lauantai 1. toukokuuta 2021

Vappukiarros


Olokohon ny tämän vuaren vappukukkana tämä myähääsherännääne, siro kevätkurijenmiakka 'Pauline'. Muut kevätkurijenmiakat o jo osasta kuihtunu tai kuihtumahan päi.

Posliinihyasintit o vasta aloottanu. Nämon yllättävän muhkeeta kukinnoltansa. 

Ja onneksi, levitäkki osaavat. Leimupenkis non levinny jo vuasikausia. Paremminki varmasti, mutta non myllätty monehen kertahan muiren kasvien istutus/siirtotöiren ohes.

Bettiki (jalokiurunkannus 'Beth Evans') pääsi viälä kuvihin, siksi hyvin viälä kukkii.

Tästä näystä oon niin hyvilläni. Taitaa kerranki kukkia usiampi koiranhammas. Oon monena syksynä istutttanu keltakukkaasta pagodaa. Yks ainut o kukkinu kerralla. Ostin taas syksyllä muutaman hampahan ja lisää sain Anun arvonnasta. Ny näyttää lupaavalta. Yritin kattua, olisko nuasta leheristä ykskää vaalianpunaasen lehtiä.

Viäres o jo näin lupaava tulpunnuppu. Lajiketten ny tiärä, ku o joku erellisten vuasien istutuksista. Tätä kuvates hoksasin nuaren takana olevat leheret.......

TADAA......näiren pilikullisten lehtien, on pakko olla niitä vaalianpunaasten koiranhampahien lehtiä. Oon istuttanu niitä kaks tai kolome vuatta sitte. Eivät oo kukkinu, enkä oo tainnu täs kohoras eres lehtiä hoksata.

Ettei totuus unohtuusi, aamulla oli piäni valakoone kuarrutus. Näpit meinas  jäätyä kuvates. Onneksi tämä sulaa sitämyätä pois, ku aurinko osuu kohoralle. Ei meinaa yäpakkaaset loppua.

Vihertää eres yks puska jo kunnolla. Taikinamarija on aijoos liikkeellä.

Suurin osa krookuksiston jo kukkinu, mutta nämä hanhikkipenkkihin syksyllä piilootetut vasta aloottaavat. Nehän onku piäniä vappupalloja.

ILOOSTA VAPPUA!

26 kommenttia:

 1. Hyvää vappua!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Ah, ihania kukkia! Pauline on oikea namupala. Niin hienon värinen.
  Selvästi on rusokoiranhampaan lehtiä siellä ne pilkulliset! Toivottavasti kukkii myös.
  Yöpakkaset pysyvät sinnikkäästi riesanamme, mutta jonakin päivänä niiden täytyy luovuttaa.
  Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son tosi hiano. Hyvä :) Ainakaa viälä ei näkyny nuppuja, mutta toivua sopii, että joskus kukkiis. Tosi sitkiäs on ny yäpakkaaset. Ei meinaa millää jaksaa orottaa niiren loppumista. Kiitos :)

   Poista
 3. Krookukset on erinomaisia vappupalloja! Taikinamarja ja muut herukan sukuiset on mukavan aikaisia lehtien teossa. Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavan kirijava rypäs. Niin tuntuu olevan. Kiitos :)

   Poista
 4. Tämä oli mukava vappukierros <3 Ihana oli katsella kukkia. Valkoinen kuorrutus :D eli normi vappu siis :D Hyvää vappua ja aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on ollu lämpöösiäki, mutta harvemmin. Kiitos!

   Poista
 5. Oi, miten kaunis kuva kauniista Paulinesta! Minunkin viime syksynä laitetut posliinihyasintit nousivat reippaasti ja olisi hauska että leviäisivät kuten sinulla. Hienoa, että onnistuit koiranhampaiden kanssa, minä olen tutkaillut yhtä maasta noussutta kasvia, joka saattaa olla koiranhammas - aika näyttää, en tunne niitä vielä riittävän hyvin.
  Meilläkin satoi aamulla lunta, mutta ei se onneksi maahan pitkäksi aikaa jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Posliinihyasintit on kovia leviämähän, joten varmasti leviäävät sullaki. Valakooset o kukkinu monena vuatena, mutta nämä muut färit on ollu ongelmallisia. Toivottavasti son koiranhammas ja kukkiiski.
   Tääläki kuarrutes hävis aika sukkelaan.

   Poista
 6. Eihän se ole mikään vappu jos ei vähän lunta sada :D Täälläkin satoi mutta ei onneksi jäänyt maahan. Kylmä on ja näpit jäätyy vaan pakko on päästä puutarhahommiin. Ekaa kertaa sain koiranhampaat pidettyä elossa talven yli, taisi olla kasveille hyvä vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ny nii välittääsisi. Hyytävän kylymä oli koko päivän. Terassilla auringonpaistees tarkeni eres joten kuten. Lumi on ollu eruksi kasviille.

   Poista
 7. Koleaa vappua on vietetty täällä meilläkin. Lunta ei onneksi sentään ole satanut.
  Kauniita vappukukkijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tainnu olla koko maas kolia sää. Ny vasta vilaasin entisiä vappupostauksia. Sattuu sama kukka ensimmääseksi kuvaksi ku vuasi sitte. Ja ny näyttääs kukinta olevan keskimäärin ERELLÄ muihin vuasiihin verrattuna, samoon lumitilanne. Hämmästyyn torella. Ny tua lämmin jakso jotenki hämäs.

   Poista
 8. Nappasin kiurunkannuksen nimen muistiin toivelistalle. Pagodaakin olisi kiva hankkia puutarhaan.
  Eilen kaunauli lunta moneen otteeseen, ja lyhyen ulkohyppelyn jälkeen oli paettava taas sisälle lämpöön. Tänään näyttää jo paremmalta, ehkä tänään tulee puutarhapäivä! Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plokiista mäki Bettin löyrin :) Eileen ei tainnu tääläkää tulla lunta, mutta tuuli viäläki reippahasti. Tänään pitääs olla tyyni päivä ja aika lämminki. Kiitos, samoon!

   Poista
 9. Kiva vappukierros! Sinulla kukkii siellä jo vaikka mitä ja määrä vain lisääntyy kevään edetessä. Toivotaan, että koiranhampaasi kukkivat oikein joukolla tänä vuonna. Meilläkin oli kylmää, mutta onneksi aurinko paistoi. Viime yönä oli ollut peräti -6,9 astetta ja maa on edelleen jäässä. Onneksi ennusteiden mukaan kylmimmät säät taitavat ehkä nyt olla ohi ainakin väliaikaisesti. Mistäs näitä tietää, mutta toivotaan niin :) Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kivasti jo kukkii. Näyttääs ainaki keltaaset ja valakooset nupuusta päätellen kukkivan. Huh, mitä lukemia. Täälon ollu pikkuusen lämpöösempiä öitä, muttei paliua. Lämpöösempiä aikoja kohti mennähän, toivottavasti. Aurinkoosta viikkua!

   Poista
 10. Monenlaista kivaa kevätkukkijaa onkin, mutta Beth Evansin sykähdyttävä väri saa multa täydet pisteet :D
  On järkyn kylymää, välillä maa tosiaan valakosena ja taivaalta tulee mitä milloinkin. Vilustutin jo ihteni ja nyt on kurkku karhea :( Ens viikkokaan ei taida tuoda tullessaan helepotusta säiden suhteen, ainakaan paljoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonki hiano :) Heleposti ny taurin saa, ihan tavallisen nuhan. Pihalla pitää olla paksusti päällä ja sitte hikuaa ku teköö jotaki reipasta ja sitte onki hetken päästä jo kylymä. Mulla tuppaa olemahan useen näihin aikoohin silimäkki punaaset, siitepölyystä torennäköösesti. Ny ei viälä. Alakuviikko voi olla himpun verran lämpöösempi, mutta sitte taas kylymenöö.

   Poista
 11. Rivakasti on kasvu lähtenyt teillä käyntiin. Onnea koiranhampaalle, toivotaan että toiveesi käy toteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omasta miälestä aika hitahasti, mutta etenemistä tapahtuu kuitenki kaiken aikaa, kylymistä ilimoosta hualimata. Olis kiva nähärä enempi ku yks koiranhammas.

   Poista
 12. Pikkkuhiljaa puutarha alkaa värittymään, on tämä ihanaa!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...