perjantai 5. elokuuta 2022

Sataa, sataa

 Tein eileen illalla pimiähämäris viälä viimmeesiä puutarhatöitä, että non sitte tälläerää tehty......

...koska täälä sataa kaks vuarokautta lähes putkehen. Onneksi pitääs loppua ennen pyhän h-hetkiä.
Son jännää, ku sitä kiinnittää sellaasihin asioohin ny huamiota, mikkei normaalisti hetkauttaasisi pätkääkää, kuten esimerkiksi tähän vallihauran ympyrälaattahan.
No, olihan se kiältämä jo aikalailla heinittyny. Ympärillä olevan kivetyksen uuristan joskus toisella kertaa.
Viimmeeseksi illalla putsasin tualta terijoensalavojen takaa rehularon erestä, parkkipaikkana toimivalta asvaltilta, isoommat rapakokkarehet pois. Siinä autot pysyyvät ainaki pinnalla, jos tästä tuloo ihan kauhia verenpaisumus.
Oli pakko laittaa lisäys. Tilanne n.klo 22.00.  Ja vettä tuloo aamu kahareksahan........että tällai.

Ny onki voinu keskittyä sisähommihin. Oon tulostanu täältä plokista ittelle uuren, aijantasaasen puutarhan kasviluettelon, ihan vaa varmuuren vuaksi, ku en kuitenkaa muista nimiä jos joku jotaki äkkiää kysyy ja kirijootellu joillekki kasviille nimikylttiä. Myytävät taimekki pitää viälä nimetä ja hinnootella. Siivotakki sais, mutta.......

Mukavaa viikonloppua!

18 kommenttia:

 1. Puhaltelehan sadetta tännekin päin. Juhannuksen jälkeen täällä meillä on tullut yhteensä vain hieman yli 20 mm vettä ja koko puutarha alkaa olla ihan rutikuiva.
  Mukavia Avoimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisit joka ainuan pisaran, jos voisin puhallella. Ja sataa aamu kahareksahan asti. Kaikki ylimenevä vesi virtaa meirän pihan läpitte. Kiitos! Ihan ny justihin ei tunnu kivalta.

   Poista
 2. Täällä on sadetta piisannut monelle päivälle peräkkäin. Tänään satoi ihan kunnolla ja ukkosti. Illat ovat hämärtyneet ja kesä on taittunut kohti syksyä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä ei oo pahemmin tarvinnu kuivuuren kouris riutua. Tämä rykääsy olis kyllä saanu jäärä tulemata. Illat o tosiaa jo nii hämäriä, että näköö aurinkokennovalojen syttyvän. Kiitos, samoon!

   Poista
 3. Voi mahoton tuota veden määrää. Täälläkin satoi koko tän illan ja tosi kovaa. Sä valmistaudut hyvin tulevaan. On siinä vain monenlaista hommaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä paisumus syntyy kans torella vauhrikkahasti. Vettä tuli ku aisaa. Itte sitä suurimmaksi osaksi ittellensä hommia keksii.

   Poista
 4. Ihana puutarhakuva, todella kutsuva! Voihan sade, melkoinen lammikko. Meillä oli koko viikko tosi aurinkoista, ihan hellettä. Minäkin sain eilen puutarhapuuhat siihen pisteeseen kun ajattelin. Tänään sataa (onneksi sillä meillä on kuivaa) ja olen leiponut huomista varten. Tälle päivälle pitää vielä siivoilla veranta kahviota varten ja varmaaan on pakko siivota sisälläkin. Ja onhan sitä yhtä ja toista vielä tehtävänä ennen huomista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit saanu täältä lisää saretta. Meillon satanu pikkuusen yläkanttihin. Kaikellaasta piäntä riittää loppuhun asti.

   Poista
 5. Puutarhasi on valmis ottamaan vieraat vastaan. Toivotaan, että sade loppuu. Yhtenä kesänä kiersin oman kunnan Avoimia järkyttävässä kaatosateessa. Ihmeen sinnikkäästi muitakin vierailijoita oli, mutta kieltämättä innostus laantui sateenvarjon alta kurkkiessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lauvantai oliki meleko kuiva, mutta ihan järkyn tuuline. Yällä toki saatihin toki taas saretta lisää. Päivä pitääs olla taas aurinkoone.

   Poista
 6. Kiirettä pitää ennen avoimia. Mutta siellä on aina niin siistiä. Vetä on ainakin tullut, piti näyttää kuvat miehellekin kun täällä kärsitään kuivuudesta. Tänään saatiin vettä mutta en ole käynyt katsomassa kuinka paljon, oma veikkaus on jotain 5-10 mm väliltä. Olen leiponut koko päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitää, vaikka toisin luulin. No ei oo, kuvaan vaan siistiä paikkoja, nääs :D

   Poista
 7. Hieno on puutarhasi ja valmiina ottamaan vieraat vastaan. Toivotaan hyvää Avointen puutarhojen päivää!
  Meille ei ne pahimmat myräkät tullu onneks, toista säilörehua tehhään. Vettä satoi 8mm. Viljakasvustotkin on hyvät ja se aina jännittää kestääkö tuulessa ja sateessa pystyssä viljat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kyllä tällääne myräkkä kaatoo vilijojaki. Onneksi ei palioa.

   Poista
 8. Hyviä avoimia huomiselle! Hurja määrä vettä siellä. Toivottavasti pääsette huomenna olemaan kuivin jaloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aika hyvin paikat kuivi, eikä tänä päivänä pitääsi sataa, ainakaa koko aikaa.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...