sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Synttäriasetelma

 Oon ihaallu moniis plokiis julukaastuja kimppuja ja asetelmia. Ittekki  o teheny miäli kokeella, muttei oo vaan tullu ryhyryttyä tuumasta toimehen. No, ku Pikkuflikalla oli tänään (Su) synttärit, äiteensä kysyy viikolla puutarhan kukkatilannetta, että löytyyskö kaffipöytähän kukkia. Löytyyhän niitä,  kerranki. Ei oo pakkaaspoika viälä käyny. Joten.......

....tuumasta toimehen ja aamulla asetelman tekohon.

Nurkista löytyy piäni kukkasiänen pala, jonka kostutin ja painelin turkkilaasehen jugurttipöttihin ja sen laitoon harmaasehen suajaruukkuhun. Halusin eherottomasti asetelmahan nuata ihania yrtti-iisoja. Purkinreunoja peittää heidinkukan leheret. Seuraavaksi lisäsin vaalianpunaasen oksaneilikan kukkia. Puutarhasta olis kyllä löytyny korvaavia kukkia, muttaku hajut piti minimoora.

Seuraavaksi leikkelin kukkia siältä ja täältä; kärhöjä, tzinniaa, ruusunätkelmää, jättiverbeenaa, jaloangervon kukkia ja lehtiä, syysvuakkua ja hesuuksi kelloköynnöksen larvoja. 

Kukkasiäni pilikotti viälä jostaki ja meinasin laittaa täytteheksi kosmoksen lehtiä, mutta niiren varsi oli liian pehemoosta. Käytin sitte kylymänkukan lehtiä.

Olin ihan tyytyvääne, ensimmääsehen asetelmahan. Näi kuvista kattottuna, olis toiminu iliman iisojaki ja sen totesin, ettei kärhöt kestä asetelmis. Ainaki osa kärhöjen kukista rupes pian nuakkumahan.

Kaakkuki oli koristeltu kukkasin ja hyvää oli!

Mukavaa viikkua!

20 kommenttia:

 1. Kaunis asetelma siitä tulikin! Kärhöjen kukat kestävät valitettavan huonosti leikkoina. Alppikärhön versot kestävät vähän paremmin, mutta tuppaavat kääntyilemään mihin haluavat. Minullakin oli eilen asetelmien väkertämispäivä. Se on ihan hauskaa vaihtelua väliin, vaikkei hommaa ihan osaisikaan. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Huamasin. Parahite kesti tua keltaane kärhö, mutta sen nappasinki vasta lähties. Kiva tuata oli teherä vaikkei kokemusta ookkaa. Sähän oot teheny asetelmia/kimppuja monia ja hianosti niis onnistunu.

   Poista
 2. Jestas ei parane tästä kuule asetelmat 🤗
  Kaunis on ja samoin kakku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Yllättävän hyvännäkööne siitä tuli.
   Kaakun koristelut löytyyvät Flikan omasta pihasta. Ens vuanna on varmasti jo kimpputarpehiaki.

   Poista
 3. Kaunis asetelma, joka näyttää tosi hienolta. Boonuksena vielä oman puutarhan kukat. ❤️


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Yllättävän palio löytyy viälä kukkia. Viimme vuanna oli jo pakkaaspoika käyny, eikä oikee mitään käyttökelepoosta enää ollu.

   Poista
 4. Oijoi, miten ihania! ♥ Ihan mallia täytyy noista ottaa.

  VastaaPoista
 5. Onnistuit hyvin, vaikka juhla-asetelmien tekeminen ei niin helppoa olekaan. Lopputulos on hempeän kaunis ja sopi varmasti hienosti pienen synttärisankarin juhlapöytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei ookkaa. Sen tiäsin, että violetti toimii pääfärinä ja sen ympärille kaikki muu. Kattoon netistä kerran yhyren floristin asetelman tekua. Se tuikkii vauhrikkahasti siänehen kukkia, aina vastakkaisille pualille vuaron perähän. Päätin toteuttaa samaa stratekiaa :) Ihan kivasti enskertalaaseltaki onnistuu :)

   Poista
 6. Kauniin rehevä asetelma. Aika hyvin puutarhastasi löytyi vielä aineksia. Onnea myös pikkuiselle synttärisankarille, joka sai kauniin kakun.
  Kärhötukia asentaessamme jouduin leikkaamaan kärhöjä. Muutamissa oli vielä kukkia, joita laitoin maljakkoon. Tosi lyhytaikainen ilo, joten jatkossa kärhöt saavat kukkia omilla paikoillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rehevyys antaa taitojen puutteesta palio anteeksi. Kiitos :)
   Sen totesin kans, ettei kärhöjen kukkia kannata leikellä.

   Poista
 7. Kaunis asetelma. Siulla materiaalii riittääkin ja suap kivoja asetelmia tehtyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nykku ei oo viälä halla viaraallu, nii yllättävästi löytyy materiaalia.

   Poista
 8. Vai ettet osaa tehdä asetelmia! Niin kauniita ja kivat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No tämä onnistuu aika hyvin, mutta haluaasisin oppia sen kuuluusan spiraalin teon.

   Poista
 9. Kaunis, ja kaikki kukat vielä lokakuussa omasta puutarhasta!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...