sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Huippupäivä!

Siis aivan tajuton! Just ku olin painanu aamulla julukaasunappia, huamasin ensimmääset viaraalijat.  Kello oli pikkuusta vailla kakstoista ja siitä lähtien ihimisiä virtas yhtenää. Oli jotenki hämmästyny ja samalla ihana tunne, ku nii moni oli lähteny liikkeelle........ eikä tarvinnu pihas yksin pyäriä.




Pyärät oli kehootuksen mukahan ........vinoparkis.






Oli tuttua ja tuntematonta, likeltä ja kaukaa. Päivä oli iloosta puutarha-aiheesta puheensorinaa täynnä. Melekee kaikki taimet myytihi ensimmääsien tuntien aikana. Apuna oli tytär  ja miniänalaku, jokka hoitivat taimimyynnin ja kahavituksen. Itte ei olisi niitä keriinny hualehtimahan. Nuarimmaane viisoo autoolle parkkitilaa. Sitä pikkuuse huvitti, ku esitin sille toimeksiannon. Mutta oli toooosi yllättyny ihimismäärästä ja mulla o ittellä ainaki aina ollu vaikeuksia kattua autolle paikka. Luulis olevan helapompaa ku joku viisaa, mihinkä ajat ja autoja sopii sitte enemmä piänelle paikalle.






Päivän  sää oli sopiva, pualiaurinkoone, ei liian kuuma eikä kylymä. Jännityksellä seurasin säätiarootusta, ettei vaa maanantaille ennustettu saret siirry pyhälle, ei onneksi. Kummasti naamaa kuumottaa. Ei sitä oo tottunu olemahan koko päivää pystyasennos. Yleensä nenä viisaa  maata kohti.



Viaraskirijahan oli nimensä kirijoottanu 130, mutta monta tuttuaki nimiä puuttuu. 


Teemapäivästä jäi positiivine tunne ja kehootanki usiempaa aukaasemahan rohkiasti puutarhansa portit. Jokaane puutarha on erilaane ja ittestä riippuu, teköökö jotaki erikoosta päivää varte. Ittellä tuli tehtyä valamihiksi monta keskeneräästä tyätä. Olis ne tullu tehtyä muutenki.......joskus :) Navetan porraskiviki siirtyy kummasti paikallensä eilee illalla yhyreksä jäläkihi :D


'Bakari Lilac Wonder'




ä..
.......ja sitte viälä muutama kukkiva kummajaane. Kuusiympyräs kukkii tämä ihanaaki ihanampi kasvitiäteelline pikkutulppu.........heinäkuus!




.......ja puaripenkis narsissisekootuksen narsissit. Siinä oli kauvan aurauslumet ja jääkansi. Olinki varma, ettei siitä enää mitää nouse, nousivaa, 'pikkuuse' myähäs.




Palibin-pikkusyreeniki rupes sopivasti kukkimaha. Suurimman huamion vei kuitenki ansaatusti kukkivat Haaga- alappiruusut.


ISOO KIITOS viälä kaikille viaraalijoolle! Teittä päivästä niiiin ihanan!

42 kommenttia:

  1. Onnittelut onnistuneesta päivästä! Väki oli varmasti tyytyväistä, jos sitä on talon väkikin. Se oli tämän kesän yksi kohokohtanne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ensimmääset nelijä tuntia oli yhtä härdelliä. Kaks viimmeestä oli sitte hilijaasempia, mutta koko aijan oli porukkaa. Osa viaraalijoosta pyärii pihas aika kauvan ja kiärtivät tuvan montaki kertaa :)
      Taatusti kesän huippukohta, ainaki mulle. Isäntä ny ei viäläkää ymmärrä, mitä kummaa nuas puskis o, ku osa jopa kuvaski niitä :D

      Poista
  2. Voi että, siellä päin oli paljon ihmisiä liikkeellä! Ihanaa, tulppaania ja narsisseja, on jännä kukinta-aika tosiaan. Hyvä, etteivät luovuttaneet vaan kukkivat heinäkuussa sitten :-D
    Täällä ei ollut noin hyvä sää, pilvipeite koko päivän ja iltapäivän päätteeksi alkoi tihkua, tosin se oli vartissa ohi. Nyt yöllä saisi sataa enemmän! Täällä kävi ihan kourallinen, kun ei pääse kuin omalla veneellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän palio. Olin pikkuuse varovaasella miälellä, ku on nii palio muitaki tapahtumia. Omista kaveriistakaa ei moni päässy käymähä. Tua pikkutulppu oli eherottomasti ostohetkellä mun suasikki ja olin nii pettyny, ku näytti, ettei tuu eres pintaha. Onneksi kuitenki nousi ja jopa kukkiiki.
      Täälä sää tosiaan suasii. Sun tyä onki hankala päästä.

      Poista
  3. Olipa mukava nähä sinua ja upeaa pihaasi. Siellä riitti näkemistä ja sai lopullisen kuvan pihatasi. Vaikka kuinka koettaa kuvia katsomalla päätellä, niin vasta paikan päällä selkiintyy.
    Hieno homma että sait noin paljon vieraita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosiaan mukava nähärä oikee livenä :) Ei kuvista tosiaankaa saa oikiaa kuvaa. Perspektiivit ainaki pakkaa pettää, ku kuvista kattoo.
      Viaraalijooren määrä ylätti mut täysin. Tänne pitää oikee vastavarte lähtiä, ei voi vaa sivumennen poiketa.

      Poista
  4. Mukava kuulla, että päiväsi oli onnistunut!

    VastaaPoista
  5. Kiva, että sää suosi ja kävi ihmisiä. Niin täälläkin. Oli mukava päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaanki. Vois toreta sen vanahan sanonnan, väsyny mutta onnelline. Kiva että tällääne päivä saa ihimiset liikkeelle.

      Poista
  6. Huikea määrä vieraita! Minä unohdin vieraskirjan tyystin ja sekös nyt harmittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiva mahtava! Muistin viaraskirijan, mutten muistanu heti muistuttaa apulaasia, muistuttamahan nimen kirijootuksesta. Osalta kysyyn itte ja pyärtivät kirijoottamahan nimen.

      Poista
  7. Mukavasti kävi vieraita puutarhassasi. Jännä kukinta-aika narskuilla ja tulpuilla. Täälläkin muutama pikkuinen narsku kukkii vielä pionipenkissä. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Muutaman kerran on joku tulppu viälä kukkinu kuun vaihtees, muttei kyllä narskuja. Ihan kivan sävähröksen sai puaripenki narskuusta. Ei siinä ny olisi mitää muuta kattomista ollukkaa.

      Poista
  8. Olipa mukava kuulla, että vieraita riitti. Ei ne kaikki perheenjäsenet aina ymmärrä, miksi ihmiset tulee pitkänkin matka päästä erilaisia puskia katsomaan.

    Aika huippua, että heinäkuussa tulppuja ja narsisseja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ihimisillä on monellaasia miälenkiinnonkohteeta, puskiaki :)
      Ny on ollukki nii kummalline kevät ja alakukesä.

      Poista
  9. Kuulostipa kivalle päivälle!!

    VastaaPoista
  10. Teillä on ollut kyllä mukava päivä! Meilläkin jaettiin tehtäviä perheenjäsenten kesken viime vuonna ja se oli ihan oikea ratkaisu sillä itse ei olisi ehtinyt joka paikkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana! Apulaasia o melekee pakko olla, varsinki jos o kaffitus tai taimimyyntiä. Tai jos pihas o jotaki erikoosta, niinku teilläki se pihasauna.

      Poista
  11. Teillä oli siellä oikein onnistunut päivä. Ja valtavan paljon vieraita. Perheen nuorimmillakin taisi olla ihan täysi työ päivässä.
    Kiva tietää, että aurauslumien alta nousee narskut. Tiedän, mihin niitä laittelen sitten syksyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kuulemma sopivasti säpinää. Parkkipoikaki oli iha ihimees, ku parahimmillansa oli yhtäaikaa parikymmentä autua, nii kyllä mäki.
      Nousivat tosi myähää, enkä eres uskonu että kukkiisivakki. Ajootus osuu ny iha nappihi.

      Poista
  12. Olipa tosiaan mielenkiintoista kierrellä kauniilla pihallasi ja tavata oikein livenä! Ei kuvista kuitenkaan saa ihan samaa tunnetta, kuin oikeasti näkemällä. Niin monta kivaa kohtaa bongasin pihallasi, joista teen kohta oman postauksen. Usein ajamme siitä muutaman kilometrin päästä ohi, mutta kiva oli kierrellä vaihteeksi pikkuteitä ja tuota ruotsalaista aluettakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva että kerkesittä käyrä. Tunnistin teirät het, plokikuvien perustehella. Mukava että löyrit miälenkiintoosia kohtia. Tykkään värkätä kaikellaasta käsillä. Miälenkiinnolla orotan postausta. Käykää muulloonki, ku kulijetta tääläpäi.

      Poista
  13. Kivaa lukea muiden kokemuksista, kun en itse ollut tänä vuonna mukana! Kaunis pihapiiri ja puutarha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ny ku o ittelläki ollu avoomet, lukoo muiren kirijootukset iha erilaasella miälenkiinnolla ku enne. Kiitos!

      Poista
  14. Multa jäi tänä vuonna Avoimet käymättä, mutta on mukava lukea ja katsella kuvia näin jälkikäteenkin blogeista. Joskus miettinyt, millainen hulina olisi itse avata puutarhansa. Valtavasti sulla kävi vierailijoita, etkä turhaan apujoukkoja varannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäki oon joka vuasi käyny johonaki. Ny oliki sellaane vuasi, ettei lähellä ollu muita uusia puutarhoja mukana ku oma. Seki seikka varmasti lisäs kävijöötä. Hulinaa olis varmasti. Ainaki kerran kannattaas kokeella, olis kokemusta rikkahampi.

      Poista
  15. Sullakin oli avoin puutarha, Kiva! Niin minullakin, ja kyllä oli kiva päivä! Sää oli meidän puolella ja vieraita oli paljon. :)
    /Kitty

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli joo. Teilläpäi oliski ollu muutama mulle uus puutarha. On kyllä mukava tavata samasta asiasta innostunehia ihimisiä. Avoomet o mukavia kokemuksia, oli sitte viaraaliana tai puutarhan omistajana mukana. Onneksi sää suasii. Ei tämän päivän yli 30mm saret ja ukkoone,olisi ollu kivaa.

      Poista
  16. Kiitos kuvamatkasta puutarhaasi. Näinkin se käy jos itse ei pääse paikalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvista saa kyllä eres jonkullaase käsitykse puutarhasta. Moni plokin lukija totes vasta puutarhan nähtyään livenä, kaiken loksahtavan paikoollensa.

      Poista
  17. Tosi kiva kuulla, että päiväsi onnistui mainiosti! Toivottavasti pääsen joku vuosi käymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu tosiaan hyvi. Toivottavasti! En aio osallistua kuitenkaa avoomiihi joka vuasi. Ehkä muutaman vuaren päästä, sitte elokuun avoomiis.

      Poista
  18. Kiva lukea muidenkin avoimista. Itse pidimme jo kolmannen kerran portit auki.
    Ja totta, apulaisia on hyvä varata tarpeeksi.
    Teen omasta päivästämme postauksen vielä tänään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii onki. Tehän ootta sitte jo konkaria :) Pitääpä käyrä lukemas.

      Poista
  19. Hienoa, että teemapäivä oli onnistunut ja ikimuistoinen. Meiltä vierailut puutarhoissa jäivät tällä kertaa väliin, mutta onneksi tapahtuma on jokavuotinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin kovasti :) Ens vuanna pääsen taas ittekki viaraalijan roolihi.

      Poista
  20. Nämä avoimet on kyllä huippujuttu, ite kiersin siirtolapuutarha-alueella kokkolassa, sitä ennen oli oman kylän kalajuhlat. Onneksi ehdin molempiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Ny ku oon nähäny päivän molemmat pualet, tykkään entistä enemmä. Kesällä o palio päällekkääsiä tapahtumia, jokka verottaa osallistujia. Onneksi kerkesit molempihi, sillä on tärkiää osallistua omanki kylän tapahtumihi.

      Poista
  21. Huomasin postauksesi vasta nyt kun ollaan oltu reissussa. Tosi kiva kun osallistuit Avoimiin puutarhoihin ja kiva kun koit päivän hienona kokemuksena. - Me ei tänä vuonna osallistuttu, käytiin katsomassa kolmea puutarhaa. Meille tämä oli mukavaa vaihtelua, kun on osallistuttu neljänä kesänä.

    VastaaPoista
  22. Päivä oli tosiaan positiivine kokemus. Mukava muirenki puutarhoja on käyrä kattomas. Mäki taas ensvuanna pääsen.

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...