keskiviikko 3. elokuuta 2022

Kukkii sittenki

 Koko kesän on saanu pähkäällä, että mikä kukkii avoomiis. No, pian ei enää tartte arvuutella. Onneksi  kolomeskymmenes kärhös on kukkia, eres se yks. 

Köynnöskujan kaares kasvavat hajuhernehet kukkiivat siävästi. Nätkelmä on vasta nupulla.
Kaikki hortessat kukkiivat. Pallohortessas on taas ihan valtavat kukat. Toivottavasti viälä tälle viikolle ennustetut sateet ja tuulet, eivät katko kaikkia oksia.
Nämä piikikkähät "roskat" on kasvanu määränsä päähän, kohta katkeevat. Ovat hohtopiikkiputkia, vaikka oon jollekki sanonu nimeksi hopeahohtopiikkiputki. Hopiaaseltahan ne näyttäävät.
Osa lilijoostaki kukkii tai kerkiää ainaki aloottamahan. Kuten nämä 'Purple Prince' puulilijat. Takana olevis asteriiski o jo hitusen färiä.
Viinikärhö 'Södertelje' kukkii tänä kesänä yksin. 'Blue Angel' on tua vaalia pualen metrin tappi.
Jaloangervoosta kukkiivat tällä hetkellä lähes kaikki. Viileeren säiren ansiosta, ei taira keriitä ohikukkimahankaa. Kyllä kannatti siirtää tätä tummempaa jaloangervua tähän varioosemmalle seinustalle. Kukkii siinä hyvin. Alakuperääses paikas muutama hassu kukkavarsi, vaikkon ollu näinki sateene kesä. Punertavasta 'Pink Annabelle'stä on kolomes kesäs kehittyny jo isoo puska. 

Kiirusta on pitäny, ku samahan aikahan mustikamettäski pitää käyrä. Eihän se mitää, mutta se perkaamine. Yäk! Viikonlopun oli kylän nettipiuhakki poikki. Joten eipä oo tullu pahemmin koneella istuttua. Ja on tullu tähän samahan rytäkkähän muutaki orottamatonta. Ny on kuitenki kaikki jo jotakuinki kunnos. Kuukausiki kerkes vaihtua, joten....

Hyvää elokuuta!

16 kommenttia:

 1. Hyvinhän siellä kukkii! Elokuu on muutenkin kiireinen, tai alkupuoli kun pitää kerätä marjat, on ollut kilpajuoksua ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhtia on pitäny. Olis tosiaan riittäny iliman avoomiaki. Marijoja enoo puskista viälä keränny. Ens viikollon aikaa ja näyttääs olevan kuivemmat sääkki.

   Poista
 2. Luin useamman kerran että onko sinulla kolmekymmentä kärhöä 🤔🤗❤
  Hyvin kukkii myös jaloangervot ja Pink Annabelle, minulla on se myös mutta ei vielä kovin kummoinen puska. Kiireistä aikaa on nyt marjojen kanssa ei kerkiä perennoja hoitelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolomekymmentä kukkii. Niiton kaikkiastansa viitisenkymmentä yksilöä, jos kaikki lasketahan, keväällä kukkivakki. Osa syksyllä kukkivista o viälä nupulla ja sitton sellaasia mikkeivät meinaakkaa tänä vuanna kukkia. Muutamia kärhöjä on usiampi. Kato, näläkä kasvaa syäres :)
   Kyllä sunki Pink Annabelle pian tuuhettuu. Pallohgortessat o ollu muutenki iloosia yllätyksiä, näinki korkialla. Mustikoota oon vasta noukkinu, muut saa orottaa avoomien jäläkeesehen aikahan.

   Poista
 3. Puutarhasi näyttää rehevältä ja kukkivalta, joten se on hyvin valmistautunut Avoimiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Puutarha on syksyysen rehevä ja paikootellen kukkii oikeenki hyvi.

   Poista
 4. Mukavaa päivää Avoimissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näyttää sääki, ainaki tällä hetkellä suasivan.

   Poista
 5. Sinulla kukkii sitten useampi kärhö kuin minulla ja muutenkin puutarhassasi näyttää kauniilta. Ihanat nuo tuoksuherneet. Monta kärhöä on meillä nupullaan, mutta näin sateinen ja pilvinen sää vähän hidastaa nuppujen aukeamista. Ja rikkaruohot oikein villiintyvät, voi mahdoton niiden kanssa!
  Tsempit viime hetken valmisteluihin ja mukavan runsasta kävijämäärää sunnuntaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, mutta ohan sullaki monta komiaa kärhöä kukas. Ja voi viälä joku keriitä aloottamahan kukkimisen. Sullon nii monta uurehkua penkkiä, että niis rikkaruahot viälä nostaa päitänsä. Mun penkit o jo nii vanhoja, ettei niis kauhiasti rikkaruahot juhuli, paitsi muutamis. Kiitos, samoon sulle!

   Poista
 6. Kauniille näyttää ja saat huokaista helpotuksesta: löytyy vaikka mitä ihanaa ja kaunista kukkivaa viikonlopuksi.
  Nauti päivästä ja vieraistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aika hyväs mallis o kaikki.
   KYLLÄ! Toivottavasti viarahia tuloo. Paikallisleheret o kyllä hyvin huamioonu Avoomet.

   Poista
 7. Oikein mukavaa Avoimet puutarhat päivää.

  VastaaPoista
 8. Noissa tuoksuherneen kukissa on aivan täydellinen sävy, oih. Pitänee ensi keväänä ostaa ihan jotain tiettyä tuoksuhernelajiketta, kun sekoituspussista ei tullut tänä vuonna yhtäkään makuuni riittävän hempeää sävyä. Puutarhassasi on varmasti ollut avoimien aikaan aivan huikaisevan paljon ihanaa nähtävää. Minulta jäi loppujen lopuksi puutarhavierailut väliin veljeni crossikisojen tähden. Ehkäpä ensi vuonna ehdin edes yhteen puutarhaan! Iloista elokuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki tykkään nuasta enemmänku sekootuspussista kasvanehista. Kattomista oli enemmän ku oletin, eikä rankkasarekkaa teheny totaalista tuhoa. Olihan sullaki tapahtumarikas päivä. Ens vuanna on taas uus maharollisuus. Kiitos, samoon :)

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...