tiistai 24. toukokuuta 2022

Sattumia

 Joka päivä löytyy jotaki uutta, joten täs muutamia sattumia.   

Talavehtinu kruunuvuakko potangeris.

Vuasi vuarelta runsahammin kukkivat pagodat leimupenkis.
Samoon tuuhettuva tarhakoiranhammasmätäs 'White Beauty' kolomiopenkis. Lähistöllä on poikanenki.
Vaalianpunaaset rusokoiranhampahat sitävastoon eivät eristy. Eivät kuki tänäkään kesänä.
Varjonäkki meinas taas kukkia varkahin.
Nämä kerratun lumikinkukat kyllä huamaa.

Ny tuntuu hyvältä. Aurinko paistaa ja linnut laulaa!

26 kommenttia:

 1. Nyt tosiaan tuntuu hyvältä, ja mitä ihania aarteita sieltä onkaan noussut!

  VastaaPoista
 2. Kyllä kevät on ihanaa aikaa :) Upea tuo talvehtinut kruunuvuokko 💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Enoo parihin vuatehen nostanu kruunuvuakkoja talaveksi maasta ja aina muutama niistä talavehtii kukkien näin keväällä.

   Poista
 3. Epäilen, että minun koiranhampaat kasvattavat vain lehtiä, kiva nähdä sinulla niitä kukkivina. Lumikinkukat ovat tosi sieviä, en usko nähneeni niitä koskaan myytävänä.
  Tänään oli oikein lämmintä, ihan tuli kuuma kuoppia kaivaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne tuntuuvat suurimmaksi osaksi aluuksi tekevän. Kait voimistuen kyllä suuriksi, niin kukkiivat sitte. Aika harvoon oon nähäny myynnis. Mullon yksinkertaanenki, mutta son jo kukkinu. Samoon :) Tänään taitaa olla samantyyline päivä, mutta huamenna pitääs sataa.

   Poista
 4. Minunkin koiranhampaat kasvattavat tänä vuonna vain lehteä, tai se yksi ja ainut mikä selvisi talvesta. Kerrattu lumikki on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kukkii ens keväänä. Kerrattu lumikki on ku lumipallo :)

   Poista
 5. Mieletön tuo lumikki! Kiva kun näkee erilaisia kasveja, sellasia mitä ei itellä oo. Nyt on kyllä kelit suosineet ja kaikki kasvaa ihan silmissä. Nautitaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo :) Niin kasvaa ja tulpukki jo alootteloo. Vauhrilla kevät etenöö.

   Poista
 6. Ihanat nuo lumikit❣ Ja kruuvuokko on yksi lemppareistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enoo muutamahan vuatehen kaivanu kruunuvuakkoja talaveksi pois maasta ja aina muutama seleviää talavesta.

   Poista
 7. Ihania sattumia!
  Kerrattu lumikki on satumaisen kaunis! Minä tilasin sellaisen tänä vuonna ja olin hetken aikaa melko hämmästynyt, kun sain vain palan juurakkoa/maavartta?? Istutin sen kukkapenkkiin, toivottavasti viihtyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti hämmästyy tuallaasen lähetyksen saatuaan. Eiköhän se siitä kuitenki lähäre.

   Poista
 8. Kaunis lumikki. Kalliilla tuollaisen tilasin ja kuivan puukalikalta näyttävän juuren sain toissaviikolla. Toivon että heräilee maassa henkiin ja pääsen nauttimaan itsekin jatkossa noista kukista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, toinen tilaaja. Eiköhän se juuri herää henkihin. Mulla oli ostettaes purkis ja on lisääntyny vuasi vuarelta. Toivottavasti teilläki.

   Poista
 9. Nätit sattumat, kiva, että kruunuvuokko talvehti. Kerrannainen lumikki on tosi söpö. Niitä ei ihan joka paikassa tule vastaan. Aurinkoista toukokuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin muutama vuasi sitte tääläpäi talavehtinehista kruunuvuakoosta, enkä oo sen koomin niitä pois nostanu. Muutama seleviää ja kukkiivat yllätyksekseni näin varahi. Lumikki o taimistoos tosi harvinaane. Kiitos, samoon :)

   Poista
 10. Voi mitä kaunokaisia! Upean värinen tuo kruukuvuokko. Koiranhampaisiin olen nyt törmännyt useammassa blogissa ja pakkohan niitä on saada itsellekin. Lisään ne siis ostoslistalleni. Niiden kukat ovat tosi söpösiä. Lumikki on kanssa niin hurmaava, että täytyy sekin lisätä ostoslistalle. Listani alkaa olla jo niin pitkä, että siinä riittää hankittavaa muutamalle vuodelle, jos ei jopa vuosikymmenelle. Nyt on aivan ihanan keväistä, miltei kesäistä. Tosin täällä aurinko meni juuri pilveen ja illaksi ja koko viikonlopuksi onkin luvassa sateita. Mutta kuuluvathan nekin kesään, ja olen ihan tyytyväinen, että luontoo hoitaa välillä muun muassa kasvimaan kastelun puolestani. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiranhampahat tairetahan useemmiten myyrä syksyysin sipulikukkien kans samoos telinehis sipuliina. Toivottavasti löytyy. Listat oli mullaki aikoonansa pitkiä. Ostin sitämukaa ku vastahan tulivat, nii ostokset jakaantuuvat useille vuasille. Ny o jo paikat nii täynnä, että listaki o aika lyhyt. Epävakaata tääläki ja just ny aika kylymääki. Kiitos, samoon!

   Poista
 11. Kauniita ovat kukkasi. Tuota kerrottuu lumikkii miekin himoitsen, arvokas kasvi on. Koiranhampaat tiälläkin kukkivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko oli munki het ostaa kerrattu lumikki ku sen näin. Enoo sitä mualla nähänykkää myytävän. Yksinkertaasen ostin muistaakseni yksityyseltä myyjältä puutarhamessuuulta Lapualta. Vai kuinkapäi se ny olikaa. Koiranhampahakki on ihania!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...