lauantai 29. heinäkuuta 2023

Piäniä siirtoja ja vauvakimppu

 Kokoaijanhan siton piäniä muutoksia penkkiihin suunnitteella ja osan sitä oikee toteuttaaki. Olin alakuviikosta Seinäjoella ja samalla reissulla kävin Hankkijalla.

Tein syksyllä muutoksia kaaripenkin alakupäähän, postipoluun viärehen, mutta talavi vei yhtä lukuun ottamata valakooset leimut. Näitä Early-syysleimuja oon aatellu kokeella, jos pysyysivät paremmin pystys ku korkiemmat. 

 Alakutilanne. Reviin siperiankurjenmiakkojen siämentaimia pois.

Tilalle valakooset 'Early White'-syysleimut ja yks jälielle jääny valakoone 'Rembrand' pinkkien leimujen toiselta pualelta. Sopiivat siihe ihan hyvin raikastaen näkymää. Eturivis vasem. kukkii jaloangervo 'Fanal', viäres kualleheksi luulemani, torennäköösesti siämentaimi isoniittyhumala 'Freelander', takana hauralta tuarut orvokit. Seuraavana kukkii verikurjenpolovi 'Elke'. Taustalla iki-ihana tiukukärhö 'Aljonushka' ja sävysävyhyn täpläleimu 'Alpha'

Pavijongin viäres kukkii tosi matalat värililijat 'Tiny Pearl'. Ei palio näy, komialuppio jyrää.
Paviljongista näkyy paremmin, muttei siälä tuu useen käytyä, joten....
...siirto valakoosten, osaksi kuallehien leimujen tilalle. On pikkuusen kirpakka färi tuahon, mutta.....

....muutaman metrinpääs kukkii samansorttiset 'Tiny Ghost'-lilijat. Karvanverran tummemmat. Ei kuki enää ku yks, ku........
...... leikkasin toisen kimppuhun. 
Nuarempi poika sai flikan, joten tein punertavan kimpun.
Lilijas ei paras maharolline sävy, mutta muita ei ollu auki ja löytyy muitaki pikkuusen tummempia kukkia joukkohon.
Mullon ny nelijä piäntä prinsessaa tai ei ny enää kaikki nii piäniä. Vanhin aloottaa koulun. Kyllä se aikakulta riäntää.

Ny on runsahas vuarokaures satanu 41mm vettä. Ei oo kauvaa, ku satoo 20mm ja muutamia milliä on tullu välillä. Ny rupiaa maa olemahan taas kostiaa ja saret vois pitää piänen tauon. Pääsis mustikkahanki. Runsas sangoolline o jo peraattuna.

Mukavaa viikonlopun jatkua!

16 kommenttia:

 1. Olen kerännyt lähes koko sarjan Early-syysleimuja juuri tuota valkoista lukuunottamatta., tuollainen matalammaksi jäävä laji on kiva kun sopii moneen kohtaan kukkapenkkiä.
  Kylläpä Aljonushkasi on kaunis, tuntuu kukkivan runsaasti jos oma keväinen hankintani jaksoi jo useamman kukan tehdä.
  Selkeästi siirron tarve oli värililjoillasi, sait hienosti ehjinä kaivettua ylös kun omat siirtoyritykseni eivät aina ole liljojen kanssa ole menneet nappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääki kattua, minkä färisiä niitä o. Korkiemmat laarut o taas sateeren jäläkihin pitkin maata.
   Hiano on ja kukkii takuu varmasti joka vuasi. Siirrin lilijat taas kaikkien siirtosuasitusten vastaasesti, kukkivina. Ny on tullu vettä nii palio niskahan, ettei ainakaa kuivuuresta kärsi. Aina ei voi mennä putkehen.

   Poista
 2. Onnea isoäidille! Siirtoja tuntuu riittävän joka puutarhassa. Aina puutarhassa on jotain liikaa tai liian vähän. Tai kasveja tupsahtaa jostain uusia.

  VastaaPoista
 3. Onnea neljännestä prinsessasta. Teit kauniin kimpun.

  VastaaPoista
 4. Lämpimästi onnea neljännestä prinsessasta! Kivoja siirtoja sait tehtyä, peukut minulta Early White syysleimulle, tykkään itse siitä tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Muistanki, että sullon nuata aikaasia leimuja.

   Poista
 5. Onnea pienestä prinsessasta. Siirtoja on puutarhassa tehtävä ja myökin ollaan sitä touhuttu. Matalat leimut on parempia kestämään pystyssä. Miulla on korkiita valakosta ja on ärhäkkä leviämään ja kuatuilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mullaki ny sateeren jäläkihin korkiat o kaatunu. Tua Alphaki o laonnu joka suuntahan.

   Poista
 6. Onnea uudesta mummutettavasta😍 Minä en oo päässy noiden leimujen kans sinuiksi. Pitäis kai istuttaa niin toisten sekaan ettei rumat alaosat näy. Siirtotöitä on mielessä, mutta hitaasti edistyy🥴

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aika vähä niiton mullaki ollu. No, leimupenkishän niitä alunperin oli palioki, mutta se kurija talavihan ne vei. Ei oo kovin kova tahti tääläkää.

   Poista
 7. Onnittelut pikku prinsessan syntymästä! Nätin kimpun teit.
  Kaaripenkin muutostyöt toimivat hyvin. 'Aljonushka' on oikein komeassa kukassa. Hyvä, että teilläkin on jo satanut sen verran, ettei maa huuda kuivuudesta.
  Taitaa olla minullakin liljojen siirtoja edessä, kompostiin nimittäin. Suurin osa on mennyt ihan ruskeiksi ja kun eivät edes keväällä kunnolla lähteneet kasvuun, niin loppupäätelmänä on, että jo viime kesän märkyys koetteli sipuleita ja toinen märkä kesä putkeen oli viimeinen naula arkkuun.
  Satoisaa marjakautta! Täällä ei mustikoita tunnu oikein olevan mutta vadelmaa löytyy paljon kun vain pääsisi jossain sateenrakosessa niitä keräämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Son takuuvarma kukkija.
   Ei torellakaa enää kuivaa paikkaa löyry. Ku alakuhun pääsi nii saretton piisannu. Eilee pikkuusen vähemmä, mutta satees leikkasin loppunurtsin ja sittemisin o satanu, piäniä hetkiä lukuunottamata. Voipi olla, että märkyyttä on ollu niille liikaa. Mullaki viälä lilijojen siirtua, osaa marhanlilijoja meinaan ryhymitellä uurestansa. Laitan alle kerroksen lecasoraa, nii pysyyvät kuivempina. Nii, ohan mulla viälä ne keväälliset lilijat istuttamata. Maitotölökis ovat kukkinehet.
   Kiitos, toivottavasti mustikoota o viälä mettäs ku tuloo kuivemmat säät. Ei ny oo viälä näkyny ulukomaalaasia noukkijoota, joten toivua on. Toivottavasti teillon ny kuivempaa ja pääset vattupuskiihin.

   Poista
 8. Onnittelut neljännestä prinsessasta. Kahden pienen pojan mummina saatan olla hitusen kateellinen. Kaunis kimppu, taidokkaasti tehty. Sade saisi riittää meilläkin, tullut ihan tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sullon viälä maharollisuus saara monta prinsessaa :) Kiitos! Tänään taitaa täälä olla poutaasempi päivä, mutta huamenna taas sataa.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...