sunnuntai 8. toukokuuta 2022

Hyvää äitienpäivää!

 Muutamia kuvia viikon varrelta. Taas on aika menny ihan siivillä. Istutukset o kuitenki likimain siistitty. Osan aijasta o viäny takatarhan raivaus. Sinne o kerääntyny käsittämättömästi vuasien varrella kaikellaasta romua ja roskaa. Sais ne eres jonkullaasihin kasoohin orottamahan jatkotoimenpiteetä.

Pystykiurunkannus 'Beth Evans' kukkii komiana mättähänä leimupenkis. Kokeelen ottaa palan ja levittää sitä. Siton jo paris paikkaa, mutta on se niin ihanan piristävän färistä. 
Virvalilijat kukkiivat, ovat oikee lisääntynehekki, vaikka ensin luulin ettei kuki ykskää tupsu.
Virvalilijojen kans samalla alueella kukkiivat erilaaset kevätkurijenmiakat, viäläki. 
Viiliästä keväästä on se hyäty, että kaikki kukkii kauvan. Osa krookuksista kukkii erelleen täyttä häkää. Osa o viälä lumen alla.
Sillä navetan sivulla o viälä lunta. Eilisaamuune saret palijasti terhakat narsissien varret. Non kasvanu lumen alla n.15cm. Kiirusta pitää.

HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ!

20 kommenttia:

  1. Kevätkurjenmiekat ja krookukset ovat täälläkin kukkineet pitkään, jotain hyvää kylmästä jaksosta. Kiitos pienestä kierroksesta, näyttää niin kivalta! Pidän ihan valtavasti tuosta kaaripenkin yleisilmeestä!
    Hyvää äitienpäivää sinnekin 😊.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ny on ollu ainaki pikkusipulien kevät, muusta ei viälä tiärä. Kaaripenkis o kivasti färiä ja tulppujen leheret tuaa vihereyttä. Kukinnoosta ei tiärä, ovat pääsääntöösesti vanhoja sipulia. Kiitos!

      Poista
  2. Viileä sää tekee pitkän kukinnan. Hyvää äitienpäivää sinnekin.

    VastaaPoista
  3. Vautsi, krookuksilla on ihanan pitkä kukinta-aika, ja noilla ihanilla iiriksillä! Betti on tosiaan ihana, hyvä idea jakaa sitä nyt. Lehtien lakastuttua sen mukuloita ei tahdo enää löytää, kun ei tarkkaan tiedä, mistä niitä kaivaisi.
    Hyvää äitienpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä keväänä tosi pitkä. Bettin färiä ei oikee muilla kevään kukkijoolla oo, siksi niin ihku. Kiitos!

      Poista
  4. Onpa ihana tuo pystykiurunkannus! Meillä krookuksista, kevätkutjenmiekoista
    ja tulppaanin varsista joutuu taistelemaan pupujen kanssa. Uskomattoman paljon niitä on ja rohkeina tulevat pihalle.
    Hyvää äitienpäivää sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläki puput o seikkaallu talaven aikana ihan urakalla, mutteivät onneksi enää sulan maan aikana. Kiitos!

      Poista
  5. Kevätkurjenmiekat ja virvaliljat ovat kaunis parivaljakko.
    Hyvää äitienpäivää myös sinulle.

    VastaaPoista
  6. Kaikilla asioilla on hyvätkin puolensa. Viileys on todellakin pidentänyt sipulikukkien kukintaa. Kaikki ei ole vielä edes noussut.
    Upean dramaattisia orvokkeja.
    Kiitos vinkistä, pitääpä itsekin ottaa Beth Evansista jakopaloja. Se on minusta ihastuttavan aikainen ja pirteä kukkija, jota kelpaa monistaa pitkin puutarhaa.

    VastaaPoista
  7. Hirasta on kevään eteneminen ollu, mutta joskus näinki päi. Äiteen toiveorvokkia :) Saa nähärä, kuinka jakopalojen käy.

    VastaaPoista
  8. Hyvää äitienpäivän iltaa. Kaunis tuo Beth Evans, toivottavasti lähtee leviämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Betti on hiano. Tua isoon pehko on tykänny olla tuas jo muutaman vuaren.

      Poista
  9. Nyt vasta ehdin tänne saakka. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan :D
    Komea puska 'Beth Evansia'. Jos sinulta onnistuu sen jakaminen, taidanpa tehdä minäkin omilleni saman tempun ensi keväänä. Vielä niistä ei ole jaettavaksi saakka. Hyvä ottaa muista mallia ennen kuin menee itse testaamaan :D
    Sinullakin näyttää kevätkurjenmiekat viihtyvän. Ne ovat kyllä niin upeita ja ilahduttavat, olipa sää mikä hyvänsä.
    Hyvää äitienpäivän myöhäisiltaa ja aurinkoista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meikälääseltä jää varmasti montaki postausta lukemata. Oon tiatoosesti vähentäny koneella oloa, varsinki illasta. Nukun huamattavasti paremmin. Bettin jako on ny suaritettu, joten nähtäväksi jää, kuinka käy. Kurjenmiakat viihtyyvät yllättävän hyvin. Viikko näyttää aika sateeselta, mutta ohan täälä ny jo aika kuivaa.

      Poista
  10. Toivottavasti onnistuu siirto tuolle Beth Evanssille. Sipulikukat kestää nyt pitkään, meillä vielä on öisin pakkasta ollu muutama aste. Tänään meinasin daaliat käyvä kellarista ja istuttoo kasvihuoneeseen ruukkuihin, öiks pittää suojata vielä. Puuhoo riittää puutarhassa näin keväisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti, koska siirto o jo tapahtunu. Olis voinu tiätysti orottaa kukinnan jäläkeesehen aikahan, mutten malttanu. Mullaki o daaliat viälä kellaris. Voiski jo ruveta rahtaamahan ylähän.

      Poista
  11. Onpas kiva, että siellä krookusten ja kevätkurjenmiekkojen kukinta on kestänyt noin pitkään. Täällä enää muutama, myöhemmin kukinnan aloittanut krookus jaksaa sinnitellä. Kevätkurjenmiekat luovuttivat jo. Onneksi nuppuja alkaa kuitenkin näkyä esimerkiksi tulppaaneissa. Mökilläkin on viimein lumet sulaneet. Vielä saisi vähän kuivua, ennen kuin kehtaan rueta siellä puutarhahommiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Navetan seinänviarustoolla krookukset kukkiivat viälä hyvin. Muutama tulpunnuppu näkyy tääläki. Täälon kans ny märkää, satoo ku saavista kaataen.

      Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...