keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Uusia ruskapuskia

Tänä vuanna on ollu hianua ruskaa, niis kasviis, mihinkä ruskafäriä pruukaa tulla.  Puutarhahan on ny kulukeentunu pari uuttaki ruskapuskaa.

Korallikanukka -Cornus alba 'Sibirica' katajakulumas 14.9.2020.
Olin jo kauvan suunnitellu katajakulumahan jotaki piäntä runkopuuta. Yks vaihtoehto oli jokin rungolline syyshortessa. Pikkuusen sitä hankintaa toppootti kylymä ja tuulinen paikka. Sitte näin  kesällä taimistolla käyres tämän, rungollisen korallikanukan. Ihastuun, mutten ostanu ku vasta alennuksesta. Ja silloon siinä oli jo pikkuusen punerrusta. 

Auringon valos se näyttää ihan liäkehtivältä.

28.9.2020
Tämän pitääs kestää VI-vyähykkeeläki, nii luulis että meilläki.  Kiva ruskafäriis komeeleva kolomikko; puistoatsalea 'Illusia' , korallikanukka 'Sibirica' ja keltaases ruskas keltareunakuunliljat.

Höyhenpensas -Fothergilla major
Toine uus ruskapuska o jo kauvan hankintalistalla ollu höyhenpensas. Maltoon ostaa sen pualella hintaa. Seku taitaa olla pikkuusen arka tälle korkeurelle. 

Hanhikkipenkki 2.10.2020.
Se löyti paikkansa hanhikkipenkistä, pikkuusen suurempien lehtiensä ansiosta. Voi vautsi, mikä färi siihen tulikaa. Keväälläku näkis sitte ne hunajantuaksuuset höyhenekki.

Sitte viälä muutama vanha ruskapuska. Kaaripenkin tuliangervo 'Firelight'.......

                           
.......ja perhoangervo, mikä tuuhettuu vuasi vuarelta. Kanukas ei enää oo montaa lehtiä kiinni, mutta muut viälä ruskottaa.

Mukavaa loppuviikkua!

22 kommenttia:

 1. Hyviä hankintoja taas kerran 😊

  VastaaPoista
 2. Rungollinen korallikanukka näyttää oikein kauniilta liekehtivässä asussaan ja hieno kolmikko tosissaan. Arkoja kasveja hankkiessa edullinen hinta lohduttaa, jos tulisi talvitappioita - mutta toivotaan höyhenpensaalle menestystä ja hyviä vuosia.
  Perhoangervo on niin kaunis kaikkina kasvun aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos son maharollista, nii alennuksia kannattaa kytätä. Toivottavasti höyhenpensas talavehtii. Siihen kohtahan on jo kaiken varalta, varasuunnitelmaki jo kehitettynä. Onneksi perhoangervo tuntuu tykkäävän tuasta paikasta ja tila pitääs riittää. Yhyren oon saanu hengiltä, ku menin siirtämähän sen.

   Poista
 3. Kauniita ruskavärejä! Korallikanukassa on upea ruska ja se on talvellakin hieno punaisine versoineen. En tiennytkään, että niitä on myytävänä myös rungollisina. Vanhemmillani oli aikoinaan korallikanukka-aidanne, mutta se vaihdettiin pihajasmikeisiin, kun kanukat kasvoivat liian suuriksi. Toivotaan, että kaikki hankintasi selviäisivät hyvin talvesta. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuan latvus on siksi nuari, etton läpehensä punaane. Enoo mäkää ennen nähäny, sillä tapaan silimäällä taimistoos rungollisia pikkupuita. Kanukootahan on, varsinki ennemmi käytetty palio airantehis. Ny on kehitetty pikkuusiihinki puutarhoohin sopiva versio. Toivotaan.

   Poista
 4. Ensiksi on ihan pakko sanoa, että tuo alin kuvasi on aivan mahtava ja sitä piti ihailla pitkään.
  Upean syysvärin saava rungollinen korallikannukka on kaunis ja sopii puistoatsalean ja kuunliljan kanssa hyvin yhteen. Pitääkin tutustua siihen lähemmin, josko samanlainen saisi kodin vielä meiltäkin.
  Sinulla on kyllä kaunis puutarha oli vuodenaika ihan mikä tahansa. 🍂🌿🍁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Siihen on osunu hyvä färipari.
   Luulis, etton teillä ihan vuarenvarma tapaus, ainaki kestävyytensä suhtehen.
   Kiitos :)

   Poista
 5. Kaunista ruskaa! Enpä tiennyt että kanukkaa on rungollisenakin. Äidin pihalla oli aikoinaan iso kanukkapensas. Tuo rungollinen pitää laittaa harkintaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkää, ennenku tähän törmäsin. On varmasti pitäny "kehittää" uutta, ku puutarhat o piänentyny.

   Poista
 6. Nappihankintoja ihan kaikki. Kuinkahan suureksi rungollinen korallikanukka kasvaa? Sitä pitää varmaan leikata, jotta se pysyy kuosissaan? Naapurilla kasvaa korallikanukka aivan meidän rajanurkassa. He eivät ole leikanneet sitä koskaan ja se on alaosistaan lähes kalju.
  Sinun istutusalueitasi katselee kyllä ilokseen. Osaat hyvin yhdistää muodot ja värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin, että kasvaas kolomemetriseksi. Eli tuas o metrine runko + kaks metriä latvusta. Saksia se kyllä tarttoo, muuten kasvaa turhan isooksi. Onkos naapurin puskas säilyny punaane runkofäri. Sitähän kehootetahanki leikkaamahan, koska uusimmis oksis o parahin punaane färi.
   Kiitos :) Pyrin istuttamahan tarpeheksi erilaasia kasvia viäretysten.

   Poista
 7. Hienoja ovat. Enpä ole koskaan nähnyt rungollista korallikanukkaa. Mistähän se on kotoisin. Onko jotenkin jalostettu lajike, tai risteytetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämonki, ainaki täälä uutta. Eiköhän soo ihan joltaki taimistolta, mikkä muutenki lisäävät korallikanukoota. Pensahasta vaan leikatahan kaikki muut oksat pois, paitsi yks ja siitä se pikkuhilijaa leikkaamalla muarostuu......luulen mä.

   Poista
 8. Oi mitä ruskaa. Minullekin rungollinen korallikanukka on uusi tuttavuus, sitä tavallista vältän kuin ruttoa koska kuulemma leviää kuin tauti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups! Kattoo ny, onko tämä sen kummempi. Tulooko katajakulumasta korallikuluma.

   Poista
 9. Kaunis on tuo rungollinen korallikanukka, hieno ruska. Tuota sammoo kerkisin jo miekin ajatella, levviimistä. Kestääkö kuosissa. Tuolla tilalla on arboretumissa normaalii koralliknukkoo ja herkkä on levviimään, juurvesat hiipii etäs. Toivottavasti tämä tappaus ei tie sitä! Miulla tuo höyhenpensas on tuolla mehtäalalla vielä ihan vihree, eppäilen olevan liian varjossa suahakseen värrii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pee....Ei mulle tullu piänehen miälehenkää moine maharollisuus. Pitääkö mun ny kaivaa siihe ympärille pohojaton pötti, kaiken varalle. Voi olla että sun höyhenpuska o liian varijooses. Ittekki sitä miätin tuanki paikan suhteen.

   Poista
 10. Onpa kaunista. Valo käy vielä niin kauniisti ruskan värisiin kasveihin. Minulle tuo höyhenpensas on ihan uusi tuttavuus, samoin kuin rungollinen korallikukka. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringon valo saa, varsinki ruskapuskat oikee hehkumahan. Koko aijan markkinoolle löytyy uusia kasvia. Kiitos, samoon :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...