keskiviikko 10. elokuuta 2022

Klapiseinä

Toinen, runsasta huamiota avoomis kärhöjen lisäksi keränny asia, oli klapiseinä, minkä tein alakukesän aikana. Son periaattees ainut uutuus tällekesää. Klapiseinän kuvan moni oli nähäny leheres.

Aina, ku oon nähäny klapiista tehtyjä seinäkkeitä, aitoja sun muita airanteeta, on sellaasta teheny miäli. Mutta kuinkas teet, ku ei taloos oo ollu klapin klapia. Vaan ny tilanne o toine ja mähän het käyttämähän tilannetta hyväksi. 
Alakutilanne oli tämä. Kaikki mikä on tätä siistimpää, on parempahanpäi. Oli siinä muka jotaki airantynkää, perunaloora ja pari lavaa vinksinvonksin. Portis sekalaasta, käsistä heitettyä tavaraa.....öhöm....siis pääasias mun puutarhakamoja.
Alle kivinen perustus. Tuan reunimmaasen kiven päälle haettihin kasahan räsähtänehestä riihestä hirsi pystyhyn.
Mun oli tarkootus pinota klapiseinä vaan pualehenvälihin, niin että pahimmat romut jäis piilohon. Isännän miälestä se piti teherä ylähän asti. Yän yli nukuttuani olin eherotuksehen valamis, jos saisin seinähän jonku reijän. Isäntä lähti hakemahan riiheltä yhtä vaihtoehtua.
 Rälläkällä ylimäärääset hesut pois. Tiäräkkö mikä tua o?
Pinoaminen senku jatkuu. Täytin ensin reunoja. Klapia piti pikkuusen valita, että seinästä tulis tasaasempi ja pysyys pystys. Oksattomat ja maharollisimmat suarat vaan kelepuutin.
Rautaasen, raskahan häkkyrän ylähän nostaminen oli käsivoimin hankalaa, ku en antanu ajaa paikalle millään koneella. Ylähirtehen hakattihin muutama naula ja sitte hinattihin se ylähän. 
Isäntä paparatsina. 
Vaihroon sinisen köyren ruastuneesehen kettinkihin ja se upposki klapien välihin aika hyvi. Pakko oli joku varmistus laittaa, jos sattuus seinä tulla joskus ryminällä alahan.
Siinä se. Peittää aika hyvin takatarhanki romuja. Isäntä jo huamas, ettei näitä klapia tästä taira voira ottaa. Ei voi, ei,  jos on taloos ykski polttamaton klapi.  Olishan siitä matalasta airasta ollu nii näppärää latua käsivarrelle mettästysaikana nuatiovärkit. Sitähän sei hoksannu :)
Näkymä terassilta. Tiiliseinä on kyllä torellisuures  suaras, vaikka kamera yrittää muuta väittää. Moni muu kohta on kyllä kenos johonkinpäi. Ny huamaa, että kiviperustus olis pitäny olla korkiempi. Vesisateet harmaannutti alaosan vauhrilla. Jospa färi siitä aijankans tasaantuus.

Mukavaa loppuviikkua!

22 kommenttia:

 1. Vau, sait taas kerran aikaan jotain todella hienoa. En huomannut harmaantunutta alaosaa ennen kuin kirjoitit siitä, katse kiinnittyy kauniiseen ympyrään, mikä lie sitten onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ittiä harmaantunu alaosa kismittää, mutta eiköhän loppuki pian harmaannu.

   Poista
 2. On hieno seinä aukkoineen. Hetki saattoi mennä klapeja asetellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä siinä tovi viärähti, tein sitä kuitenki pätkis.

   Poista
 3. Todella upea klapiseinä ja niin taidolla ja kekseliäisyydellä toteutettu. Eipä ihme, että herätti runsaasti puutarhavierailijoiden huomiota.

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno ! On siinä saanu pyöritellä halakoja ,että sattu sopivan kokoset vierekkäin. Vanha traktorin paripyörä sopii tuohon tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Piti niitä muutamia kertoja sovitella, ettei het kaaru. Oikeen tiäsit. Son torella vanhan traktorin paripyärä. Isäntä sitä o tyrkyttäny jo vuasia puutarhahan, mutten oo keksiny mihinkä, ku son kohtalaasen suuri, n.metrin halakaasijaltansa. Tuahon se sopii ku nakutettu, ku o samaa kokoluakkaa, ku viäres olevat navetan klasit. Piänempi olis näyttäny känääseltä.

   Poista
 5. Aivan ihana 😍! Niin hieno idea ja toteutus, että oksat pois. Olisin luullut tuon olevan joku kylvökoneen osa, mutta ylempänä kommentoitiin paripyörän osaa traktorista? Kerrothan meille mikä se on. Miehesi oli kyllä fiksu kun sanon, että ylös asti klapit. Näyttävän näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei kauvas heittäny, mutta kyllä son traktorin paripyärä. Suunnittelin siihe ensin jotaki tynnöristä leikattua siivua ja olishan ollu viälä niittukoneen pyärät vaihtoehtoona, mutta tämä oli sopivimman kokoone ja helapoin tyästää asennuskuntohon. Kerranki kannatti kuunnella isännän eherotusta :D

   Poista
 6. Kyllä hienon näköesteen teittä. Ajankanssa harmaantuu vielä kauniiks. Siulla näitä ideoita riittää ja puutarhalehistä oon nähny erilaisii muitakin toteutuksii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Harmaantumista orotanki innolla. Klapi-juttuja on näkyny aina joskus ja aina non jotenki sykähryttäny.

   Poista
 7. Kyllä tuli komia!! Kerrassaan hieno seinämä, kuin taideteos! Nyt ei tarvitse pitoa pellolla kun rengas pitää pidon puupinossa. Tuo sopii niin loistavasti keskelle klapipinoa, kuin aurinko konsanaan 😊. En yhtään ihmettele, että herätti ihastusta ja kuvaamisen tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivottavasti pitää. Portis käy joillaki tuulilla aikamoon veto. Pelekäsinki, että tulis het alaha. Son aurinkoone klapiseinä :D

   Poista
 8. Sinulla riittää hienoja "taidetta puutarhoihin" -ideoita. Mikäs on terassilla istuessa klapiseinää katsellen. Kannatti latoa klapit ylös saakka. En lähde arvaamaan pyörylän aikaisempaa käyttöä, mutta muutama on jo ilmeisesti oikeaan osunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pitää yrittää käyttää hyäryksi olemasolevia tykötarpeeta. Ohan se näin palio näyttävämpi. Ja toivottavasti klapikki pysyy ny seinäs, eikä pala isännän nuatioos :) Vanhan traktorin paripyärä, on oikia vastaus.

   Poista
 9. Aika lähellä olin, kun traktorin renkaan osaa olisin veikannut. En ollut paikalla, kun isäntä autteli veljeään keväällä traktorin paripyörien asennuksen kanssa. Silloin olisin varmaan tunnistanutkin. Hieno seinä tuli! Aukko keventää oikein hyvin yleisilmettä. Meille tuli juuri tänään klapikuorma... Ehkä se kuitenkin ladotaan ihan liiteriin talven varalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämänpäivän paripyärät o kyllä vähä erinäköösiä, mutta o niis samoja piirteetä ainavaa. Kiitos :) Kevennystä seinä kaipaski ja tua ajaa hyvin sen asian. Joo, täytyy myäntää, että klapiista on enemmä hyätyä polttopuuna :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...