maanantai 9. toukokuuta 2022

Yks, risti, kaks

 Tänään oli aurinkoone päivä ja oliki mukava puuhata pihalla. 

Näin keväällä hyppii herkästi paikasta ja puuhasta toisehen ja osan aikaa viää tiätysti kasvun eristymisen seuraamine. Pitäähän sitä aijantasalla pysyä.
Tämon lähes jokakevääne näky. Heinäseivässeinäke muistuttaa uhkaavasti veikkausriviä. Pystyseipähät kenaa jommalle kummalle reunalle ja osa vaakaseipähistä on irronnu ruuvviista. Ruuvvit o nii naftia, ettei ne palio seipähisihin uppua.
No nii, ny taas viittii kattella. Ja sitte tuan suuremman kiurunkannuksen kimppuhun. Jaoon sen kolomeksi.
Ensimmääne jakopala siirtyy leimupenkin päähän......
.......ja toine antamahan färiä kaaripenkkihin.
Sitte siirrin Bettin viärehen, vasemmalle pualelle, ensimmääsen kuvan, violetin kiurunkannuksen. Son nii huamaamattoman färine, että kukinta meinaa mennä takareunas ohitte.
Täs tämänpäivän leimupenkki.
Ensimmääset narsissit kukkii. Viimme kevääset 'Tetet', mikkä löyrin syksyllä puarista ja lykkäsin hätääsesti kuusikolomiohon.

Nii ja meinaa jäärä raportoomata, että perijantaina 6.5 oli ensimmääset pääskyyset markilla!

Aurinkoosta viikkua!

14 kommenttia:

 1. Totta, keväällä aika menee sinne tänne hyppelyyn, kun tekemistä riittää ja siinä lomassa pitää vielä ehtiä nähdä kaikki maasta nousevat. Tekemättömiä töitä listatessa niitä tuntuu olevan loputtomasti. Kun sitten ryhtyy toimeen, valmista tulee nopeammin kuin ensin luulikaan.
  Hyvä idea siirtää lilaa pystykiurunkannusta Betin viereen. Taidan tehdä saman jutun talon seinustalta löytämälleni lilalle pehkolle.
  Leimupenkkisi "leimuaa" jo nyt kauniisti. Aina vain paranee, kunhan lämpö lisääntyy. Jospa pääskyset toivat sen tullessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevääsin tuntuu, että tekemistä on ihan maharoton määrä. Osa hoituu nopiaa ja osan voi jättää loppupeliis jopa tekemätä, jos siltä tuntuu. Useemmiten sitä teköö kiiruhun ittelle, ihan itte.
   Toivottavasti kiurunkannukset eivät ota siirroosta nokkihinsa, vaan lisääntyysisivät uurella innolla. Tänään on sarepäivä ja varmasti luanto kiittää.

   Poista
 2. Kevättöitä riittää. Saa tosiaan siirryttyä rivakasti puuhasta toiseen, jotta edes kaikki kiireellisimmät ja tärkeimmät hommat saisi tarpeeksi ajoissa tehtyä.
  Kauniisti kukkivat kiurunkannukset. Jakamalla saakin kasveja nopeasti lisätyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin riittää. Olis mukava löytää muunkilaasia kiurunkannuksia. Jakamine on nopia ja erulline lisäystapa.

   Poista
 3. Oho, pääskysiä!!
  Aivan ihanat värit tuossa kukkapenkissä, se oikein hehkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääskyyset o saapunu joka vuasi äitienpäivän tianoolla. Ei oo suuria vaihteluuta ollu, vaikka ny on ollu kylymä ja myähääne kevät, sei tuloaikahan näköjään vaikuttanu.
   Penkki paranoo vuasi vuarelta ku pikkusipulit leviää :)

   Poista
 4. Ihana leimupenkki, nuo kiurunkannukset antavat kivasti väriä!

  VastaaPoista
 5. Kiirettä pitää, tuskin taas malttaa sisähommiin tulla ollenkaan! Ripeästi korjasit "veikkausrivin" suoraksi, se on kivan näköinen seinäke leimupenkillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, kiirusta pitää. Eiköhän se ens kevääsehen taas kestä.

   Poista
 6. Kaunista kevättä täältä Maalaiskaupungin pihasta

  VastaaPoista
 7. Nätti on tuo liilakin kiurunkannus! Jännityksellä seuraan, kuinka jakamasi Bethit reagoivat. Toivottavasti innostuvat reippaaseen kasvuun. Vähän kuitenkin jo katselin omiakin mättäitä, että ehkä sieltä voisi yhden reunasta pikkuisen palasen siirtää kokeeksi. Ovat nyt innostuneet reippaaseen kasvuun, kun saivat lämpöä ja vettä. Alkuun näyttivät niin pieniltä, mutta osa olikin ilmeisesti vasta heräilemässä.
  Leimupenkissä on kivasti jo kukintaa. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son hiano. Eroottuu varmasti paremmin isoompana puskana. Eilisen sateen jäläkihin näyttäävät oikee virkeeltä. Leimupenkis o jo kivasti kukintaa.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...