maanantai 8. toukokuuta 2023

Kesä tuli

 Monellaki tapaa.

Ensinnäki, tänään nähtihin ensimmääset pääskyyset, oikee kaksin kappalehin. Vilikaasin muiren vuasien pääskyyspostauksia ja non tullu välillä 1.5-10.5. Ei olisi viikko sitte uskonu, nii kylymä viikko oli.
Ja se orotettu lämpöki o saapunu. Tänää mittari huiteli jo yli 16 asteen. Meinas tulla lapionvarres hiki.
Lisää kukkivia kukkiaki o ilimaantunu. Nämä kevätkurijenmiakka 'Katharine Hodgkin' kukkiivat leimupenkis.
Samoon kukkii yksittääsiä posliinihyasinttiä. Suurempi pläntti o nii norjanangervopuskien varijos, että ovat viälä nupulla.
Luulin jo, että virvalilijat o karonnu, mutta yhtäkkiä ne ilimestyyväkki ja ovat näköjää lisääntynehekki, ku oikee kolome kukkaa nousoo samasta kohorasta.
Ja tänää aukes  ensimmääne kevätkurijenmiakka 'Blue Hill'.

Ny ku tarkenoo olla pihalla, ei muuta meinaa huvittaa teheräkkää ja tekemistä on nii palio, ettei tiärä oikee mihinkä hyppääs. Penkit oon saanu onneksi klipsittyä. 
Ja siperiankurijenmiakkapuskat poltettua.
Haravoonukki oon. Suurin tyä oli tämä terijoensalavojen roippeeren siivuamine. Viälon kuvan ulukopualella kasa latvasilippua. Vettä on viälä ojis ja navetan sivulla lunta. 

Krookuksiaki o auennu lisää. Laitetahan kuva yhyrestä suasikkikrookuksesta 'Remembrance'sta.

Ihanaa, kukkaasaa ja lämpööstä viikkua!

13 kommenttia:

 1. Jo oli aikakin ilmojen muuttua. Mekin siivottiin tänään pihaa, viikonloppuna oli muuta puuhaa= lastenlapset 😍
  Eikö ollu melkonen työ siivota salavien jäljet!
  Nättiä kukintaa ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin jo, että kesä on peruutettu. Ny on muutama päivä ollu hyvää haravoontikeliä. Muuski puuhas sai varmasti liikettä :)
   Oli! Luulin kaaron yhteyres hyvin lumen seasta haravooneheni, mutta kyllä sai homman teherä uurestansa. Viälon sitä latvamuhua isoo kasa. Isäntä kippaas sen mettähän, mutten oo antanu lupaa. Kai sitä vois johonki käyttää. Meinaan kasvimaan reunahan sen siirtää. Murentukohot siihe tai kompostin joukos. Lopulta voi ollakki siälä mettänreunas. Onneksi eres jotaki kukkii. Kevät on ollu muuten nii tahamia.

   Poista
 2. Erinomaisia kuulumisia! Minä teen täällä vielä lumitöitä. Takapihalla on vielä lumikasoja, joita levittelen. Kesä tulee vaikka käsin tehden :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ny tapahtuu, kaikki yhyres hujaukses. Meilläki viälä muutamas kohoras lunta, mutta onneksi kesä tuloo teillekki, toivottavasti pianki :)

   Poista
 3. No nyt tuntuu mukavalta: meillä oli yön alin lämpö +3,5 eli melkoinen muutos - pari viikkoa sitten se oli päivän ylin :-D
  Jännää, miten tänä vuonna sinulla kukkivat todella aikaiset kukat vasta nyt. Täällä ovat virvaliljat ja iirikset jo kauan sitten olleet ohi. Teillä on tainnut olla totisesti kylmää. Mutta niin ihanaa, että ne kukat olivat tallella, odottelivat vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillon ollu tähän asti yäpakkaasia. Toivottavasti nolis tästä etehempäi historiaa.
   Täälon torella ollu kylymä. Talavihaalariilla oon teheny tähän asti puutarhatöitä, muutamia lämpöösiä päiviä lukuunottamata. Toiseksi, meillä oli suht vähä lunta koko talaven n. 10-30cm ja pakkaasiaki kerkes olla jonku aikaa ennen ensimmäästäkää lumihiutalesta, joten routaaki oli jonkuverran. Ny jännitän kärhöjen kohtalua.

   Poista
 4. Nyt näyttäisi sää viimein alkavan lämmetä. Teillä jo pääskysiäkin.... ihanaa.
  Minullakin on ollut tapana kulottaa siperiankurjenmiekkojen lehdet. Syksyllä leikkasimme poikkeukselliseti lehdet pois, joten nyt kulotusta ei tarvittu.
  Kauniita sipulikukkamättäitä.
  Mukavaa toukokuun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ny oon tarijennu mäki, vaikka aikamoonen vilukissi oonki.
   Teillä riitti virtaa viälä syksylläki. Polttamine on nii heleppua ja nopiaa siistimistä. Ny jouruun leikkaamahan pari miakkapehkua, ku olivat nii liki palonarkaa kohtaa. Osa sipulikukista o jo nii vanhoja, että ovat tehenehet kunnon mättähät. Kiitos, samoon!

   Poista
 5. Nyt on tosiaan tekemistä niin paljon, ettei tiedä mihin syöksyisi. Lämpö on hyvä juttu. Kuvasi ovat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, kevät kiiruhut :) Lämpö on ihanaa, mutta täälon taas menos joku tuulijakso, mikä viilentää tehokkahasti. Kiitos!

   Poista
 6. Lämpöä onkin odotettu pitkään ja hartaasti. Ihana, että pääskyset ovat saapuneet teille. Kauniisti siellä jo kukkiikin. Minä huomasin, että uuden kotimme nurmikolla kasvaa siellä täällä yksittäisiä scilloja, jee! Syksyllä istuttelen niitä lisää, kun en malta odottaa, että ne itsekseen lisääntyisivät runsaammiksi kasvustoiksi. Huh, terijoensalavojen tähteiden siivoamisessa on varmasti ollut urakkaa. Komeat kannot jäivät jäljelle. Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täälon ainaki saanu kärvistellä ihan tarpeheksi kauvan. Tällääne lämpöjakso kummasti piristää miältä. Pääskyyset o kesän merkki ja meillä niiton aina ollu. Saa nähärä kuinka kauvan, ku lehemät laitettihin pois, nii kärpääset väheni.
   Onneksi kukinta on jo päässy aluulle, nii täälä ku siäläki. Scillat o mukava yllätys ja ovat nopeeta leviäjiä, ainaki kukkapenkiis. Terijoensalavaurakka on onneksi ny takanapäi ja kaikki roippeet siivottu. Kannokki olis tarkootus repiä pois, mutta vuatta en tiärä ;) Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...