maanantai 24. heinäkuuta 2023

Tämän kesän uuret taimet

Non äkkiää esitelty, ei kovin montaa oo. Penkit o suht täynnä, eikä talavimenetyksiäkää nii montaa tullu. Osa näistä taimista onki vanhan paikkausta, eiväkkä kokonansa uusia kasvia. Lakeuren vihertaimisto on  muuttanu uutehen paikkahan ja olihan siäläki käytävä kurkkaamas.

Talavi vei punalehtisen kurjenpolovi 'Sanne'n, joten ostin uuren. Tätä oo hetikää jokapaikas myynnis. Perovskiaki/sulkapiiska mullon joskus aikaa sitte ollu. Ny istutin sen terassin etehen riskipenkkihin ja........
....nysse kukkii korian vaalianvioletiin kukin.
Lisäksi löytyy punaane tarhakylmänkukka 'Rote Glocke' muiren kylymänkukkien joukkohon ja tarhakellukka 'Nonna'.......
....muiren kellukootten jatkoksi kinttupoluun vartehen aitauksehen.
Laitetahan viälä kuva marketista keväällä ostetusta lewisiasta. Rupes kukkimahan penkis uurestansa ja kukkii aikansa ihan maharottomasti.
Isäntä haki koneesehensa varaosia ja mähän ängin itteni joukkohon, ku nii liki Sundia meni. Siältä löytyy nii vängän näkööne ja nimine keijunkukka ku 'Pinky Panky', lisäksi tummalehtine 'Little Cutie Coco'
Talavi kuritti kolomiopenkin karpaattienkelloja ihan kunnolla, onneksi kuitenki muutamia siämentaimia nousi. Tyhyjälle osalle istutin uusia keijunkukkia. Viäres kukkii 'Arabella' kärhön rento oksa ja punalehtine ja valakokukkaane  kurjenpolvi 'Midnight Ghost'
Tummalehtisen keijunkukan istutin kaaripenkin sisäreunahan tuamahan vähä vaihtelua vihireytehen.
Lisäksi viiniköynnös 'Somerset Seedless', mikä on tarkootus istuttaa kasvarihin, viimmeestänsä ens keväänä. Vaalianpunaasen neilikkaruusun 'Pink Gootendorst'n  talaven viämän tilalle. Samoon yhyren rönsytiarella 'Pink Sky Rocket'n ja viälä yhyren pinkkipilikkulehtisen keijunkukan 'Midnight Rose' toisen kaveriksi.
Neilikkaruusun istutin kolomiopenkkihin. Romuläjä ja ruusu vaihtoovat paikkaa. Tähän paistaa enemmän aurinko.
Uus tiarellantaimi talavesta selevinnehen viärehen ja takana loistaa auringon valos keväällä  Lakeus kukkii-messuulta ostamani sateenvarjolehti.
Viikonloppuna kävin Kuapios poijan perheen tyänä ja sain tilaasuuren käyrä kävelemäs Hiidenkiven puutarhassa. Kiitos viälä kerran maharollisuuresta kiärtää monipualises ja hianos puutarhas, mitä on monta vuatta seurannu.  Palio oli nähtävää....ja ne ihanat kärhöt! Ei piäni sarekkaa haitannu.
Matkalla Kuapioon pistäyryyn pikipäin paris taimitarhas. Ei mitää erikoosta ollu tähtäämes ja siksi saaliski oli varsin maltilline. Viherlandiasta ostin 'Kansas' pioonin, siinä kaikki. Ny on istutuspaikka ongelma. Tiätääkö kukaan, onko färi lähempänä pinkkiä piooni  'Aleksander Fleming'ä vai tummempaa 'Karl Rosenfield'a? Istutuspaikka ratkees tiarosta.

Hyvää viikon jatkua!

16 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä ostoksia. Pidän punalehtisistä kasveista kun tuovat lehdillään ilman kukkiakin penkkiin väriä, en sinun hankkimaasi Sanneen ole törmännytkään vaikka kurjenpolviakin harrastanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon punalehtisiä kasvia melekee joka penkis. Antaavat tosiaan färiä penkkiihin koko kasvukauren. Harvoon Sannea näkyy, mutta arkakin on. Tämon mun kolomas yritys.

   Poista
 2. Onhan sinulle tullut vaikka mitä uutta kasvia. Hienoja hankintoja kaikki ja monta sellaista, mitä en ole täällä päin missään nähnytkään, kuten 'Sanne', sulkapiiska ja sateenvarjolehti.
  Oli todella kiva kun kävit! Kiitos vielä kasveistakin, toivottavasti viihtyvät täällä hyvin. Onneksi ei tosiaan satanut niin paljoa mitä kerroit Kuopiossa sataneen. Seuraavana päivänä täällä satoikin sitten sen verran, että kasvustoa lakosi ihan urakalla.
  'Kansasin' väri on noista vaihtoehdoista lähempänä 'Karl Rosenfieldia', eli aika tummanpunainen. Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla kuitenki maltillisimmat ostokset ikinä :) Sateenvarjolehtiä enoo suuremmilla taimistoolla nähäny muistaakseni koskaa. Tämä onki parin eläkelääsen Taimibongarien kasvatuskokeeluusta. Niillon joka vuasi kokeelus jotaki uutta.
   Ole hyvä :) Varmasti viihtyvät. Koko reissun aikana, ei montaa sateetonta minuuttia ollu, joten onneksi viaraalun aikana oli vaan piäntä saretta.
   Kiitos tiarosta! Likemmäs Aleksanterin färiä yritin, esittelylapo näytti vaaliemmalta, mutta kyllä tuallekki paikka löytyy. Kiitos, samoon!

   Poista
 3. Sanne onkin uusi tuttavuus, ei ole tullut koskaan vastaan, vaikuttaa kivalta. Ja tuo 'Pinky Panky', hauska ja hieno. Pinkki neilikkaruusu on kiva, minusta kaunein neilikkaruusuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään siitä, mutta on kovin talavenarka. Erelline meni yhyren talaven, mutta ny vähälumine talavi vei. 'Pinky Panky's on hianot lehtifärit, ihan omanlaasensa.

   Poista
 4. On kiva, kun löytää myymälästä kasveja jotka innostavat. Pinky Panky on minulle uusi tuttavuus, olisi hauska törmätä siihen. Olipa hauskaa, että pääsit käymään Minnalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, aika harvoon niitä etehen tuloo. 'Pinky Pankys' oli nii erikoone färitys, etten oo moista ennen nähäny. Kyllä, onneksi toive toteutuu.

   Poista
 5. Olihan noita hankintoja ihan reilusti . Sellaisia todella mitä en minäkään ole kuullut tai nähnyt . Minä olen tehnyt hyviä vaihtareita yhden lähellä mökkiä myös mökin omistajan kanssa . Ostin myös kolme puskaa keijunkukkaa kaikki samaa lajiketta ja missä tietenkään ei ollut laji lappua . Oli varmaan mukavaa nähdä Minnaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monena kesänä oon ostanu enemmän kerralla yhyrestä paikasta. Ny täs on koko kesän ostokset. Mullekki tuloo ihan tuntemattomia kasvia vastahan joka kesä. Monis syysistutuksihin tarkootetuus kukis ei oo nimilappua. Olishan sitä mukava aina tiätää nimiki, mutta eihän se kasvien kauneutta vähennä. Oli mukava käyrä moikkaamas ja kiärtää puutarha.

   Poista
 6. Kaikenlaista kivaa oot suanu ostettuu. Kovasti on kukassa lewisiasi, miulla on yks tuossa hiekkakummulla, tuommonen vaaleanpunainen. Toivottavasti ei siun viiniköynnös riehaannu niinkuin meijän ja valtoo koko kasvihuonetta. Leikannu oon nytkin kesällä rankasti sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oranssi lewisia kukkii ihan maharottomasti ja nykki näkyy tekevän nuppuja, jos oikeen kattoon. Vaalianpunaaset on ollu kestäviä, toivottavasti oranssiki. Tuskin mun viiniköynnös riahaantuu mun hoitotasolla. Toivottavasti pysyys eres hengis.

   Poista
 7. Hyviä löytöjä. Pinky Panky -keijunkukka onkin aika hauska. Sopii hyvin kaveriksi vaikka tuollaiselle tummalle keijunkukalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijunkukka on kyllä erikoosen färine. Oli muistaakseni niiren omia kylyvöksiä.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...