maanantai 20. toukokuuta 2019

Jokilaakson puutarhamessut

Keriittihän meki sinne, vaikka aikataulu taas pikkuuse venähti. 


Porukkaa oli taas pilivin pimein ja parkkipaikat hakuuses, mutta onneksi ensimmääset messuulijat olivat jo lähärös. Sää suasii, ehkä liianki hyvi, tuli aiva hiki, vaikkei muuta teheny ku katteli ympärillensä.


Ihana hääkaari.

Suurin osa myyjistä oli kukkien tai taimien myyjiä, mutta oli siälä jotaki muutaki......

......kuten nämä iloosen färiset penkit............ja tiätysti silimähän pisti nämä ruasteeset jutut.......

......ja nämä hirmu suuret risuusta teheryt amppelit, mikkä roikkuuvat viälä tyhyjillänsä orottaen kesäkukkia. 

********


Sovittihin, Olipa kerran puutarha...-plokin SariHannen kans tapaamine, ku samalla pualella maata asutahan ja messut oli sopivasti pualesvälis. Oli mukava tavata ja saara kasvot taas yhyrelle plokille.Sarin kans kiärrettihin Harjunpään taimiston myyntipöytiä ja siältä löyrin ittelle uuren punervan kurijenmiakan. Pystykiurunkannuksen löyrin harrastajan myyntipöyrältä hintahan 1e. Valitettavasti mun suasikkimyyjä ei ollu myyntipöytinensä paikalla. Siltoon ostanu sen lumikinki.Lisäksi ostin messuulta punaasen ja keltaasen mangoldin taimen.Sitte aitauksehen, mihinä ensimmääne keisarinpikarililija kukkii ikinä. Ei mikää ihime, etton nua mahtipontine nimi.Kumma juttu, kattoon, että olin istuttanu kolome keltaasta sipulia, mutta yks oranssi nousi. Oranssi tuaho paremmi sinisen kans sopiiki.

Yällä satoo. Enemmänki olis saanu, mutta tuaki riitti räjähyttämähän kukinnan. Monet kevätkukkijat innostuuvat aukaasemahan nuppunsa, tulpukki pääsivät vauhtihi. Niistä myähemmi.


Onneksi isäntä rupiaa olemahan kylyvöjen kans voiton pualella ja voirahan palata normaalihi navettarutiiniihi. Rupiaa mehut olemahan tästä akasta aika vähis.


Kukkaasaa viikkua!

12 kommenttia:

 1. Olen monasti yrittänyt tuota keisarinpikarililjaa, mutta meillä on sille liian kylmät keväät. Se kun lähtee nousemaan ihan liika aikasten täkäläisiin oloihin. Monta vuotta se jakso yritää, mutta aina se paleltui. Ehkä johonkin toiseen paikkaan vois kokeilla vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoonhan mäki sille suajauksen takatalaven aijaksi. Sitähän ei tiärä, kuinka muuten olis käyny.

   Poista
 2. Minulla ei keisarinpikarililja ole kukkinut koskaan, enää en viitsi sitä laittaa. Komeahan se on ja nykyään on värejäkin vaikka mitä. Pystykiurunkannus oli hyvä löytö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaa ennemmi. Muutamana syksynä oon niitä istuttanu. Lehtitupsuja vaan pukkaavat. Tua taitaa olla sitä peruskiurunkannusta, luulen mä. Olin tyytyvääne, ku ei niitä oo muulloon tullu vastahan, eikä hintakaa ollu paha.

   Poista
 3. Samanlainen keisarinpikarililja kukkii parhaillaan pihassani. Ne kukkivat yhden kerran ja sen jälkeen niistä tulee viherkasveja. Olen lannoittanut ja puhunut niille sekä nätisti että vähemmän nätisti. Ei auta. Niinpä istutan joka syksy uuden.
  Aika maltilliset ostokset, mutta kivat kumpikin.
  Sadetta voisi tulla tännekin. Luvattu on, mutta toistaiseksi ei ole näkynyt. Lämmöstä tykätään, niin minä kuin puutarhakin.
  Mukava kuulla, että navettahommat helpottaa. Jospa sinulle jää enemmän aikaa lepoon ja puutarhalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, kuinkahan mun käy. Oon kans lannoottanu sitä ja muutaman kerran jopa kastellukki.
   Lämpötila onneksi pikkuusen laskoo, kestää kukat kauemmi. Ny kukkiivat nii nopiaa. Viälä pitää joku päivä jaksaa, sitte helapottaa.

   Poista
 4. Keisarinpikarililja on niin ylvään näköinen korkeuksissaan. Kaunis kevätpenkki muutenkin. Pikarililjaa en ole kokeillut, mutta mangoldia olen kylvänyt parikin kertaa. Pidän kovasti sen värikkäistä lehtiruodeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiano ilimestys on. Harvinaasen isoo kevätkukka. Nuahi varsiihi mäki ihastuun.

   Poista
 5. On kyllä komea ilma sattunut puutarhamessupäiväksi. Kuvista hohkaa lämpö ja auringonpaiste tänne saakka :) Todella komea on myös keisarinpikarililjasi. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli oikee kunnon kesäpäivä. Son ihana haisuli. Kiitos, samoon!

   Poista
 6. Oli kyllä mukava nähdä ihan kasvotusten! Mielenkiinnolla odotan tuon punertavan kurjenmiekan kukintaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii oli :) Nii mäki. Yritin kuuklettaa ja tuli ihan erilaasia vaihtoehtoja ku siinä lapos oli. Toivottavasti kukkiis joskus ja näkis minkälaane son.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...