keskiviikko 10. toukokuuta 2023

Voi perrr.....hoset

 Ja niinhän siinä kävi......

...ku pelekäsinki, että klapiseinä romahti. Klapien kuivaes lisää, oli yläreunahan tullu rako ja ny ku  routa liikutteli peruskiviä ei tasapaino enää pysyny.
Lähempi tarkastelu osootti, että tukihirsiki oli kummasti kutistunu, vai oliko peruskivi painunu. Joka tapaukses, hirsi liikkuu. Ja jotta saataas se kunnolla paikallensa oli tökättävä klapia lisää maahan.
Klapiseinää teheres, luatettihin liikaa tiukkuutehen, mutta ny lukittihin hirsi ylähältä puunpalalla paikallensa ja alaha isäntä hakkas tueksi, mikäliärauranpalan.
Ja eiku uusinta pinuaminen. Korijattu puali on pikkuusen sekafärisempi ja klapit meni tiukemmalle, joten tarvittihin uusia klapia täyrennykseksi. Koko eilinen päivä siihen kuluu. Muutaki tekemistä olis ollu, mutta isäntä oli sitä miältä, että korijaat het, eikä hetkenpäästä. Joku pia luuloo, että son käyny klapivarkahis. No, son ny tehty.
Taitoon ympyrän yläreunahan viälä petooniverkonpalan tulemahan ympyrän yläpualisia klapia ja tänä aamuna laitoon viälä maata vasten kakkosnelosen tueksi, hirren ja seinänvälihin. Josko klapiseinä näillä korijauksilla pysyys pikkuusen pitempähän pystys. Onneksi tua rautarengas oli kettingillä kiinni yläparrus, ettei sitä tarvinnu enää puntata paikallensa.
Ja sitte niitä perhosia. Klapiseinää teheres hoksasin navetan klasien takana liuran nokkoosperhosia. Ehän voinu niitä sinne jättää, joten kävin pelastamas ne. En muuta sopivaa purkkia löytäny ku irtonaasen lampunsuajan, mutta hyvin hoiti tehtävänsä.
Perhosia oli ykstoista. Nämä nelijä huilas pikkuusen pitempähän, mutta hetkenpäästä neki oli lentäny tiähensä. Päästin ne vapautehen krookuksien viärelle, että murkina olis likellä, muttei ykskää niistä mitää piitannu.

Mukavaa viikon jatkua!

16 kommenttia:

 1. Edelleen tuo seinä on hieno! Toivottavasti nyt pysyy paremmin pystyssä.

  VastaaPoista
 2. Seinästä tuli, jos mahdollista entistäkin hienompi. Uskon, että nyt se tulee kestämään hyvin pitkään tekemänne entrauksen johdosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pysyys eres muutaman vuaren. Ei huvittaasisi sitä joka vuasi rakentaa, vaikka tämä meniki ny näinki nopiaa, ku oli klapit jo valamihiksi paikalla.

   Poista
 3. Upea hirsiseinä! Harmillista tuo liikkuminen. Maa liikkuu, puu kutistuu, kaikki elää. Nyt on kunnolla korjattu.
  Upeita ovat myös nokkosperhoset, niin kirkkaan värisiä, että ovat varmaan uuden sadon perhosia. Onneksi huomasit ja pelastit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikki menöö johonki suuntahan.
   Luulen kans, että olivat tämän kevään tuatoksia. Torennäköösesti ei sisälle lennä tuallaasia määriä yhtäaikaa. Perhosia ei oo koskaa liikaa, joten noli ihan pakko pelastaa :)

   Poista
 4. Siisti on tuo siun klapiseinä. Siulle käy samallalailla, kun Pekan puupinolle. Yhtenä yönä ol pino kuatunu ja nyt ei jouva sitä korjoomaan. Melekein maansuru tul siitä romahduksesta. Olpas hyvä kun pelastit nokkosperhoset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykätähän siitä ittekki ja pinoan uurestansa nii kauvan ku pystyn kiivetä ja pinota sen. Voin kuvitella harmituksen määrän, puupinon mentyä nurin. Voi viärähtää muutama tovi, ennenku on sille aikaa.

   Poista
 5. Tuo on niin hieno, että kannatti korjata. peukkuja tästä eteenpäin, että pysyy nyt hyvin kasassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään ittekki, muuten klapit olis päätyny polttohon. Toivottavasti pysyy tolopillansa, eres jonku aikaa.

   Poista
 6. Taidetta parhaimmillaan. Klapiseinä oli hieno jo valmistuessaan, joten kannatti korjata. Oli siinä varmaan hetken aikaa taas punnertamista.
  Upea nokkosperhosten joukko. Olisin itsekin pelastanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi korijaukses meni vaan päivä. Miälessäni varauruun kahtehen. Harvoon näköö nuan monta nokkoosperhosta yhtaikaa.

   Poista
 7. On se vaan komea, tuo klapiseinä. Rengas"ikkuna" on kuin kirsikka kakun päällä. Onnelliset perhoset, kun pääsivät pelastaminasi puutarhaasi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivottavasti perhosillon parempi loppuelämä. Mukavaa viikkua!

   Poista
 8. Eipä romahtamista olisi voinut millään arvata etukäteen. Jospa nyt pysyisi tukevammin pystyssä. Aikamoisen määrän perhosia sait pelastettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelekäsin sitä, koskaa ku tiärä kuinka nuaren rakennelmien kans käy. Harvinaasen monta nokkoosta yhtä aikaa.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...