sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Kauhia tauti

Muutamia aamuusia räpsyjä sinivoittoosesta kukinnasta.


Siperiankurijenmiakat on yksiä mun lempikasvia. Oonki levittäny niitä joka pualelle, valoho ja varioho. Valosha ne parahite kukkii, mutta kukinta-aika pitenöö, ku variopaikat kukkiivat myähemmi. Eri färisekki kukkiivat eri aikaha. Kukinnan aloottaa aina vaalian sinertävä, lähes valakoone, vanaha lajike ('Alba'?) het perähä keskisinine 'Perry's Blue', jota seuraa yleesin perussinine. Violetis 'Sparkling Rose's o jo nuput, mutta valakoosis ei näy viälä eres nuppuja. Mustanki ostin keväällä, mutta tuskin kukkii viälä tänä kesänä.


Navetan eruspenkki 9.7.2017

 Navetan eruspenkki rupiaa näyttämähän toivotunlaaselta. Reunuskiviäki o jo melekee koko matkalla. Eres kukkii naapurilta saatu, joku kurijenpolovilajike ja takana valakoone koivuangervo.


Mirrinminttu - Nepeta x faassenii 'Junior Walker'

Leimupenkin o vallannu siperiankurijenmiakat, väliaikaasesti. Orottaavat pääsyä flikan puutarhahan. Eres kukkii ihana tämän kevään ostos, mirrinminttu.Aina sanotaha, että käytävän pääs pitääs olla joku päätepiste tai katsehenvangittia. Mulla rivi heinäseipähiä toimittaa sitä virkaa, toistaaseksi......... ja tiätysti kurijenmiakat.


Sinistä färiä löytyy muistaki kukista. Tämä kolomiopenkin keskustan täytekasvina oleva akankaali, on ny erikoosen reheväs kasvus ja kukas. Taustalla kukkii kurijenpolovi 'Philippe Vapelle'Ja sitte viälä ihku pikkusyreeni 'Palibin', monesta suunnasta. Eres o isorikon valakoosta kukkapiliviä.


'Palibin ja taustalla suviruusu...................ja just istutettu uus jalokärhö 'Minister', terassipenkis. Päätin jo, että viinikärhöjä vaa istuttaasin, mutta jos ny kuitenki kokeelis taas.


Uus Heidinkukka -Cortusa matthioli 'Alba'


Nii....... se kauhia tauti.

Olin lauvantaina kaupas ja kuinka ollakkaa, lastasin autoho muutaman multapussin. Viäreesehen autohon meni pyhänä avoomis käyny naisihimine, joka kysyy, "Teekkö taas jotaki lisää?" En, vastasin, "mutta oon jo istuttanu muutaman uuren".......  "On tua kans kauhia tauti." tuumas hän.


Puutarhahulluus -tauriista ihanin 😁

41 kommenttia:

 1. On kauhia tauti ja onneksi siihen on tropit olemassa, kauhiampiakin on ihan varmasti :D ...sukulaisneidolla triathlon!

  Siperiankurjenmiekat ovat minunkin lemppareita ja kuunliljat maltillisesti, meillä ne vain tuppaavat kasvamaan niin mahdottomiksi puskiksi, toisaalta peittävät hyvin sipulikukkien kuihtuvat versot. Heidinkukka näyttää mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kauhistus, riatlon! Siinähä joutuu imemähän ittestänsä viimmeesekki mehut. Huh! On tämä vaa pikkunuhaa sen rinnalla.
   Sullon hyvä maa, kuunlilijojen kasvaa. Mullon jo pinkkiä heirinkukkaa olemas. Ja tiätty valakoonenki piti saara ku vastahan tuli..... Oikiasti hain sen vastavarsin, ku hoksasin sen Hantulan listoolla :)

   Poista
 2. On tämä kauhia tauti. Niin kerta. Lääkitys kohilleen, niin ei haittaa mitään! Minä sain kans kärhöseinän nyt uusittua syvältä kasvualustaa myöten. Seittemän kärhöä mahtui seinustaan ja kolme uuteen ruusumaahan. Oliskohan siinä nyt sopiva annos kärhöjä vähäksi aikaa? Toisaalta... sinne vanhaan ruusumaahan mahtuis kyllä melkoisen monta! Tarttis vain tuet. Niin ja ne kärhöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ookki taas saanu kaivaa :) Mutta pian saarahan ihaalla komiaa kärhöseinää. Toivottavasti talavet olis kärhöystävällisempiä vai pitääskö meikälääsenki satsata enemmä talavisuajauksehen.

   Poista
 3. Kauhia tauti!
  Voi se ollakin jonkun mielestä, mutta mun mielestäni se on erittäin mukavan kauhia ja siitä on aina talvisin riittävästi lepoaikaa ja keväällä on uusi into päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tautiahan on monellaasia, kuka mitäki harrastaa. Tämä ny sattuu olemahan aika näkyvää sorttia :) Talavella onki sitte luppoaikaa.

   Poista
 4. Onkin semmonen tauti, ettei siihen aspiriinit auta :D
  Eliniäisen viiruksen tästä saa itelleen, kun kohdalle pukkaa. No, eipä haittaa ja toiset taudin saaneet ymmärtää yskän;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aspirin-ruusu saattaisi auttaa ;-)

   Poista
  2. Onneksi ei tartte yksistänsä sairastaa :) Voi olla, että Aspirin-ruusu antaas hetken helapotuksen.

   Poista
 5. Kauhea tauti tämä onkin :D mutta pois en antaisi. Kurjenmiekat on minunkin lemppareita, nyt on tulossa muutama erikoisuus kukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiva hirviä tauti!
   Niistä tuloo sitte varmastikki kuvia :)

   Poista
 6. Hiihih, kauhia tauti tosiaan :-D
  Kyllä mullakin käy ihmiset pyörittämässä päätään, että hirveesti hommaa. No hitto, jotainhan sitä täytyy ihmisen tehdä - näin sanoi yksi mainio pariskunta, jota kerran haastattelin puutarha-asioissa. Se on niin totta! Mitä sitä sitten tekisi? Pitäisi keksiä jotain tekemistä.
  Ihana tuokin päätekohta, heinäseipäät ja iirikset. Puutarhassasi on niin kauniisti järjestetty sekä istutukset että muu silmänruoka. Kaunista! Tuokin kivireunus on aivan upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. En ny aiva koko päivää saa kulumahan navetaskaa......aina. Mitäs sitte, ei klapaja kersojakaa kintuus eikä isäntä vaari mitää kurmet aterioota, eikä huvita siivotakkaa jatkuvasti. Parempaa hyätyliikuntaakaa ei ookkaa, ku puutarhapuuhat. Ku rupiaa tympääsemähä, juaa kupin kaffia... ja taas mennähä.

   Poista
 7. Olipas se mukava postaus. Kauhea tauti todellakin! Sinulla on niin kaunista kukintaa puutarhassasi, kaikki on niin hyvässä järjestyksessä. Uskon, että Avoimissa puutarhoissa kävijät olivat ihastuneita puutarhaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Resukohtiaki löytyy tai ainaki omasta miälestä ne kaipaa kohennusta. Ihimettelyä ja positiivisia lausahroksia kuuli avoomis nii, että elän niillä ny muutaman vuaren :) Paras kaikista, oli yhyren nuaren naisen lause. "Täälon nii palio ireoota, että aiva pää höyryää."

   Poista
 8. Siperiankurjenmiekat ovat minunkin suosikkeja. Osa lajikkeista ei vain kuki meillä kunnolla. Etenkin valkokukkaiset tekevät vain muutaman hassun kukan.
  Kerrassaan mukava tämä puutarhatauti, vaikka joskus myös hieman puuduttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valakooset mullaki kukkiivat huanommi. Joka vuasi eivät ollenkaa.
   Mutta pahana päivänä voi teherä jotaki muuta, eikä kukaa sano mitää.

   Poista
 9. Nauti siitä hulluudesta täysin siemauksin!

  VastaaPoista
 10. Tautia kerrakseen. Ei auta sauna eikä viina, eikä niin väliksikään, kun noin kauniisti kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin auttaa, mutta en oo yrittänykkää tätä tautia torpata :)

   Poista
 11. Hih, samaa tautia täälläkin. Ihana tauti! Kaunista!

  VastaaPoista
 12. Upeaa kukintaa ja hienon reheviä näkymiä puutarhastasi! Sama tauti vaivaa täälläkin. Onneksi ei ole vaarallinen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tautihan tuaa kantajallensa pelekkää hyvää. Saa olla raittihis ulukoilimas, saa toteuttaa luavuutta ja samalla saa hyätyliikuntaa. Multaki o karissu vajaat viis kilua tänä keväänä.......mutta talavella ne tuloo sitte takaasi.

   Poista
 13. Niin on ihana tauti. On meillä monella sama tauti. Enkä halua edes parantua siitä.
  Valtavan runsasta kukintaa. Millä olet lannoittanut?
  Nuo heinäseipäät ovat mainiot. Ne todella antavat ilmettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanankakkaa heittelin keväällä, mutten muista, heitinkö just nualle. Luulen, koska nii moni muuki on ny kukkinu hyvi, että talavi vaan oli nii suatuusa.
   Ekstemporee seipähät. Lojuuvat maas ja jouruun niitä muutaman kerran kiärtämähän. Tuas nei oo kenenkää tiällä.

   Poista
 14. Voi miten oli ihania kuvia, tuoksu vain puuttu:)♥ ja nuo heinäseipäät niin koriasti katseenvangitsijoina. Kauniita kesäpäiviä sinne!!

  VastaaPoista
 15. Minulla on muutama isorikon alku tai ainakin oli. Pitää käydä mökillä tarkistamassa.Ihana se pilvi minusta on. Ja kurjenmiekoista minäkin pidän niin paljon, että tein niistä äskettäin oman postauksenkin. Ja kaikki ei tainnut tulla edes kuvatuksi tällä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinki suurena ryppähänä näyttävä. Kurijenmiakat on ihania, saisivat kukkia palio, palio kauemmi.

   Poista
 16. Hyvälle näyttää!
  Minustakin siperiankurjenmiekat ovat ihania!

  VastaaPoista
 17. Kurjenmiekkasi ovat ihania! Minunkin täytyis niitä istuttaa. Ja nyt meidänkin suviruusu kukkii, ihastelin sen kukkia jo teillä. Vai kauhia tauti, sitä on liikkeellä täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiahan pitää koriata pikimmite.
   Hyvä, toivottavasti sateet ei pilaa kukintaa. Meillä kärsii sateista. Aika laajalle levinny epiremia :)

   Poista
 18. Kamala tauti tosiaan. Talvella ei tauti kyllä riehu yhtä pahana.

  VastaaPoista
 19. Kaunista, tyylikästä ja siistiä, kuten sinulla aina. Ihailen kovasti tyylisiäsi! Kurjenmiekkasi ovat tosi kauniita. Tyttäreni esitti toiveen pinkistä kurjenmiekasta (hänen nimensä on Iris), yllättävän vaikea on ollut sellaista bongata. Tuo valkoinenkin on ihana. OIkeasti tauti on paha, nytkin tekisi mieli startata taimistolle ja tuhlata! Koitetaan kestää yhdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhulata!? Troppiahan son! Pitäähän tautia lääkitä :D
   Pinkki muuttaas meillekki het. Luulin että 'Sparkling Rose' olis pinkki/vaalianpunaane, mutta soliki violetti.

   Poista
 20. Melkoinen tauti, ja tarttuvakin;)
  Pabilin on aika ihana, se on mulla harkintalistalla, kun vain keksin hyvän paikan sille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii onki, joskus tarttuu helapostikki, joskus ei sitte millää :D
   Tuntuu ihan kestävältäki. Mulla tuas tuules ja tuiskus.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...