perjantai 28. heinäkuuta 2017

Kuusikolomion kukintaa

Oon orottanu, että aurinko rupiaas paistamaha, sais otettua pikkuuse valoosempia kuvia, muttei soo onnistunu monehe päivähä.  Tänää, siis eilee, tarkeni iha hyvi vaikkei aurinko pilikahtanu ku kaks sekunttia. Mutta kummallisin juttu.......EI SATANU koko päivänä !!!!!!! ei piskon piskua.


Kuusikolomio 27.7.2017

Kuusikolomios kukoostaa, vaikkei aurinko paistakkaa. Piooniunikot on ruvennu kukkimaha. Nehän on tämän hetken näyttävimmät kukkijat ja ohan tällä penkillä oma aurinkoki, joka loistaa tuas keskellä, keltalehtine happomarija 'Maria'.

Penkis on iloone sekameleska. Kuinka sonkaa maharollista, meikälääsen säntillisiis penkiis, mutta eikös poikkeus vahavista säännön 😀 Piooniunikkohan on omapäine vaeltaja ja törmäkukka tuloo hyvänä kakkosena.


Penkin takareuna on sitte vähä rauhallisempi. Siälon pikkuune romuläjäki. Keltaane kukkija o kamsatkanmaksaruahua ja valakoone, valakomaksaruahua. Tuas näköö hyvi kuinka virpiangervo teköö juurivesoja. Niitä pitää olla jatkuvasti nykimäs pois. Paras tiätysti olis, jos siinolis vaa ruahua ympärillä, nii vois leikkurilla ajaa kaikki vesat nuri.

Valkomaksaruoho, ihania piäniä tähtiä täynnä.

Toisella reunalla kukkii harvakseltaan, peittokurjenpolovi 'Biokovo'. Tarttis kai enemmä aurinkua.Oon kylyväny piooniunikot kaks vuatta sitte. Ensimmääsenä kesänä kukkii muutama surkia, meleko yksinkertaane kukka. Viimme kesänä tilanne oliki jo palio parempi ja kukat oli kunnolla kerrattuja. Syksyllä katkoon kaikki siämenkorat pois, ettei unikot valtaasi koko puutarhaa, vaikka hianoja ovakki. Keväällä orottelin kauvan ennenku mitää näkyy. Tosi myähä rupes nousemaha, mutta sitte oliki yhtenäästä turkkia.........kunnes hoksasin just enne avoomia, että mun unikkokasvusto oliki .......vesiheinää, muroa......voi......  Vetelin muroa varovaasesti pois ja olihan siälä pohojalla muutama unikonalakuki.


Kuusikolomio 27.7.2017Unikot on levinny neironkurijenpolovien sekaha ja penkis oliski kiva hempiä tunnelma, jos nua kilijuvan punaaset vuarineilikat 'Rubin' ei pilaasisi sitä. Färi ei ny iha nua kirkas oo, ku miltä näyttää, mutta mun silimät ei muuta näekkää ku nua punaaset kukat. Tairan siirtääkki ne erellises kuvas näkyvälle mullokselle, hanhikkien alle. Tuaho etehen ostin messuulta harmaalehtistä hiakkamarunaa, mutta kuinka ollakkaa.....kastelin ne hengiltä. Kerran niinkipäi. Syksymmällä kukintavuaros onki sitte isoommat maksaruahot. 


Helleaalto tais rantaurua johonki mualle ku tänne. Onko tullu teille?

22 kommenttia:

 1. Totta, että kirkkaan punaiset ovat parempia muualla kuin tässä hempeässä penkissä. Eilen oli lämmin, aurinkoinen päivä nyt sataa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne rupes ottamaha mun silimihi, jo ennenku nua muut rupes kukkimahankaa. Meilläki satoo perijantaina piänen kuuron. Tänää on ollukki aamun jäläkihi poutasää.

   Poista
 2. Meilläkään ei eilen satanut, tälle päivälle on luvattu taas sadetta ja ukkosta! Voisi pilvet tiputtaa vetensä tuonne rannalle Saaripalstan Sailalle, siellä on ihana saharaa.

  Komeat maksaruohot sinulla. Piti oikein katsoa tarkkaan. Tuo tumma on tosi säväyttävä, nuo vaaleanpunaiset unikot ja kurjenpolvet rimmaavat tosi hienosti.

  Aurinkoista viikonloppua sinne Pohjanmaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois sateet mennä pikkuuse tasapualisemmi, Sailallekki riittääs.
   Tumma o nimeltänsä 'Xenox'. Tykkään varsinki lehtien färistä. Kukat on tumman punaasia. Joten ei aiva lempparia.
   Tänää on ollu aurinkoosta ja lämpyäki yli kakskymmentä. Tuuli on ollu kohtalaasen navakkaa. Ei oo hikiä päässy pukkaamahan.

   Poista
 3. Sääennuste lupaa, että klo 14-15 voisi aurinko hieman pilkahtaa. Jään odottelemaan. Pioniunikot ovat kauniita. Kaksi kertaa oon laittanut. Ekalla kerralla onnistui hienosti ja toisella ei. Mukavaa tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti aurinko pilikahti :) Ai, oon luullu niitä varmooksi. Hyvää loppuviikonloppua!

   Poista
 4. Puolitoistapäivää oli hellettä ja taas sataa ja tuulee. Säiden puolesta tämä on ollut aikamoinen rikottujen säälupausten kesä.
  Pioniunikoilla näyttää ottavan aikaa päästä vauhtiin. Nyt minulla on niitä joka paikassa, vaikka melko suruttomasti niitä pois kitken. Tuollainen vaaleanpunainen hattara olisi aika ihana.
  Virpiangervo on varsinainen valtaaja. Meille sitä vyöryy naapurista enemmän kuin tarpeeksi.
  Tuo valkoinen maksaruoho on kaunis. Minulla on jotain valkoista maksaruohoa, mutta ei lähellekään niin mahtavaa kasvustoa. Pitäisiköhän luoda sille paremmat olosuhteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka kerta, ku on aukaassu säätiarootuksen, on tullu erilaaset ennustukset. Oli tarkootus viskellä nuaren joukkoho oikee tummia piooniunikon siämeniä, mutta viskelemätä jäi.
   Sulla voi olla valakoosta kamsatkanmaksaruahua. Tämän runko on helemimääne ja on sitte nii rutikuivas paikas ku olla voi.

   Poista
 5. Meillä on nyt ollu muutamanpäivän pouta, hautovoo ilimoo. Pioniunikkohan on ryöpsähtäny, maksaruohot on oikein rehevät ja kukkiit kommiisti.
  Hyvvee viikonvaihetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on satanu ny parina päivänä taas piäniä kuuroja. Tänää onneksi heti aamusta, muuten oliki poutaa. Ukkoosta tääläki oroteltihi, vaa ei tullu. Kiitos samoon!

   Poista
 6. Hienoja nuo unikot. On kyllä ollu tympiää kesäkeliä, kun ei oo paljo aurinkoo näkyny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä unikot on just mun färisiä :) Aurinko sais paistaa joka päivä eres vähä.

   Poista
 7. Ihanan näköistä! Tuo kukkasekamelska on aivan ihana, kuin niitty, ja keltalehtinen happomarja siellä loistaa ja sointuu niin kivasti pinkkiin.
  Ymmärrän hyvin tuon, että punaiset neilikat pistää silmään, niin asiat usein tekee ja ei auta kuin siirtää. Nätti väriyhdistelmä on, nätimpi tosiaan ilman sitä punaista.
  Tääl ei helle ole (nyt näyttää 24,3, ei kai se helle oo), mutta kuivuus jatkuu vaikka eilen satoi. Illalla kävin nostamassa pottuja ja multa vain pölisi sen parin sentin vahvuisen kostean multakerroksen alla. Täytynee jatkaa kasteluja, toivottavasti en sitten onnistu minäkään kastelemaan ketään hengiltä :-D
  Aurinkoa täällä kyllä piisaa, lähetän sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meinaa ymmärtää tuallaasta kuivuutta. Ei oo täälä tainnu ikinä olla. Toivottavasti saat pian saretta, ettei tuu suuria menetyksiä.
   Teherähän vaihtarit; sulle saretta, mulle aurinkua :)

   Poista
 8. Upeat pioniunikot ja maksaruohot! Mahtava väri noissa vuorineilikoissa, vaikka vähän väärän värisiä ovat tuohon kohtaa.
  On täällä ihan kohtuullisen lämmintä ollut mutta pilvistä. Eipä tule hiki. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neilikat ostin riskillä lehtien harmaan färin takia. Kukat ei ihan tuaho natsaa.
   Tänää oliki kiva ilima, sopivan aurinkoosta, eikä tullu tuules hiki tääläkää.

   Poista
 9. Upeita pioniunikoita, mutta tuo valkomaksaruoho on erityisen suloinen, se meni pakko saada-listalle.
  Eikä ole täällä etelässäkään hellettä, onneksi, lämmintä silti

  VastaaPoista
 10. Laiton sulle haasteen blogiini, kurkkaa ja kahto haluatko tarttua tarinaan!

  VastaaPoista
 11. Upeat nuo pioniunikot ja kurjenpolvet yhdessä! Täällä on ollut reilut 20 astetta viime päivinä ja poutaista. Mukavaa elokuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuu samat sävyt. Nii tääläki, mutta kuukausi päättyy sateesehen iltahan. Kiitos samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...