lauantai 11. maaliskuuta 2023

Ny lähti

 Nysse päivä koitti, mitoon orottanu jo muutaman vuaren, nimittäi, terijoensalavat katkes. Non ihan järkyttäviä roskaajia. Joka tuulen jäläkihin sais haravoora ku oksanpätkiä o jokapaikas.

Erellisen kerran non katkaastu yli 20 vuatta sitte. Noli n.1.5metrisiä palloja ku tänne tulin.
Muutama vuasi sitte ohennin niitä, ku rupesivat olemahan liian leveetä. Tiällemennes ei enää meinannu nähärä ja trailerille rupes tulemahan ahtahat paikat.
Isäntä käytti jo keväällä moottorisahaa ku joku myrsky kaatoo pari haaraa pihanpualelle. Tuli ihan törkiän näkööne, muttei muka keriinny parturoora eres tuata puskaa kokonansa. Arvakkaa vaan, kuinka avoomis hävetti. Moottorisahaa ku enoo opetellu itte käyttämähän.
Mutta viikolla moottorisaha soi.
Yhtä haaraa ei tohtinu vetää sahalla. Osat oli syäny langat nii sisällensä, että olis voinu langat katketa.
Ei muutaku isoompaa konetta kehihin. Latvoosta tuli hyvää ainesta hakevärkkiläjähän.
Ja samalla sai kouralla revittyä rungosta oksan kerrallansa  ja piuhat pysyyvät ehejinä.
Järiemmät rungot pääsivät klapivärkiiksi.
Arvakkaa kuka harrasti haravoomista!? Keskellä talavia!!!!! Piänimmän silipun kuskaan kait kasvimaanreunahan orottamahan loppusijootusta,  kompostia varten?
Viälon siivuamista, mutta ny on muutostyät jo hyvällä aluulla. Tarkootus olis repiä keväällä kannokki pois ja uuristaa koko reuna uurella istutusalueella. IHANAA! Oon aina enite innoossani uuren tekemisestä. Aikataulu on tiätty viälä arvootus, mutta suuri muutos o jo tapahtunu. Vähä hirvittää kuinka alaston tianoo on, mutta eikö siihenki pian totu. Tällekki alueelle pitääs joku oma nimi keksiä, mutta eiköhän seki johonakivaihees hahamotu.

HUAM! Muistutus viälä synttäriarvonnasta, su 12.3 klo 24.00 asti.

Mukavaa viikonloppua!

16 kommenttia:

 1. Terijoensalava on ihan superkova roskaamaan! Uskon, että olet tyytyväinen muutokseen, varsinkin kun kannot ovat poissa ja pääsee tekemään uutta.
  Kaadoimme yhden pienen terijoensalavan rannassa ja metsänreunassa oleva kanto pukkaa uutta risua ihan hurjana, joten on hyvä ottaa kannot pois. Meidän kanto jää sen verran sivuun pihasta, että olen tyytynyt leikkelemään kasvua pois, mutta tuossa teidän paikassa ne olisivat näkyvissä kaiken aikaa.
  Sähkölankojen kanssa saa olla varovainen, joten teillä oli hyvät konstit käytössä.
  Onnea uuden suunnitteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hirviä! Toivottavasti isännällä olis johonaki välis aikaa kaivaa kannot pois. Alakukesä ku on aina kylyvöjen kans nii kiirusta. Jos ei kerkiä, nii niistä kasvaa sitte tuuhiat aluut, mutta son vasta suunnitelma B.
   Eiköhän teiränki kannosta joshonaki vaihees enerkia lopu :) Langat heiluuvat pari kertaa uhkaavasti, mutta onneksi ei mitää ramaattista tapahtunu. Kiitos. Ylimalakaane suunnitelma on ollu jo joitaki vuasia miäles.

   Poista
 2. Varmasti ihan oikea ratkaisu kaataa roskaavat ja paljon työtä vaativat puut. Nimimerkillä, kokemusta on. Meillä tosin noita roskaavia puita edelleen riittää. Puiden kaadosta siivottavaa tulee aina todella runsaasti. Puista vapautuneelle alueelle saat tulevaisuudessa luotua upeita istutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä ei enää huvittanu palio haravoora ja sen kyllä leikkuria lykätes kuuli, ku kopina kävi. Haravoomista kyllä viälä riittää, mutta loput saa orottaa lumien sulamista. Toivottavasti :)

   Poista
 3. Onpa ollut melkoinen urakka, mutta ainakin valon määrä lisääntyi valtavasti. Näkymään tottuu pian. Ja millaisia uusia mahdollisuuksia tuo paikka sinulle tarjoaakaan. Ymmärrän hyvin ilon ja innostuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se, mutta onneksi isäntä teki suurimman tyän. Ny kyllä tuntuu olevan nii framilla ku olla voi, mutta eiköhän siihen totu ja toivottavasti son väliaikaasta vaa. Suunnitelmia on, mutta mihinä muaros ne toteutuu, sonki sitte eri juttu.

   Poista
 4. No vau! Nyt lähti. Minäkin mietin tuulen- ja näkösuojan menetystä, mutta plussapuolella taitaa olla enemmän asioita ;-) Kiinnostuksella luen, mitä tuohon tilalle keksit. Olisko kärhöjä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suaja lähti kyllä het kerralla, mutta minkäs teet, jos muutosta haluaa. Hmmm....voi siihen muutama niitäki eksyä, veikkaan kans :D

   Poista
 5. No niin, nytkö teillä lähti. Uskon tietäväni miltä susta tuntuu 😊
  Saat paljon uutta aluetta istutuksia varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalta ja samalla hirviältä. Jos täyrelline uuristus toteutuu, nii vaatii muutaman tyätunnin....kuukauren....vuaren.

   Poista
 6. Taisi mennä eilinen kommenttini roskakoriin?

  VastaaPoista
 7. Tuohon kelpaa suunnitella uutta. Ihan komeita puita jos eivät omassa pihassa 😁. Vastapuolella tietä saan noita katsella mutta en onneksi ole hoidosta vastuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä :) Joo, oon nähäny kans tosi komeeta terijoensalavoja, mutta nykyysin surkuttelen aina risusotkuja.

   Poista
 8. Nonih, nyt on avaraa ja mitkä läänit uusille istutuksille! Isoista puista lähtee kyllä paljon roskaa ja terijoensalavista vielä enemmän kuin monesta muusta. Onneksi ei ole moisia omalla pihalla! Jännityksellä seuraamme, mitä mahdat tuohon tilalle keksiä ja millä aikataululla. Mukavaa pian alkavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano :) Toivottavasti eres jotaki tapahtuu jo tänä kesänä. Kiitos, samoon!

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...