keskiviikko 19. toukokuuta 2021

Orotettu kiarros

Perijantaina oli ihan täyrelline päivä. Toteutettihin ystävän kans suunniteltu, rannikon taimistokiarros. Piatarsaaren kupehes on kolome loistavaa taimitarhaa. Onneksi ilimaki suasii, ei satanu, joskin puhalti aika kalasia pohojoostuuli. Eihän mulla mitää kummoosia kasvitarpehia ollu. Ihan pakkosaara lista oli ennätysmääsen lyhyt, valakoonen 'Arabella' ja uuret rantakukat. Näille oli jo myllätyt paikat valamihina.........mutta kuinkas siinä sitte kävikään.........

Garden Floran kasvit

 -valakoone palloesikko hävinnehen tilalle 
-pallesorvarinpensas komian ruskansa takia
-marhanlilija/varijolilija 'Arabian Night', sitä mulla ei oo
-punakoiranputki 'Ravenswings', punertavien, hesuusten lehtien takia
-suikeroesikko 'Red Lofotur', söpöt piänehköt kukat, esikootahan ei oo koskaa liikaa
-kaukaasianmaksaruoho 'Voodoo', punaasten lehtien takia, joskus ollukki
-hopearikko rikkovalikoomahan

Blomqvistin kasvit

-karhunvadelma 'Triple Crown', piikitön ja pitääs olla kestävä
- valakoonen tarhakylmänkukka 'Alba', yhyren hävinnehen tilalle
-valakoonen särkynysyrän 'Alba', punaasen kaveriksi

Sundin kasvit

-tarhalyhtykärhö 'Princess Kate', oonhan sitä ihaallu, eikä kärhöjäkää voi vastustaa
-tarhakellokärhö 'White Arabella', sitoon mettästäny jo pari vuatta
-rantakukat, erelliset taantuuvat ja hävisivät violettien (elokuun/syys/paju?) asterien levites
-keltakukkaane kellukka 'Lady Stratheden', parin muun viärehen
-keijunkukka 'Midnight Rose', ihana pilikulline lehti
-tummalehtine, valakokukkaane kurjenpolvi 'Sanne', joskus ollu ja ihastuun, uus yritys
-oranssi siperiankurjenmiekka 'Ginger Tvister', erikoosen färine 
-lisäksi muutama yrtti, miten näköjään kuvannukkaa

Lisäksi kuvat aikaasemmin ostamistani sinisistä ja puna/valakoosista 'Rose and White' japaninakilleijoosta.

                              
Siinä koko saalis riskipenkis, mutta onneksi ny o jo suurin osa istutettuna. Osan kans piti kulukia jonku aikaa pitkin pihaa, että eres joku paikka löytyys. Ookko teheny jo kasviostoksia?

Ny sataa, koko päivän ja viälä yän perähän. Onneksi ei ukkoosta. On aikaa /voi olla koneellaki. Pitkästä aikaa näin märkä toukokuu. Vettä on tullu ny liki joka toinen päivä. Kasvit kasvaavat hyvin, mutta ei sellaane sopiva lämpö pahitteeksi olisi.

Mukavaa loppuviikkua!

32 kommenttia:

 1. Yllättävän monta kasviostosta olen tänä keväänä jo tehnyt mm. myös valkoisen tarhakylmäkukan parin muun värisen lisäksi. Tuosta marhanlilja arabian yöstä olen aika kateellinen. Niitä on aika vaikea löytää ihan perus taimistoilta. Tuo kuitenkin antaa toivoa, että vielä niihin voin itsekin törmätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylymänkukat ovat hianoja ja kukkiivat just ny. Eihän tuata lilijaa voinu olla ottamata. Sitei meinaa löytyä eres syksyysin sipuliina. Toivottavasti säki löyrät oman.

   Poista
 2. Melkoinen määrän hankitkin uusia kasveja. Valkoinen Arabella ja Princess Kate ovat varmasti ihania kukkiessaan. Itse en ole ostanut vielä yhden yhtä kasvia.
  Täällä meillä sadetta on tullut vasta ihan viime päivinä enemmän. Säätutkaa seuratessa sateet ovat usein kulkeneet joko meidän itä- tai länsipuolelta harmillisesti ohi. Lisä ei siis olisi lainkaan pahitteeksi.

  Mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollu tarkootus, muttaku.... :D Arabellan laitoon jo kylymästi maahan. Saa nähärä mitä tuumas. Kate on ainaki kesän pötis. Toivottavasti kukkiivat joskus komiasti. Kasvukausi on vasta aluus, kerkiät viälä. Meillon satanu sitte teiränki erestä. Tänään on tullu 28mm ja lisää kait tuloo yän aikana.

   Poista
 3. Herkullisia ostoksia. Puutarhamyymälöiden kiertäminen hyvän kaverin kanssa on ajanvieton parasta A-luokkaa.
  Minulla on Arabian Night, mutta en ole varma, onko se jo noussut, vai onko kyseessä joku muu lilja. Siinä on upea väri.
  Nettikaupasta tilasin ja pari kertaa olen käynyt halpamarketin taimipihalla. Niin ja ostinhan sentään Susan-magnolian itselleni äitienpäivälahjaksi. Tuskin ostokset näihin jäävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli kyllä kaikin pualin onnistunu :) Sulla oonki sitä ihaallu. Mullon kaikki varijolilijat jo noussu. Toivottavasti sunki.
   Sullehan tuliki kunnon lasti. Tuskimpa vaan. Kyllä sitä aina löytyy jotaki ihanaa.

   Poista
 4. Tänään piipahdin Luoman puutarhalla ja mukaan lähti kolme mustasilmäsusannaa. Enempää en kehdannut ostaa, vaikka mieli teki. Sää kun on niin kylmä, että kalsarit pitää kaapista jalkaan kallata. Jouduin nytkin kantamaan aijemmin ostamani terassihortensian ja ihmeköynnöksen kasvihuoneesta takaisin olohuoneen lämpöön. Ruusuntaimia pitäisi uuteen penkkiin vielä löytää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tainnu olla ruuhkaa, ku oli nii kylymä ja surkia sää, vaikka kasvihuanehis onki lämmintä. Munki pitää siälä viälä käyrä. Varmasti montaki kertaa :) Mullon ollu liki talavivarustus päällä, eikä yhtää liikaa. Mullon osa pelargooniista ja talavetettavista kylymästi terassilla. Onneksi pohojoostuuli ei siihen sovi. Jos viälä oikee kylymenöö, pitää laittaa harsua päälle ja ainaki osa tuara yäksi sisälle. Toivottavasti löyrät mialuusat ruusut.

   Poista
 5. Oi oi miten ihania ostoksia ja noin monta!! On aina mukavaa, kun löytää sellaista, mitä on jo jonkin aikaa etsinyt. Minun taimiostokseni ovat varsin vähäisiä, kolme tuijaa aidanteeksi ja siniviuhkoja kesäkukkaistutuksiin. Puutarha on niin täynnä, että täytyy tarkkaan harkita, mitä sinne enää mahtuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määrän tajus kunnolla vasta kotona. Valakoosta Arabellaa mettästin tualta jo vuasi sitte, mutta olin myähäs. Ny oltihin ennemmi matkas. Ohan tuaski jo monta :) Täynnä luulin munki puutarhan olevan, mutta uus pavijonkipenkki helapottaa kummasti tilantarvetta ;D

   Poista
 6. Hienot ostokset. Meillä hukutaan veteen, uuden kasvihuoneen seutu lainehtii. Tehtiin juuri päätös, että kone pihaan, ojia ja salaojia reilusti lisää. Taimiostoksille kun ehtisi, olisi monta tarvetta, oikeaa ja vähemmän tärkeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kasvari ei kellu tiähensä :) Olis se kauhiaa, jos se löytyys naapurin pihasta. Teillä onki viälä tilaa salaojillekki. Sääli vaan, että koneet rääpiivät pinnan rikki nii isoolta alalta. Mutta sitähän ei tiärä, kuinka tulevaasuures sateet viälä rankkenoo. Taimistolla tuloo kummasti lisääki tarpeeta, tarttis tai ei.

   Poista
 7. Hienoja hankintoja oot tehny. Katteellinen suorastaan oon, kun teillä niitä taimistoja siellä lännessä on tihhiiseen! Tuo 'Arabian Night' marhanlilja kukki miulla vuosia komeana ja väriltään tummana. Viimekeväänä ei noussu ja tilasin syksyllä uuven. Meillä on ollu hellettä ja epävakaseks muuttu siät, parraaseen kylyvöaikaan. Toivottavasti ruppiis siät paranemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääläpäi on torella hyviä ja monipualisia taimistoja. Muistan sunki lilijan. Toivottavasti vanhaki lilija viälä nousis. Lämpö onki siirtyny teillepäi. Täälä rupiaa kylyvöt olemahan joiski paikoos sotkemista. Rupiaa olemahan nii märkää. Kuivempia säitä kiitos!

   Poista
 8. Monia kutkuttavia löytöjä sinulla. Hyvät ostokset. Sannea muistan sinulla nähneenikin aiemmin. Oikein soma kasvi kauniine kukkineen.
  Itse en ole vielä ole hankkinut. Työt, sateet ja taistelu vuoheputkea vastaan vie parhaan puutarha-ajan tällä hetkellä. Eilen ukkosti ihan hirveästi ja vettä tuli jälleen, sademittari lähes täysi.
  Mukavia istutushetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa on taas ns. kokeeluja. Voivat olla hyvinki lyhytaikaasia iloja. Sannen katuamista surin ja päätin het uusia yrityksen, ku löytyy taimistolta uurestansa. Muutama vuasi piti orottaa. Nyhän on vasta alakukesä ja taimiston taimekki on osasta nii piäniä, ettei niistä ota selevää. Toivottavasti seleviät voittajana vuahenputkitaistos tai ainaki hyvänä vastustajana. Son sitkeyttä vaativa laji. Ukkoosrintama luikerteliki ny keskemmällä maata. Toivottavasti ei tullu tuhoja.
   Kiitos, muutama taimi on viälä istuttamata.

   Poista
 9. Oi, löysitpä melkoisen määrän herkullisia kasveja! Minäkin hain eilen puutelistalla olevia puutarhamyymälästä ja tein myös muutaman heräteostoksen - kuten tavallista. Eli istuttamista on jälleen tiedossa, kunhan saa ensin kaivettua ankaran suuret istutuskuopat.
  Onnea näille ostoksillesi, tuottavatkoon ne loistavaa kukoistusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkös :) Heräteostokset o monesti parhaita. Listalla olevat o jo ajateltu monehen kertahan. Soot tälle keväälle jo saanukki kaivaa. Menöö jo rutiinilla. Kiitos :) Toivottavasti lähtöövät hyvin matkahan.

   Poista
 10. Hienot ostokset 🤍 Märkää on tosiaan nyt ollut, mutta eipähän kärsi istutukset kuivuudesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei torellakaa kärsi! Ny on oikee istutusten toukokuu. Eileen ei satanu, mutta ny taas. Niitäki toukokuita on ollu, ettei oo tullu ku muutama tippa vettä. Silloon jää kasvustot tosi matalooksi ja kukinnat o hetkes ohitte.

   Poista
 11. Oi, miten kivoja kasveja olet hankkinut!

  VastaaPoista
 12. Oisin voinu löydä vaikka vetoa, ettei kierros jäänyt pariin "pakko saada" kasviin :D
  Hyviä ostoksia teit, odotamme niiden kukintaa ja kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niihän siinä useen pakkaa käyrä, että näläkä kasvaa syäres :D Jaku taimistoja oli kolomin kappalehin, niin tiäsin ettei ihan heppoosin ostoksin takaasin tulla. Onneksi oli pakettiauto alla, nii mahtuu hyvi kaharen hörhön ostokset. Mäki, kärhöjen kukintaa orotan erityysesti.

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Joo, ei ihan suunniteltuja, mutta kummasti ne penkkiihin uppoovat :)

   Poista
 14. Teitpä hyviä hankintoja! Tuskin kukaan voi välttyä ostoksilta, jos on peräti kolme hyvää taimistoa kierrettävänä ja vielä puutarhaystävän kanssa. Aika vähän olen itse tehnyt kasviostoksia, sitten lisää kun alkaa tulla alennusmyyntejä. Ja pitäähän noille viimeisille siemenestä kasvatetuille perennantaimille ja kesäkukillekin löytää vielä paikat ennen kuin innostuu liikaa puutarhamyymälöissä :D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia kivaa :) Sehän oli sanomatakki selevää, että auto on tulles täynnä :D Selasin ereltä jo taimiluettelot läpitte monehen kertahan ja "ehkä" kasviaki kertyy kummasti. Ei mullekkaa enää tämän kuarman jäläkihin montaa kasvia tänä kesänä tuu. Syksystähän ei tiärä :D Kiitos, samoon!

   Poista
 15. Ihanat hankinnat ihanista paikoista! Mulla on vielä tuo kierros tekemättä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny tuumattihin olla aijoos asialla, että molemmat sai varmasti tarvittemansa/haluamansa kasvit. Ihana päivä, kaikin pualin!

   Poista
 16. Voi mitä ihanuuksia olet ostanut. Minun pitäisi käydä myös yhdessä puutarhassa ostamassa ruusuja. Kävin Blantagenissa kun tulimme anoppia auttamasta ei ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus pitää käyrä moneski paikas ja orotella monta vuatta ennenku löytää ettimänsä. Toivottavasti löyrät ruusut :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...