kohoralle.
   Kaikki tuntuus lähtenehen kasvamahanki, ainaki toistaaseksi.

   Poista
 3. Täällä meillä alkoi nyt illalla satamaan vettä ja sitä on tullutkin välillä melko rankasti.
  Tuoksumiekat ovat kyllä upeita ja niiden tuoksukin on todella miellyttävä.
  Kivoja hankintoja oletkin tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesisare tais viärä lopukki lumet. Tuaksumiakat olivat kyllä komeeta kukkiessaan.

   Poista
 4. Satoi lunta mutta suli pois. Tosi kylmää on. Kasvihuoneessa on kaikki esikasvatuksen kaksinkertaisen harson alla. Katselin saksalaisessa alppiruusuja mutta jätin ostamatta, nyt sitten kaduttaa. Magnolioita ostin kaksi ja tuon samaisen punahatun. Punahattuja ostin kolmea erilaista kun kerrankin oli jäljellä. Ei mitään tietoa onko edelliset talvehtineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ny on eres muutama päivä, eres pikkuusen lämpöösempää. Painin ny itteni kans, istutanko alappiruusun pöttihin ja talavetan sisätiloos, vai otanko taas riskin, että kualla kupsahtaa talavehen. En hoksannu magnoolioota täälä. Olis voinu seki lähtiä mukahan. Mullaki harveni punahatut jo erellistalavena. Tämän hetken tilannetta ei tääläkää viälä tiärä.

   Poista
 5. Aivan ihania hankintoja. Peukku kaikille👍🏻 En oo ikinä nähny sinertävää alppiruusua.
  Kaunaili lunta, muttei kunnolla satanu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mullon ollu sinertävistä 'Ramapo' ja toine mahtoo olla joku 'Azur' tai sinne päi. Ei tarttis enää tullakkaa.

   Poista
 6. Meillä satoi hetken aikaa sakeanaan räntää, mutta onneksi loppui pian😖
  Postista tipahdelleita kasvilehtiä on tullut selailtua, mutta en ole vielä sortunut. Paitsi ekat oevokit olen jo hakenut. Istutan ne ruukkuihin kesätyöpaikan ikkunoille näin keväällä.
  On kyllä hurjan kylmää ja lumet jumittaa! Meillä tulee kohta hoppu siivousten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös räntä sulattanu lumia, luulis ainaki. Ei sitäkää tiätysti määräänsä enempää. Ostan useen vasta äitienpäiväksi ensimmääset orvokit. Teillä onki kevään eteneminen tärkiää.

   Poista
 7. Kauniit kukat sinisessä alppiruusussa. Toivottavasti selviää monivuotiseksi. Harmillisesti olin flunssassa lidlin perennapäivänä niin säästyin houkutuksilta. Yleensä on pitänyt käydä tarjonnat katsomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niino. Päätin ensin etten mee, koska tiäsin lankiavani houkutuksille. Ei ainakaa täälä mitää aiva ihimeellistä ollu. Ens vuanna paremmalla onnella.

   Poista
 8. Kappas vain, hankintasi ovat hyvässä alussa. Ei taida olla mahdollista välttää ostoksia, jos eteen tulee kaikkea kaunista kokeiltavaa 😊.
  Täällä on ollut tosi kylmää viime päivinä ja eilen satoi alkuillasta lunta, huh. Onneksi lumi ei jäänyt maahan, vaan suli pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja ny o jo oikee suunniteltujaki ostoajatuksia :) Onneksi tila on kortilla, eikä tunnu olevan kauhiasti talavituhojakaa. Vois taas lämmetä, muttei kovin hyvältä näytä.

   Poista
 9. Minä ostin samanlaisen alppiruusun. Hykerryttävän kauniin väriset kukat! Kivoja hankintoja olet muutenkin tehnyt. Tuollaista kurjenpolvea en huomannutkaan ostoksilla käydessäni. Kurjenpolville löytyy tosiaan aina tilaa. Täällä oli aamusta maa valkeana. Onneksi ei ole enää. Taitaa kunnon kevät vieläkin odotuttaa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Tosi hianot kukat tuas. Valikooma tuntuu vaihtelevan aika palioki. Sais vihiroon lämmetä lopullisesti. Tympii tämä koleus. Kiitos, samoon!

   Poista
 10. Hyvin aloitettu kasvihankinnat tältä puutarhakaudelta :D Hieno alppiruusu! Toivottavasti siitä tulee oikein pitkäikäinen asukki puutarhaasi. Samoin tuosta punahatusta (ja muistakin tietysti).
  Meillä satoi toissayönä viitisen senttiä lunta, mutta kaikki suli pois eilisen aikana. Ja taas tänä aamuna herättiin valkoisiin maisemiin, joita "ihastellaan" edelleen. Oli tarkoitus puuhailla ulkona ja grillata, mutta vähän on vilpoista mihinkään. Kai sitä on käytävä edes vähän pyörimässä puutarhassa ja isännän grillattava ne sapuskat, kun kerrankin sattui meillä vapaat samalle päivälle eikä se pannulla paistettu ruoka maistu samalta kuin hiiligrillillä tehty.
  Iloista vappua!

  VastaaPoista
 11. Alappiruusun soisin kukkivan viälä monena keväänä, tavalla tai toisella. Vilipoosta on, sekä puutarhatöille että grillauksehen, mutta eikös se oo loppujen lopuksi pukeutumiskysymys. Kiitos, samoon!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...