tiistai 7. toukokuuta 2019

Selevittihin säikähryksellä

Nii se takatalavi tuli ja meni samantiä. Aijootus osuu kuitenki mulle iha nappihi. Nimittäin, pyhänä vauhtimimmi sai nimen. Flikka kysyy, jos leipoosisin jotaki. Lupasin......Joskus tuumaan, etten viäläkää tiärä, mikä musta tuloo isoona. Mutta sen tiärän, ettei ainakaa leipuri, nii monta hariootuskappalesta sain teherä, ennenku eres jonkullaane säälline tulos syntyy. 


Vaikka lumikuvat toukokuus, teköö ihan pahaa, nii muutama lintukuva viälä. Lintularolla oli kauhia säpinä. Nokkapokkaa käytihin tämän tästä.Lintukattaus oli täysin tavanomaasuuresta poikkeava ja tunnistin jopa uuren linnun, järripeipon tai ainaki mä luulen, että son tua ylempi. Kävin nimittäi lukemas Hiidenkiven puutarhassa-plokin Minnan postauksen ja siinä oli järripeipoosta kuva.Lumesta selevittihin säikähryksellä, enkä oo mitää vaurioota havaannu. Päivastoon, penkkiihi o putkahrellu lisää viheriää, niinku leimupenkkihi nua tötsät. Eikä harmaata havaantua mitänon. Syksyysin paan tarkasti ylähä kaikkien sipulien istutuspaikat......paitsi niiren viimmeesten alesipulien. Niille pitää useen ettimällä ettiä joku paikka ja sitte ne tuloo tuikattua .....johonki. Tulppuja o nupulla melekee joka penkis.


Ai jestas, näistä oon nii hyvilläni. Vuasi sitte valakoone tarhakoiranhammas kukkii kaharella kukalla, ny o ainaki nelijä nuppua näkyvis.


Lumikkienki h-hetki lähenöö.Keisarinpikarililijaki selevis. En tiärä oliko pakkaaspeiton ansiota, vai olisko selevinny ilimanki.
Kärhökki o ilokseni jo melekee kaikki heränny. Jopa kaaripenkin 'Uno Kivistik', mikä o yleensä viimmeesten herääjien joukos (kesä/heinäkuus), näyttää elonmerkkiä.Sisälläkää ei piitata lumista. Pelargooni 'Red Velvet' o ruvennu kukkimahan yhyres takana siintävän tuntemattoman ruusunnuppupelargoonian kans.Loppukevennykseksi tämän kevääne löyrös. Lumen alta tapaa paliastua jos minkäkilaasta tavaraa, on ollu henkaria, puutarhalapiua ja hirvenluita. Ny oli vuaros musta ompelulankarulla. Torennäköösesti oon taas hätäpäissäni ommellu jotaki ratkennutta saumaa kyläreissulle mennes ja tulles o rulla unohtunu sylihi. Siitä son sitte tipahtanu autosta noustes hanhikkipenkin ruusuangervopuskahan. Mitähän mahtaa ens keväänä löytyä.


Taimikasvatus meinaa jäärä ihan hunningolle, tarttis siihenki taas syventyä. Pihallaki tuuloo varsin rivakasti, ettei mikää lämmin ilima oo, vaikka mittari näyttää yli kymmentä astetta. Sisähommia siis.


Keväästä toukokuun jatkua!

29 kommenttia:

 1. Tänään oli todella koleaa vaikka aurinko paistoi. 'Red Velvet' on nimensä veroinen, kuin upeaa punaista samettia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinoli ja illansyriäs tihkuttiki pikkuuse. Tämon hianon färine. Kuvis pikkuuse liian kirkas.

   Poista
 2. Koleaa ja hyvin tuulista oli täällä meilläkin, vaikka aurinko paisto ja auton mittari näytti + 12 astetta.
  Onpa upea lehdiltään tuo tarhakoiranhammas. Laitahan kuvaa, kun se kukkii.
  Kaunis 'Red Velvet'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa toukokuu jatkuakki liki samallaasena. Varmasti laitan kuvia, siitei oo epäälystäkää :)

   Poista
 3. Hienoja lintu- ja keväisiä kasvikuvia! Ja niin mukava tuo murre <3 Meillä on vielä jonkin verran lunta ja koleaa. Aurinkoisia päiviä toivottaa Tarja / Ruusu-unelmia ja villasukkia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo lopettanu ruakinnan, mutta soli alootettava lumen takia uurestansa. Lumi sulaa teilläki, vaikkei nii kauhian lämmintä ookkaa. Kiitos, samoon!

   Poista
 4. Red Velvet on todella kaunis, samettinen! Nauratti tuo lankarulla, kaikkea sitä voi löytyä puskista 😊. Viima on viileä täälläkin, hissuksiin kaikkea olen kylvänyt ja koulinutkin, ihan mahdottomasti en taimeta mitä nyt tomaatit, purjot, sammarit ja leijonankidat, jokusen maurinvalvan (jota en ikinä ennen ole taimettanut, lootassa kasvaa jo muuten, mutta tuota Zebrinaa laitoin esikasvatukseen), kohta pavut ja kurpitsat, niille pitää tilaa jättää kasvariin. Hyvin ehtii taimettamaan vielä! Onnellinen asia oli, että keväällä kasvit ovat sitkeämpiä kylmää vastaan kuin syksyllä, hyvin kestivät jopa särkynytsydän! Yksi keisarinpikari meni poikki (peittämätön), kaikki muut selvisivät, uutta pukkaa maasta, taimet elävät omaa elämää - maassa niillä on oma ajantietonsa ilman lämmöstä riippumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii voi, enkä eres ensi hoksannu sitä, vaikka leikkasin puskat. Kouliminenki o osin jääny. Pihahommat ja hianot ilimat vei het voiton. Pitää pelastaa viälä, mikkä o pelastettavis. Sullonki palio kaikkia kasvatuksia ja onnistukki niiren kans nii hyvi. Tiätää tästä eteheppäi, ettei turhia hötkyyle seuraavan takatalaven kohorates.

   Poista
 5. Ei takatalvi minuakaan haitannut kun oli kiireitä tipujen kanssa :)

  VastaaPoista
 6. Hienot on kukkakuvat, eivätkä lumesta olleet moksiskaan. Lintuja on kiva ihastella, tuo järripeippo ei ollut tyypillisen ukon näköinen, mutta sehän olikin tyttöpeippo ja peipponenkin siinä lenteli vauhdikkaasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seisoon taas pitkät pätkät klasilla lintuja vaharate. Pikkuhilijaa opin mäki eroottamahan eri lintuja. Ei näitä peippoja täälä kyllä talavella näkyny. Ny tuli hätä.

   Poista
 7. Koiranhampaat ja lumikit minun pihaltani puuttuvat, siksi onkin niin hienoa katsella niiden avautumista toisten blogeista. Kiva, kun ovat selvinneet talvesta, samoin kärhösi! Tämä luminen talvi ja vähäinen routa taisivat olla kärhöille hyvä, omistakin näkyy jo monta alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiranhampahat juroovat monta vuatta, ennenku suastuuvat kukkimahan. Molemmat lumikit ostin viimme kesänä ja oon torella tyytyväääne niiren seleviytymisestä. Olivat kallihimpia perennoja, mitoon koskaa ostanu. Talavi oli hyvä, riittävästi lunta läpi talaven.

   Poista
 8. Tuuli on kylmännyt täälläkin muuten aurinkoisen päivän. Saisi lämmetä jo ihan reilusti. Yöt varsinkin, jotta saan tomaatit kellarista kasvariin.
  Lumikki kukkii nyt yhdessä jos toisessa blogissa. Sen kuvien katseleminen synnytti oitis uuden tarpeen, muiden jatkoksi.
  Jospa sinulla on puuvillaa kasvamassa, valmiiksi rullassa. Sieltä se paljastui kevään tultua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yät sais tosiaan lämmetä. Vaarallisesti vaa tuppaa keikkua likellä nollaa. Plokit o vaarallisia. Niistä mäki lumikin ensin hoksasin. Pitää lannoottaa, jospa sais ens keväänä pari rullaa enemmä :D

   Poista
 9. Mukava postaus loppukevennyksineen:) Lumen alta tosiaan paljastuu vaikka mitä. Meillä löyty ison angervopuskan keskeltä koirien juomakuppi, jääny ilmeisesti kesältä, mutta ei niitä puskassa juotettu :D
  Oisko tuulen myräkkä sinne viskonu.
  Sulla on useampia mulle tuntemattomia kasveja. Niitä onkin mukava seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaa ei tiärä mitä lumien alta löytyy :) Kuvia tuloo lisää, jos ei mitää katastrofia tuu.

   Poista
 10. Sieltä niitä nousee. Tuo lumikki näyttää mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka päivä enemmä. Mäki orotan sitä miälenkiinnolla.

   Poista
 11. Jep. Nyt alkaa paremmat kelit :)
  Mukava juttu Puutarhan kesä-lehdessä. Muistin napata sen kauppareissulla mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti. Yät näyttää tänne aika onnettomia lämpötiloja, mutta eiköhä ny jo pärijätä. Kiitos :)

   Poista
 12. Kevät on yllätysten aikaa😁
  Paljon on jo elonmerkkejä pihallasi.

  VastaaPoista
 13. Kyllä pitäs ruveta lämpiimään. Meillä ei pellolle oo vielä piästy ensinkään.

  Kyllä on metkan näkönen tuo lumikki!
  Kaunis punanen väri pelakuussa ja löytöjä aina tekköö talavenjäliltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillon onneksi jo pari peltua kylyvetty. Teillä taitaa sarekki olla riasana. Täälä näyttää ennusteet sateeren suhtehen taas tooosi heikoolta. Taitaa tulla toine kuiva kesä. Lumikin kukintaa orotan. On uus kukkija tällä pihalla.

   Poista
 14. Siellä kukkiikin kohta vaikka mitä ja kärhötkin jo heränneet. Täällä on vasta pari kärhöä uskaltanut nostaa pikkuisen nenäänsä maan pinnalle. Jospa ne kertoisivat muille, että saa jo herätä. Hauska löytö pensaanjuuresta :D Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 15. Sulla löytyy kans pieniä alkuja siellä täällä. Eikö olekkin ihanaa aina kun joku uus alku löytyy.
  Mä etin uusia blogeja, sellaisia missä en ole ennen mahdollisesti ollutkaan.
  Näin voi löytää tosi kivan blogin tai tosi kivan ihmisen, sen blogin takaa.
  Liityin sun blogiin lukijaksi ja liitin sun blogin mun lukuluetteloon, näin mun on helpompi seurata sun blogia.
  Tuleppas käymään kylässä aurinkokujalla.
  Oikein mukavaa loppu viikonloppua sulle.

  VastaaPoista
 16. Lumikki ja koiranhampaat on minulle outoja. Kaunis punainen on pelakuun väri. Ja taimet on minullakin vähän hunningolla välillä. Meidän mökkipuutarhalta löytyy joka vuosi jotain ei kuitenkaan ainoastaan meidän jäljiltä vaan edellisten. Ensimmäisenä kertana kauppojen jälkeen mitä löydettiin oli portaiden edessä taulu ja puusohvan kansi. Odottivat siellä meitä alkaneessa tihkusateessa. Soitimme edellisille omistajille ne sanoivat että että eivät mahtuneet muuttokuormaan. Taulu koristaa nyt meidän ulkohuusia ja kansi odottaa sohvaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...