perjantai 24. maaliskuuta 2023

Voi ei - ei voi

Voi ei, sitä lumen määrää  miton taas muutaman päivän aikana tullu.

Uutta lunta on tullu varmahan ainaki 20cm. Päivät on ollu plussalla, joten lumi on kyllä torella märkää ja raskasta. Pellikatoolton tullu lumet jyskyen alahan.
Kelapöyrällon katettuna muhkia lumiliina.
Ettei ny menisi ihan färittömäksi koko postaus, nii esittelen keskiviikon saalihin. Vaikka oon kuinka  ajatellu, että vanhat juurakot piisaa, nii yksinkertaasesti ei voi kävellä juurakooren ohitte, etteikö jotaki joukkohon lähäre. Kolome punertavaa daaliaa..........
Sitte viälä pari pussia kellertäviä. 
Violettia irtoglarioluksia  'Fidelio' ja sitte ihanan pinkki lilijapussi. Lilijojaki rupiaa jo olemahan, mutta eikö nua viälä johonki maharu.

Mukavaa viikonloppua!

23 kommenttia:

 1. Voi himputti! Täällä etelässä tulee vettä vain. Eilen oli kyllä hieno päivä, mutta muuten ollut tihkua tai sumua jo lähes viikon putkeen. Mutta että lunta. Äh. Pikaista sulamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä tämä taira viälä olla lähelläkää loppua. Ny paistaa aurinko taivahan täyreltä, mutta viikolla pitääs taas tulla lisää lunta. Ku lämpötilakki o painunu miinukselle, nii sulamisesta ei oo mitää tiatua.

   Poista
 2. No kyllä teillä lunta piisaa minä en ole taida puhua enää mitään lumen määrästä .Toivottavasti teilläkin alkaa vajoamaan eikä uutta lunta tulisi . Upeat Daaliat .Minulla ei ole vielä ainuttakaan mutta ehkä joskus. Kellariin kannettavaa on nytkin ihan liikaa niin ja tietysti poiskin .Eikä se vielä mitään mutta senjälkeen sijoitus ennenkuin pääsee omille paikoilleen ulos .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkateutta tuntien kattelinki sun lumen alta paliastuvia penkkiä. Daaliakuume on seki puutarhahörhölle vaarallista. Ku alakuhun pääsöö, ei meinaa parantua ollekkaa. Varo vaa :) Se hetki ku rupiat raahaamahan talavisäilöttyjä juurakoota/pöttiä keväällä päivänvalohon, saa munki noitumahan pahan kerran, mutta aina se tuppaa unohtua :)

   Poista
 3. Todella ärsyttävää, otan osaa 😔 nyt saisi jo kevät tulla. Täällä tulee nuo samat määrät tällä hetkellä vetenä. Upeat ostokset ja ihania sävyjä mukuloissa/juurakoissa. Laitatko ne esikasvatukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja lisää on viälä tulonpäällä :( Just isäntä sanoo, että routaaki olis ainaki 10cm. Sen sulattamiseksi lunta kyllä tarvitahanki, mutta eiköhän nämä määrät jo siihenki piisaasisi. Violettiaki sävyjä hiplasin, mutta yritän pysyä alle metrisis, nii jäivät ostamata. On eres joku rajootin olemas. Laitan esikasvatuksehen. Kukinta menöö muuten turhan myähälle.

   Poista
 4. Jopas sinne kertyi lunta! Täälläkin satoi, mutta se oli sen verran märkää, että ei jäänyt noin selvästi kuorruttamaan vanhoja kinoksia. Isäntä aamulla katseli ennustetta ja sen mukaan keskiviikkoon mennessä meille voisi sataa 35 cm lisää lunta. Toivottavasti tulisi vetenä.
  Kyllä noita ostoksia kelpaa kasvattaa, ihanaa lukkaloistoa on luvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillon täys talavi. Aamulla -20astetta. Toivottavasti teillä pysyy plussalla, meillä ei toivuakaa, vaan lunta tuloo tupahan varmasti lisää. Toivottavasti kukkiivakki. Löyrin tuallaasen matalan Topmix Apricot:n. Mullon nuata jo matalia jo valakoosena ja pinkkinä. Kukkiivat muita ennemmin.

   Poista
 5. No onpa siellä tullut lunta ihan kunnolla. Täällä alkoi eilen illalla sataa vettä ja sitä tulikin sitten enemmän ja vähemmän koko yön.
  Hyviä hankintoja. Kyllä daalioille ja liljoille aina paikka puutarhasta löytyy. 👍👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Teiltä tais lähtiä lumet tykkönää. Kyllä nua varmasti saa johonki tökättyä :)

   Poista
 6. Voihan lumi! Mut onneks ostit noita mukuloita ilostuttamaan.

  VastaaPoista
 7. No oi ja ei. Tänne on ennustettu maanantaille 20cm lunta, toivon ettei ihan niin paljoa tule. Saisi tämä lumi riittää. Tuo lilja <3 Saako kysyä mistä ostit sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle näköjään vastasinki jo tuala alempana. Kone oli teheny taas temppujaan eikä ollu julukaassukkaa sun kommenttia tänne. Joo ja lumi sais jo totisesti riittää.

   Poista
  2. Kiitos, on siis mentävä Hankkijalle, on niin houkuttavan näköinen lilja.

   Poista
 8. Otan osaa. Meillekin tuli viime yönä ja tänä aamuna, mutta ehkä vain puolet tuosta. Toki ennestään oli se reilu 60cm, joten ei täällä vielä pääse pälvipaikoilla kehuskelemaan :D Oli kyllä raskasta kolata pihaa puhtaaksi!
  Tosi kauniita nuo punasävyiset daaliat. Toivotaan nyt plussakeliä ja vesisadetta, jotta kevät lähtisi edistymään muuallakin kuin Etelä-Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä onneksi viälä tuallaasis määris olla. Kyllä se rupiaa toivottomalta vaikuttamahan tääläki. Onneksi isäntä lykkää traktorilla lumet pihasta, mutta mulle jää sitte ne käsityät eli juntujen luanti.
   Ja pikkuusen uutta keltasävyystä maustetta kehihin. Meillä taitaa olla turha toivo mitää plussakeliä toivua. Pelekkää pakkaasta vaan ennusteet lupaa. Taitaa kukinta-arvaukset mennä pahasti piälehen.

   Poista
 9. Lunta tuli meilläkin lisää se 20 senttiä ja nyt on päästy jo metriin. Pakkasta myös riittää -26 tänä aamuna. Kyllä se kevät koittaa kun vaan jaksetaan odottaa. Kauniin keltaiset daaliat olet löytänyt ja liljoja ei ole koskaan liikaa. Aina ne saa jonnekin upotettua. Hyvää sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, joi, mitä lukemia! Niihän son kyllä ainaki tähän asti joka vuasi tullu. Oon ruvennu suapumahan keltaasen päälle, ainaki pikkuusen taittuvien sävyjen. On ne ainaki tähän asti paikkansa löytäny :) Kiitos, samoon!

   Poista
 10. Sitte pitää pyytää anteeksi. Anteeksi, ku taisin lähettää yhyren kommentin taivahan tuulihin. Muistan lukeneeni kommentin, johona kysyttihin mukulooren ostopaikkaa. Pussit mihinä nimet on yläreunas on Hankkijalta ja nua pari muuta Rustasta.

  VastaaPoista
 11. Voi kurjuus tuota lumen määrää! Minäkin eilen tuskailin, että sataisi edes välillä lumen sijaan vettä. Täällä sentään kinokset ovat lumisateista huolimatta hieman huvenneet. Eilen tosin tuli lumet katolta alas, joten nyt on seinän vierustalla lunta ikkunan alakarmiin asti. Blaah! Onneksi kevään kaipuussa voi ostella mukuloita ja juurakoita. Ihanat ostokset olet tehnyt. Tosi kivat nuo keltaisetkin daaliat. Minua ei pitäisi enää päästää minnekään, missä on juurakoita myytävänä. Aina on vaarana, että jotain tarttuu mukaan. Rustassa sain hillittyä itseni, sillä en antanut itselleni lupaa ostaa mitään, kun edelliset juurakot oli vielä istuttamatta. Lupasin tosin, että saan mennä sinne ostoksille, kun juurakot on istutettu, joten uusi ostosreissu on tiedossa pian. :D Olisi selvästikin kaiken kannalta paras, kun lumet sulaisivat pian. Jää vähemmän aikaa ostosten tekoon, kun pääsee pihalle puuhailemaan. :D

  VastaaPoista
 12. Täältäki kerkes lumet tulemahan katolta, ennenku pakasti oikee kunnolla. Olin jo päättäny, että yritän pysyä pois juurakko/mukulakaupoosta, mutta sitte näin sen sun postauksen. Pakko oli varovaasesti käyrä vilikaasemas. Kerkiät viälä kayrä ostoksilla vaikka kuinka monta kertaa. Ny on nii kylymä jakso menos, etteivät taira mukulat nii rivakasti kaupasta pihalle siirtyä. Ny ostaa mukuloota vaan tosi harrastajat :)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...