tiistai 14. helmikuuta 2023

Kukkia talaven keskellä

 Hello! Täälä oon, vaikkei oo palio näkyny ei kuulunu. Kummasti päivät kuluu. Hyvä siinämiäles, että päivät on jo huamattavasti pirenny. Paviljongin valojaki on saanu jo rukata monehen kertahan ja taas vois käyrä napsahuttamas ajastimesta muutaman napsun pois.

Marraskuun loppupualella istutin joitaki sipulia pöttiihin ja vein kellarihin. Tämä pötti oli lämpöösemmäs paikas ku muut ja melekee meni kukinta ohitte. Onneksi satuun käyrä vilikaasemas. Krookusssekootuksesta oli jo tumman violetit kukkinu. Valakooset ja vaalianvioletit kerkesin nähärä. Parahimmillansa oli kuun vaihtees.
Pohojalle istutetut tulpukki jo kurkisteloo.
Samoohin aikoohin istutettu, syksyn uus 'Black Pearl' amaryllis alakas kukkia. Färi on nimensä mukaasesti huamattavasti tummempi ku peruspunaaset. Ihanan samettine.
30.1.2023
Tämän ja pari vanhaa amarylliksen sipulia laitoon kans marraskuun loppupualella. Olivat vintillä, aika vilipooses. No eihän ne tullu eikä menny. Toin ennen joulua tämän uuren sipulin keittiöhön, nii johan rupes kukkaputket venymähän. Omat vanhat sipulit o aina vaan vintis. Leheret o n.10cm. Ei niistä taira ainakaa kukkijooksi olla.
'Black Pearl' tänää. Toinenki kukkaputki o ruvennu aukiamahan.
Ja sitte hetkeksi pihalle. Talavi on ollu vähälumine, ainaki  jos vertaa parihin erellisehen talavehen. Ei oo onneksi ollu kovia pakkaasiakaa. Täs on nykki ollu pari päivää plussalla ja moninpaikoon o lumet lähteny. Tätä kuvaa ruurulta kattoessani, näin jotaki violettia..........
.......ja mitäs siältä kuusen alta pilikottikaa.......syyskrookuksia. Olivat, ainaki osa kukas jo syksyllä ja vaikka vähääsesti o lunta täs kohtaa ollu, nii hyvinä ovat säilynehet talaven.
Lunta ei hirmuusesti oo mihinää. Taitaa tulla varahaanen kevät.....tai sitte ei.
Tämän päivän kauppareissun saalis. Taas yritän pitää nämä hengis, että sais pihalle lisää esikoota. 

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ! 

26 kommenttia:

  1. Kiva lueskella kuulumisiasi❤️ Komeat krookukset ja tuo tumma amaryllis😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä oo tullu plokistanias liikuttua, eikä eres pahemmin kurkisteltua muiren kuulumisiakaa koko alakuvuanna. Ihania talavikukkia molemmat.

      Poista
  2. No vau, onpa ihanat syyskrookukset, kun ilahduttavat helmikuussakin!
    Aivan ihanan värinen amaryllis, ja on nuo ruukun krookuksetkin todella somat.
    Ruukun krookuksetkin ovat todella somat. Onneksi ehdit huomata ne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syyskrookukset kukkiivat tooosi myähän syksyllä. Näemmä jatkaavat kukkimista. Hyvin tarkenoovat pakkaasta ku näkyy muutama lähes virheetöön yksilö. Oli kyllä säkästä kiinni, että hoksasin krookukset.

      Poista
  3. Hyvät hyssykät. Teillä on kevättä ilimassa, meillä ei pilikota mittään hangenalta. Ja parempi niin, ei tiiä jos maaliskuulla on vielä kovat pakkaset. Kommii on väriltään tuo amaryllis ja esikotkin pirteitä väreissään, kuin karkit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eileen oli kovin maaliskuuset tunnelmat. Tänää taas tuuli ja satoo vähä luntaki. Ei teheny miäli lenkillekkää. Onneksi tänneki sataa viikonlopulla lunta, koska lämpötila painuu taas pakkaaselle. Ei tartte ihan nii kauhiasti pelijätä kasvien pualesta. Amaryllis on tummin koskaa. Esikoota oon vähä kyttäälly, mutta vasta ny löytyy tuarehia tapauksia.

      Poista
  4. Kelpaa noita syyskrookuksia katsella keväälläkin. Ehkä juuri nyt ilahduttavat enemmän, kuin syyspimeällä. Black Pearl -amaryllis on niin upean värinen ja kuten sanot, samettinen.
    Hyvää Ystävänpäivää näin jälkikäteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, eipä oo ennemmi näin käyny. Tykkäsin kans amarylliksen färistä tosi palio, eikä haittaa yhtää, että joulu oli ja meni iliman kukintaa. Kiitos :)

      Poista
  5. Nuo ruukussa kasvavat krookukset näyttävät niin keväisiltä ja amarylliksen sävy on tosiaan upean tumma.
    Hyvä, että huomasit syyskrookusten vielä kukkivan. Siellä on lunta selvästi vähemmän kuin täällä meillä, vaikka täälläkin tämä talvi on ollut vähälumisempi kuin edelliset. Tosin viikonvaihteen ennustusten mukaan pitäisi sataa yli 15 cm lisää lunta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syyskrookukset piti käyrä eriksensä kuvaamas ku hoksasin violettia färiä kuusen juurella. Täälon ollu tosi vähä lunta ja monehen kertahan o laikkupaikkojaki ollu. Onneksi tännekki pitääs tulla viikolopulla lunta ennen pakkaasia.

      Poista
  6. Siellähän kukkii ihan valtoimenaan, kevät- ja syyskukkijat yhtä aikaa. Hyvä, etteivät krookukset ehtineet kukkia loppuun kellarissa. Tuo punainen esikko on hurmaava. Toivottavasti saat ne pidettyä hengissä lopputalven yli.
    Ei teillä kyllä paljoa taideta hiihdellä lumen määrästä päätellen. Meillä on lunta ihan yhtä paljon kuin normaalitalvenakin. 90-senttistä piha-aitaa ei paljoa näy hankien alta, mikä on minusta vähän kummallista, sillä vesisateita ja plussakeliä on tänä talvena nähty monen monta kertaa. Kai sitä lunta on sitten vaan satanut vastapainoksi sen verran enemmän, ettei ole päässyt hanget vajumaan.
    Toivottavasti saadaan aikainen kevät ja mielellään vielä hyvää keliä eikä mitään juuri ja juuri plussalla keikkuvaa epävakaista säätä. Iloista kevään odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan valtavasti :D Yritän pitää esikot hengis, mutta aina niiston ennenki joku nuupahtanu ennen istutuskelien tulua. Aika heikot hiihtokelit o. Lakialla on enemmän mustaa ku valakoosta. Onneksi lisää lunta on luvas. Apua! Mikä lumimäärä, mutta äkkiää se tapaa hävitä ku sen aika tuloo.
      Sitä mäki toivon. Ettei lämpööset kelit alakaa vasta heinäkuus tai elokuun aluus. Sellaasiaki kesiä on nähty. Kiitos, sitä samaa :)

      Poista
  7. Onpa todella upean värinen ja kaunis amaryllis, sekä muita kauniita kukkijoita.
    Puutarhassa näyttää jo keväiseltä. Meillä lunta on tällä hetkellä huomattavasti enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää ja tuntuuki tosi kevääseltä, mutta onneksi meillekki o luvas lisää lunta. Pakkaasiaki ku on tulos alakuviikosta taas yätä päivää.

      Poista
  8. Upean värinen tuo amaryllis!
    Ja ihania ovat kaikki muutkin kukkijat, niin sisällä kuin ulkonakin:)

    VastaaPoista
  9. Mieletön väri tuossa tummassa amarylliksessä! Teillä on vähemmän lunta kuin meillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tarkootus, etten uusia sipulia ostaasisi, muttaku näin tuan tumman sipulin, nii pakkohan sitä oli kokeella. En uskoosisi, että toivon meillekki viälä lisää lunta, mutta niin on ny päässy käymähän, kasvien takia, muuten ei nii väliksi.

      Poista
  10. Johan on hienon värinen amaryllis! Vai on siellä jo krookushavaintoja ja esikkoaikakin meneillään. Aika kiva yhdistelmä eri ajan kukkijoita! Pian siellä alkaa varmasti myös piippoja pilkistellä, kun on noin vähän lunta! Täällä idässä on ihan täys talvi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän kukkaasta aikaa :D Itteasias näin ensimmääset lumikellojen piipot tänää terassipenkis. Siirrin siihen keväällä lumikellomättähän. Apua, toivottavasti eivät palellu. Teirän lumet sulaavat vauhrilla ja monet kerrat teillon kevätkukkijat samas taharis tai jopa ennemmi ku meillä. Meillä tuppaa tuata routaa olla vähäästen lumien takia.

      Poista
  11. Ihanaiset esikot ja miten upean syvänpunainen amaryllis, en ole enne nähnyt noin tummanpunaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Roskiksesta kaivoon sun kommentin.
      Kukkiivat onneksi ainavaan. En mäkää, siksi sipuli syksyllä lähti joukkohon.

      Poista
  12. Upean värinen tuo amaryllis . Minulla on myös samanlainen tulitikku kaktus mikä on sen vieressä . Se on kasvanut ihan älyttömän isoksi. Lunta oli täälläkin jossain vaiheessa aika vähän nyt on satanut aika reippaasti lisää . Mitään kasvua täällä ei ole havaittavissa . Paitsi esikot on itäneet sisällä . Minäkin katsoin että voisin ostaa pari esikkoa kaupasta tänään ja viedä mökille .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On :) Ensimmäästä kertaa oon saanu pirettyä tulitikkukaktuksen hengis jo toista vuatta. Aikaasempia yrityksiä on pari :) Ei tääläkää ny näy lumen alta yhtää mitää. Lunta tuli onneksi suajaksi n.20cm. Nykku pakkaaset paukkuu. Sullahan on lupaavia esikkouutisia.

      Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...