torstai 16. toukokuuta 2019

Kantopuutarha

........tai oikiammin kantopenkki, ku son vaan osa puutarhaa. Hmm.....kantopuutarha kalskahtaa nii palio komiemmalta. Irean kantopuutarhahan sain ruattalaasesta puutarhaohojelmasta ja lopulisen sysäyksen ajatuksen toteuttamiselle sain, ku Reetta postas omasta kantopuutarhastansa. Sen seurauksena pikkuuse kuukletusta ja soliki sitte siinä. Tästä se sitte lähti. Ku isäntä lähti yks päivä raviihi, kauhatraktori jäi vapahaksi. Ku yhyren peltotiän ojia o taannoon aukaastu, oli penkalle jääny kantoja. Noli jo sopivasti rapistunu ja patinootu. Joukkohon lähti muutama kivannäkööne karahkaki.Vastahan sattuu muutama sopivan muatoone kiviki, joten paiskasin neki kyyttihi. Satuun tiätysti isännän tulon kans samahan aikahan pihahan. Sen ilime oli näkemisen arvoone, ku se kattahti kauhahan. Ja kysääsi; "Mitä nua o?" Ja ku sanoon ja että laitan ne penkkihi, hyvä ettei het soittanu piipaa-autua :DJa sattuu sitte viälä olijenkorsiki kävääsemähän ja tiätysti esittelin uuret aartehet. Juu, "ei oo ihime, että iskä joskus tuumaa, etton se hullu :D".......mutta kyllä siitä varmahan hiano tuloo ku son valamis.


Tämoli ensimmääne versio.Innostuun tekemähän viälä yhyren risulinnunki. Pesä o vanaha, samoon petoonimunakki oon teheny jo muutama vuasi sitte.Koko hökötys sitte kannon päälle, mikä seki o jo toine versio.


Tällääne son tällä hetkellä, huamisestei tiärä. Luulen, että muutoksia tuloo aina, ku löyrän jotaki miälenkiintoosempaa. Seki hyäty tästä oli, että tämäki kohta sai tunnistettavan nimen - kantopuutarha.

Liäkö tämä sitte jotaki muutaki, ku puutarhahulluutta :D 

35 kommenttia:

 1. Hienon näköinen jo nyt, minulla on ollut muutamia karahkoita perennapenkeissä tikat käyvät niitä hakkaamasa. Meillä on paljon tikkoja mökin ympäristössä. Laitatko jotain kasveja ( kuunliljoja tai jotain? )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii muute o ollukki. On niitä kuvis näkyny. En taira lisätä kasvia, koska lintujen takaa nousoo saniaasia, etehen kalliokialoja ja valakoosta jaloangervua. Emolinnun pyrstön alle nousoo sinikämmeniä.

   Poista
 2. Puutarhahulluus ei ole hulluutta lainkaan! Mahtava kantopuutarhahan tuossa on muodostumassa. Komea risulintu kruunaa kaiken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ookkaa, ihan normi ;D Kattothan miltä näyttää syksyllä.

   Poista
 3. Sinussa on selevästikkin taiteilijan vikaa ;) Hieno pesä kannon nokassa. Nuo kannot sopii tuohon kohtaan hyvin.
  Olen muuten katsonut samaa ohjelmaa vuosikaudet, tykkään siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritystä ainaki o :D Tyytyvääne oon ittekki, ainaki hetken.
   Puutarhaohojelma on ollu yks parhaista. Sopivan normi, eikä veretä ihan överiksi.

   Poista
 4. Tulipas siitä kivan näköönen paikka. Mullakin oli entises puutarhas kantoja ja risulintuja :) Ne tais olla muistaakseni kyllä eri paikoos.

  VastaaPoista
 5. Todella hienoa luovuutta! Kannot asettuivat niin luontevasti ja risulinnut täydentävät kokonaisuuden. Linnut asetteli tosi kivasti. Puuhakasta kevään jatkoa toivoo Päivi blogista Kottikärryn kääntöpiiri (Blogit.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelekäsin, että tuloo liikaa ja siksi karsiinki tavaraa ensimmääsestä versiosta. Tuli het rauhallisempi. Kiitos, samoon!

   Poista
 6. Tosi kivalta näyttää kantopuutarha risulintuineen.

  VastaaPoista
 7. No kannot asettui komiasti kantopenkiksi. Nuo risulinnut on kyllä katseen kohdistajia - hienoja! Mutta mihkäs sä ne kivet tuuppasit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kiva lopputulos tuli. Kivet orottaa toisen rojektin alootusta.

   Poista
 8. Hieno! Katsoin saman ohjelman ja voi että tykkäsin siitäkin kantopuutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ohojelman kantopuutarhas oliki palio enemmä ja suurempia kantoja.

   Poista
 9. Tosi hieno! Minä vasta mietin kantopuutarhan perustamista, tuossa ruotsalaisessa puutarhaohjelmassa tekivät hienon kantopuutarhan, siitä minullakin lähti ajatus lentämään - mutta on vielä ilmassa:D Lintusesi ovat aivan upeita, ihailu täällä vaan jatkuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se pia laskeutuu ja saataas ihaastella sun kantopuutarhaa. Kiitos!

   Poista
 10. Mä en ala, kun sulla on kaikkee kivaa! Oikeesti, tosi hieno kantopuutarha tulossa ja noi risulinnut ovat superkauniita.

  VastaaPoista
 11. En ole kuullutkaan tällaisesta puutarhasta! Oletpa taitava tyttö, kun traktorilla itse ajelet. Aivan ihania tekemäsi risulinnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantopuutarha o rantaunu ny vasta tänne pohojolan perukoolle. Muallon kokonaasia puutarhoja, jois o kantoja koko alalla. Kiitos :)

   Poista
 12. Tuohan on jo paljon enemmän kuin kantopuutarha. Se on kokonainen näytelmä. Olkoon puutarhahulluutta tai mitä tahansa hulluutta, mutta hienoa se on.

  Lohjalla sijaitsevassa Arboretum Magnoliassa on iso kantopuutarha. Näin sen perustamisvuonna, jolloin kaikki oli vielä aluillaan. Valitettavasti puutarha on toistaiseksi kiinni sairastamisen vuoksi. Olisi kiva nähdä, miten saniaiset, rotkolemmikit ja muut kasvit ovat kantojen päällä ja lomassa kasvaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohan siinä näytelmän ainekset. Siältä mäki oon nähäny joitaki kuvia. Toivottavasti puutarha aukee pian viaraalijoolle.

   Poista
 13. Miulla livahti tuo ruotsalainen puutarhaohjelma sivusuun. Hyvä kun sie kahoit ja jo totteutikin. Kiva on ja risulinnut piste iin piälle. Tuosta miekin sain ideoo, pittääpä lähtii kantokasalla käymään! Kanto ei rasita luontuu, lahovaa aikanaan niinkuin oksat ja risutkin! Hienot on nuo risulinnut, mie en oo lintuja milloinkaan tehnykkään. Syksyllä pitäs tilanne korjata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina joku ohojelma livahtaa ohitte. Teillä taitaa ollakki isoo kasa, isoja kantoja. Syksyllä onki taas risutöiren aika.

   Poista
 14. Hieno on! En kai niin tarkkaa seuraa puutarhajuttuja kun jäänyt tämmöinen kantojuttu ihan bongaamatta!

  VastaaPoista
 15. Taidettiin katsoa sama ohjelma :D Reetan blogista minullekin jäi mieleen kantopuutarha, mutta silloin ei vielä tullut mieleen, mihin sen voisi toteuttaa. Katsoin sen puutarhaohjelman nyt keväällä ja silloin syttyi oivalluksen lamppu. Nuo risulinnut istuvat oikein hyvin kantojen ja oksien keskelle. Sulassa sovussa pesivät vierekkäin. Jännä nähdä, millaiseksi alue vielä muodostuukaan. Se on hyvä, että on ripaus puutarhahulluutta mukana, niin lopputuloksena voi syntyä jotain todella hienoa. Ja onpahan pikkuisen aktivointia lähipiirillekin, kun miettivät, kutsuako valkotakkisia vai antaako olla :D Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 16. Kantopuutarha - kiitos hyvästä ideasta! Nuo risulinnut ovat tosi hienoja! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 17. Minäkin tein samasta ohjelmasta innostuneena pienen kantopuutarhan.Me kun asumme metsässä,kantopuutarha sopiii hyvin maisemaan.Istutin saniaista,kalliokieloa,japaninhortensiaa ja revontuliatsaleaa kantojen ja vanhojen oksien lomaan.Tuli sinne kolme kappaletta pensasmustikkaakin,katsotaan,miten viihtyvät puolivarjoisassa metsässä.

  VastaaPoista
 18. Ihana 😄 tosi kivalta näyttää!
  Tiiäkkö ku mullaki on pari kantoa yhen kivikkopenkin keskellä ja ihan samanlaisia kommentteja hulluuesta tuli mulleki 😂 kannot on hienoja!

  VastaaPoista
 19. Vau!!! Nuo linnut ja kannot yhyres sopii kun nenä päähän! Ootko muuten menos Lapualle Jokilaakson puutarhapäiville? Aattelin vaan kysäästä, ku itte oon sinne suuntaamas :)

  VastaaPoista
 20. Oikein hyvä idea ja risulinnun pesä kannon päässä on täydellinen :) Kannot lahoavat ajan kanssa ja tarjoavat hyvät elinolot pieneliöille.

  VastaaPoista
 21. mikä sen ruotsalaisen puutarhaohjelman nimi on jossa on kantopuutarhasta juttua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhakausi. Siinähän on Pernilla, John ja Tareq, nimien oikeenkirijootus voi olla jotaki muuta, mutta nua kolome siinä ohojelmas häärää. Tekivät kantopuutarhan kaurella 2019, muistaakseni erellisehen puutarhahan.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...