keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Tuhulaajapoijan paluu

Joutsen aihe jatkuu. Meillä kävi jouluna mittari johonaki vaihees -11 astees kovan tuulen kans ja luulinki jo, että joutsen olis entine, ku ei eilee (tiistaina) näkyny ja joki oli ummes. Sillan alla vaa oli piäni sula kohta. 


Mutta tänää (keskiviikkona)  ku isäntä meni kirkolle ja vilikaasi jokiuamahan, näki siälä yksinääset jälijet. Ei muutaku servot pohojaha ja luuraamahan kaiteen yli ja siälähän se joutsen nökötti. Soitto mulle, että tuhulaajapoika on tullu takaasi. Kävin nappaamas toristusaineestua. Ei ollu jäätyny kiinni.


Siälä soli koskella ollu, 500m pääs, kait. Aikaahan sillon taapertaa tuas erestakaasi, nii kauvan ku o sulaa vettä. Lentohonhan sei toristetusti pääse. 

Soitin sitte eläänlääkärille. (Neuvojahan mulle tuli erellisen joutsenjutun jäläkihi kiitettävästi.) Juttelin asiani vastaajahan ja jonku aijan päästä mulle soitti nuari sijaane, joka oli tiarustellu toimintatapaa  esimiäheltänsä. Jos ei pääse lentohon, se pitää lopettaa. 

Isäntä oli saanu tiatohonsa  yhyren miähen nimen, jolla on eläänhoitola. Soitin seraavaksi sille. Siltä sain sitte seuraavaksi lintumiähen nimen, joka asuu samalla paikkakunnalla ku me. Soitto sille ja piäni neuvonpito. Haluaa käyrä kattomas, mikä vaivaa, enne lopullista päätöstä. Joutsen kyllä kuulemma päriää näi lauhalla säällä ja ainaki nii kauvan ku o sulaa vettä. Joten joutsenen kohtalo o toistaaseksi auki.


Mukavia välipäiviä!

25 kommenttia:

 1. No voi että, toivottavasti joutsenen kohtalo selviää ja kaikki päättyy hyvin, tässä on vielä pitkä talavi eessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ny on hyvät kelit, mutta jos paukahtaa parinkymmenenasteen pakkaaset, niinku yleensä johonaki vaihees tapaa, nii.....

   Poista
 2. Tästähän tuli jännityskertomus! Ei ole mahdotonta ruokkia joutsenta, ja onpahan niitä talvetettukin tyhjissä navetoissa sun muissa karjasuojissa. Liian julmalta tuntuisi suoraa teloittaa nuori lintu. Kerrohan jatkossa, kuinka tässä käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös. Ei varmastikkaa ja tyhyjiä navetoota o kylä täynnä, mutta halukkuus joutsenen hyysäämiselle voi olla lujas. Niitä pyärii täälä isoo poikamiäsparvi/lauma koko kesän ja siihe pesivät parit päälle. Toine siipi o joka tapaukses hajalla. Kerron lopputuloksen ku tiärän sen.

   Poista
 3. Kiitos linnusta huolehtimisesta Navettapiika! Hienosti toimit!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti kelit pysyy sopivina ja sula auki. Voisiko sille viedä viljaa tuohon rannalle ruuaksi? Onneksi on ihmisiä, jotka osaavat auttaa lintuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny näyttää hyvältä, mutta kuinka kauvan!? Isäntä o viänykki sille kauroja. Niitä taitaa olla joka paikas, ku vaa joku tiätää niistä.

   Poista
 5. Hui, miten eläinlääkärin kommentti tuntui pahalta. Toivottavasti joutsenen tilanteeseen löytyy jokin positiivinen ratkaisu.
  Blogissani on sinulle haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lintumiäski sanoo, että jos on parantumaton siipivaurio, ne yleensä lopetetahan. Joutsenet o lisääntyny viimme aikoona ja samoon niiren saamat siipivauriot. Yleensä non lentäny sähkölankoohin.
   Kiitos, käyn kattomas :)

   Poista
 6. Hienoa, että olet ollut noin aktiivinen joutsenen pelastamisen suhteen. Toivotaan tarinalle hyvää loppua!

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti pikkuinen selviää, ihana kun jaksoit selvitellä ja huolehtia! Eläinlääkärin suhteen en ylläty, että on heti teloittamassa linnun..ehkäpä se lintuyhdistys olisi luonnon puolesta enemmän. Mutta mikä onni, että löytyi lintumiäs :) Niin suloinen, onko hän musta joutsen? Teillä on ollut oikea jouludraama siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti nuasta joku käy kattomas joutsenta ja teköö lopullisen ratkaasun. Musta joutsen? Ei mitää hajua. Draamaa, kyllä.

   Poista
 8. Voi että, kurja kohtalo joutsenparalla :(
  Hienoa että kannatte huolta, toivotaan linnulle parasta mahdollista ratkaisua.

  VastaaPoista
 9. Voi toista, toivottavasti on terve ja selviää. En tiedä mainitsiko kukaan vielä Heinolan lintutarhaa jonne toimitetaan välillä joutseniakin toipumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Son huamattu, että son saanu siipehensä. Mutta onko parannettavis, sitei tällä hetkellä tiäretä. Täälon lähempänäki vastaavan tyyppine.

   Poista
 10. Hyvä kun asia on hoidossa eli hienosti olet ottanut vastuuta pikkuisesta. - Mukavia loppuvuoden päiviä!

  VastaaPoista
 11. Onpahan melkoinen tarina! Vaikka osa minusta inhoaakin joutsenia, niin kyllä tämä joutsen saa sympatiani puolelleen. Mielenkiinnolla jään seuraamaan tarinan jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Non kyllä nii lisääntyny, ettei noo enää mitää harvinaasuuksia. Tämon kuitenki aika säälittävä tapaus.

   Poista
 12. Hienoa, että olet pistänyt toimeksi asian suhteen. Toivotaan, että joutsen selviää tavalla tai toisella.
  Mukavia välipäiviä myöskin Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin, että jos se viälä ilimaantuu näköösälle katuamisen jäläkihi, nii eres yritän teherä jotaki. Lopputuloksesta en tiärä.

   Poista
 13. ...tämä alkaa olemaan jo jännittävä jatkokertomus, toivottavasti sillä on onnellinen loppu! Olet ollut melkoisen toimelias!

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...