sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Viimmeeset sissit

Tänä aamuna oli runsahan nelijän asteen pakkaane. Puutarhan kannalta huano, mutta innostuun sulaamahan pakastinta, ku tänään on lihanjako (hirven).  Pakasteet pysyyvät hyvin pihalla peitettynä jääs, sen aikaa ku sulattelin kattilooren kans pakastinta. Joten en tiärä mikä näiren eilee kuvattujen sissien kohtalo on tänään, mutta eilee ne viälä näyttivät iha hyviltä.

Kaukaasiantörmäkukilla 'Perfecta' on piiiitkä kukinta-aika. Viäläki o muutama täyres teräs oleva kukka.

Itte siämenistä kasvanehia orvokkiaki näkyy siälä täälä.

Tältä orotan palio. Pliis pysy hengis! Ihanainen, tämän kesän uus ostos, pinkki pensashanhikki 'Belissima'.  Nimiki o ku musiikkia korville.

Tämä sen sijaan vaikuttaa jo perin varmalta. Oranssi maitokauppaesikko näyttää vähät välittävän pikkupakkaasista.

Komiamaksaruaho 'Herbstfreude'han on vasta komiimmillansa just enne talavia. Tästä kasvista muuten huamaa, että ainaki syksyt o lämpöösempiä ku enne. Ny ne kerkiää kukkia joka syksy, ennen sei ollu hetikää varmaa.

Joiski kärhööski o viälä kukkia. Tämä navetan nurkkapenkin kruunukärhö 'Georg' jaksaa teherä uusia kukannuppuja loppuhun asti. Vahinko, että sinervä färi häviää nii hyvi viheriähän kasvustohon. Kukkia ei taharo hoksata ku vasta iha viärestä.

Viinikärhö 'Södertelje'n kukat kyllä näköö. Se kukkii viälä tiiliseinän ja räystähien antamas suajas  tuvan itäpualella. Alootti kukkimisen nii myähään, että siätääki viälä kukkia. 

                          
Köynnösruusu 'William Baffin' on teheny muutaman niin pitkän oksan, että siihen on saatava tehtyä tuki. 

                             
Näitä syyskrookuksia oon nii orottanu, mutta ny meinaa aijootukset mennä päi mäntyä. Enoo viälä onnistunu näkemähän avonaasta kukkaa. Eilee näin eres yhyren kaatunehen. Seki on eres jotaki. Toristettavasti voivat kukkia näinki korkialla (IV).

                           
Yks sitkeemmistä kukkijoosta o kruunuvuakot. Viimmeene sarejakso ryvetti kaikki avonaaset kukat, mutta luulen, että olemasolevat nuput viälä aukeevat, varsinki, jos ilimat luvatusti lämpeevät. Sitä orotelles.......

Mukavaa pyhää :)

14 kommenttia:

 1. Yöpakkasia on ollut. Viikko sitten luovuin viimeisestä kesäkukka-amppelista. Tuntui uskomattoman pahalta. Seuraavaan kesään on aikaa! Jos ei olisi joulua, niin talvi olisi minulle kyllä tuskaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johonaki vaihees kesäkukista on vaan luavuttava. Joulu tuaa mukavasti säpinää talavehen ja sen jäläkihin alakaaki kevät :D

   Poista
 2. Esikko kukkii sinulla vielä kauniisti ja muitakin sinnikkäitä näyttää yhä löytyvän. Minulla kärhöistä ei kuki enää muut kuin 'Nelly Moser' joka aloitti kukintansa tosi myöhään, sekä 'Warszawska Nike'.
  Muutama pakkasyö on jo koettu täälläkin.
  Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tua oranssi esikko on ihan maharoton kukkija. Sun muut kärhöt aloottivakki kukkimisen nii varahin. Ihimekkös etteivät enää jaksa. Mukavaa maanantai iltaa!

   Poista
 3. Jösses, ku sulla löytyykin vielä monta kukkeaa kasvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamia hajakukintoja on tai oli, siälä täälä. Ny on taas satanu niin perusteellisesti, etten oo pahemmin noukkaani pihalle laittanu, tarkistaakseni päivän tilantehen.

   Poista
 4. Yllätävän pitkään noita sissejä löytyy ;)

  VastaaPoista
 5. Aika paljon kukkivia näinkin myöhään. Vaikka kukat eivät pakkasesta selviäisikään, toivottavasti kasvit jatkavat ensi kesänä siitä, mihin nyt lopettivat.
  Pakastimen sulatus on tylsää, mutta säännöllisen pakollinen homma. Toivottavasti sait riittävästi hirvenlihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva on havaata puutarhaa kiärtäes eres muutamia kukkijoota. Toivottavasti tulis kasviille myätämiäline talavi.
   Pakko son sulatus aika aijoon teherä. Ei riitä viälä, mutta sitä tuloo lisää.

   Poista
 6. Kivasti vielä löytyy kukkijoita! Samoja sitkeitä sissejä löytyy vielä täältäkin, mutta ei kukintaa enää loistokkaaksi voi sanoa. Minä sulatan pakastimet yleensä kesällä kun pakasteet ovat ennen uutta marjakautta vähissä. Tympeää hommaa niiden sulatus kyllä on, mutta pakkohan se on silloin tällöin tehdä. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täytyy myäntää, että loistokkuus on ny kukinnasta kaukana. Se taitaas ollakki viisasta, mutta mulla sulatus jää useemmiten näihin aikoohin. Kiitos, samoon :)

   Poista
 7. Kivaa kukintaa sinulla siellä vielä. Minä sulatin mökin pystypakastimen ennen uutta satoa mutta nyt täytyy sulattaa taas. Ihmettelen että se jäätyy kahdesta ylimmäisestä lokeron alapuolelta näinkin pian. Tylsää hommaa. Me avataan sitä kuitenkin joka päivä mutta kuitenkin... Meillä on kotona erilainen se ei jäädy juuri ollenkaan vaikka avataan yhtä usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläki käyrähän pystypakastimella useemman kerran päiväs. Ylimmät lokerot tääläki jääs. Tilaa tuli kummasti, urelleenjäriestelynki kautta.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...