maanantai 18. joulukuuta 2017

Jouluusia petoonitöitä

Muutama vuasi sitte, näin johonaki ruattalaases puutarhaplokis ensimmääsen kerran joulukoristeesihin valettuja petoonitöitä. Noli kivan näköösiä, ikuusia ja nii raskahia, ettei tuulikaa niitä viä. Koirat, kissat eiväkkä kersakkaa saa niitä rikki. Ja aijan kans vaa paranoovat, ku saavat pikkuuse patinaa kylykihinsä, ainaki pihalla.


Betoniset joulukoristeet.

Tälle joululle eivät uuret valut kerkiä.............mutta ny on aika ostaa muatit ens joulua varte. Joulukoristehet on kohta alennusmyynnis, enkä ainakaa mä, raaski ostaa täyrellä hinnalla koristeeta mikkä särietähän heti. Ostin viimme vuanna alesta kaks erilaasta valoketjua............ja muutamia irtonaasia joulukuusenkoristeeta.

Iha kivan näköösiä valoketjuunaki.Petooniseos pitää olla aika liävää, että sen saa sullottua, kaarettua piänestä reijästä sisälle. Käytin kuivapetooni 100, mikä oli pikkuuse turhan rouhiaa, koska pikkukivet pakkas tukkia täyttöaukon.  Muatin pohojalle laitoon muutaman tipan öliyä. Ilimakuplien poistonaputtelu pitää teherä varovaasesti, ettei muatti hajua käsihi. Muatti pitää eherottomasti laittaa iha täytöhö.   Heleposti ahtahan reijän suulle muarostuu ilimakupla ja muatti jää vajaaksi. Täytetyt kuaret laitoon hiatahan pystyhy, mutta saman asian ajaa tyhyjä munakenno tai joku pehemoone alusta, mihinä muatit pysyy pystys.

Annoon kuivaa viikon ja sitte naputtelin varovaasesti muatit rikki. Naputtelu on paras teherä johonaki astias, koska siruja lentelöö sinne tänne. Ja eherottomasti pitää olla SUAJALASIT tai jokku muut suajat silimillä.


Petooni on viikonki jäläkihi aika märkää ja pehemoosta. Vois tiätysti antaa kuivaa pitempähän, mutten malttanu. Ja sitte vaa koristehet pihalle ja miksei sisällekki. Non mukavia pikkujoululahajojaki.Sitte vaa kattelemahan joulukoristeeta uusin silimin.


Mukavaa joulun orotusta!

26 kommenttia:

 1. Hienoja ovat! Minä olen ihan hurahtanut betonitöihin ja kun kevät koittaa, niin homma lähtee taas käyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petoonitöihin on helappo hurahtaa :) Nopeeta teherä, kuhan pääsöö alakuhun.

   Poista
 2. Vautsi, hienoja! Mukavaa jouluviikkoa Sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Onpa upeita! Tätä ideaa on ihan pakko kokeilla, pitää vain odottaa niitä alennusmyyntejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny kannattaa olla nopia. Mones paikas o joulukoristeeren ale jo alakanu.

   Poista
 4. Voi sinä oot tuommosiakin teheny! Söpösiä. Minä en oo vieläkään päässy etes raparperinlehti-asteelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne raparperilehtityät o multaki jääny melekee kokonansa välihi. Yhyren ainokaasen lintujen juamakulhon oon saanu aikaaseksi.

   Poista
 5. Ihania! :) Noihan sopis tosi kivasti kukka-asetelmiin ja ovat kyllä sinälläänkin nättejä.

  VastaaPoista
 6. Ihan korkkaamaton askartelun osa-alue mulla edelleenkin. Jos edes niitä raparperilehtijuttuja saisin aikaiseksi tehdä :) Mutta hienoja ovat sun betonityöt, saavat suorastaan hyvälle mielelle jo kattelusta.

  VastaaPoista
 7. Mukavia töitä betonista! Tiälläpäin oon muutaman ilimotuksen nähny, joulukoristeita alennuksella! Kaikkii oot keksinykkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukoristeeta ruvetahan nykyysi myymähän nii varahi, että alekki alakaa mones paikas jo enne joulua. En oo näitä itte keksiny, joku kerkes ensi :)

   Poista
 8. Aivan ihania!! Panen idean korvan taakse. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
 9. Tulipa todella kivat betonikoristeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä tuli kivat. Meinaan teherä lisääki, johonaki vaihees. Nuata voi teherä talavellaki. Mäki tein plussakelis pihalla sekootustyät, navettakeittiös muattien täytöt ja valut kuivi tuulikaapis. Nuaku ei palio tilaa viä ja o helappo siirtää.

   Poista
 10. Ihania, nyt joutuukin käydä katsomassa joulukoristeiden ale-myyntejä;)

  VastaaPoista
 11. Olen minäkin ajatellut ja ajatellut tehdä jotain betoni juttuja mutta ajattelemiseksi on vielä jäänyt.Hieno idea käyttää vaikka vanhoja koristeita muotteihin. Hyvää joulunaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa se sopiva hetki joskus löytyy. Muattia petoonitöihi löytyy joskus yllättävistäki jutuusta. Kiitos, samoon!

   Poista
 12. No onpa taas tosi ihana idea! Kaikkea sää ehditkin harrastaa. Tuli mieleen että kirppiksilläkin on kaikenlaisia koristeita ja halvalla. Palloja olen ostanut 10 ja 20 sentillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia pitää konhottaa :) Nii onki ja kirppiksiltä joulukoristeeta voi löytyä ympäri vuaren.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...