tiistai 21. maaliskuuta 2023

Virpin piha/tuvan ympärystää

Erellisestä Virpin piha/etupihaa -postauksesta on kulunukki jo aikaa, joten esittelen ny tuvan ympäristön ystäväni elokuisesta pihasta.

Jalokärhö 'Multi Blue' yhyres syysleimun kans etuterassin viäreeses penkis.
Alootetahan varsinaanen kiarros tuvan pohojoospäärystä. Penkis on alakuperääsestä istutuksesta enää klipsitty vuarimänty ja koivuangervo. Ruukuus viimmekesän kuuma hitti, irätetyt popcornit.
Sisäänkäyntiä koristava ruukkuryhymä. Patsahan hamehena on kasvattamani kelloköynnös.
Kuistin viäres komia jättiverbeena ja portahilla, aah, niin ihanan färiset ja runsahat milijoonakellot.
Erellisen kuvan taustalla pilikottava suuri, traktorin mentävä Lakeus-portti. Portin molemmin pualin kasvaa lumikärhöt. Portista näkyy auringonkukkapelto, mikei tualloon viälä kukkinu.
Pellolta otettu kuva kohti eteläpäätyä. 
Päätyhyn on muutama vuasi sitte tehty massiivine parveke, minkä alla on lasitettu terassi. Kätevä tuulisella lakialla. Terassia ympäröö kaharelta sivulta istutusaltahat. Sivulla on heinäistutus. Päis on  silkkiheinä 'Red Baron' ja keskellä  koristekastikka 'Overdam'.
Terassin viärehen on piänehen kaappihin naamiootu näkymättömihin sähkökaappi.
'Palibin'-pikkupuut portahien molemmin pualin. Runsahas istutukses on sulas sovus pikkupensahia, perennoja ja kesäkukkia.
Toisella sivulla kelanpäällä näyttävä kukka-asetelma.
Ku kääntyy kantapäillä, näkyy etuterassia ympäröövää istutusaluetta ja etupihaa.
Istutusalueen keskellä kukkii 'Scorpio'-väriminttu. Ensimmääsen kuvan 'Multi Blue' on kuvasta oikialla.
Terassin klasinläpitte kuvattuna seuraavan postauksen aluetta.

Oispa jo kesä!

12 kommenttia:

 1. Oi miten ihanan iso lasitettu terassi, mitä parhain oleskelupaikka, jos sattuu olemaan sadepäivä tai tuulinen siellä lakeuksilla. Varmaan kiva myös keväällä ja syksyllä, ja sopii ehkä esikasvatuksillekin ;-)
  Kivasti yhdistyy havut ja lehtikasvit istutuksissa. Ihanat nuo heinät terassin istutuslaatikoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakeurella tuuloo lähes joka päivä jostakipäi. Lasitetulla terassilla sitei uskoosi. Siälon ihan eri mailma, nii rauhalline ja lämmin, joskus tosin liikaki lämmin. Keväällä ja syksyllähän son parahimmillansa.
   Kyllä. Huajuvia heiniä on kiva kattella.

   Poista
 2. Lämmin kiitos, että sait esitellä tämän pihan. On aina kiinnostavaa tutustua erilaisiin pihoihin ja puutarhoihin. Taas löytyi inspiroivia ideoita. Minäkin tykkäsin kovasti havujen ja lehtikasvien yhdistelystä. Viimeinen kuva jätti innostuneena odottamaan jatkoa esittelyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä piha on pullollansa ireoota :) Virpi on aina tykänny havuusta ja viimmeesten vuasien aikana lisänny niitä tuntuvasti.

   Poista
 3. Onpa kaunis ja erittäin hyvin hoidettu piha. Etenkin tällaisena räntäpäivänä on kiva katsella kesäkuvia ja bongata mahdollisia hankittavia omaan pihaan. Vuorimänty ei taida olla paras mahdollinen runkopuuksi muotoiltava, mutta nuo näyttävät kyllä aika hauskoilta otuksilta.
  Hyvä, että nuo popcornitkin tuli esiteltyä. Ajattelin laittaa niitä tänäkin vuonna. Joskin tällä kertaa mieluummin vähän kahteen eri ruukkuun kuin iso satsi yhteen isoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Ihanalta näyttää tällääset kesäkuvat. Pihalleku kattoo, on täys talavi. Mulla jäi popcornit laittamata, vaikka meinasin. Niistä saa kyllä hianon heinämäisen kasvuston.

   Poista
 4. Onpas popkornimaissit hauskan näköiset. Niistähän saisi perennojenkin sekaan näyttävää lehtimassaa. On kyllä komea piha ja puutarha! Rakkaudella hoidettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sais. Viimmeesten vuasien aikana on tapahtunu palio. Ens kesällekki on miälenkiintoone urakka :)

   Poista
 5. Ompas koriaa! Hillitty värimaailma jotka sopii yhteen. Harkitut istutusryhmät ja ruukkuistutukset. Ei ihan heti uskois maalaispihaksi, ainakin komia navettarakennus on pihassa. Kiva kun nähtiin tämä sun esittelemänä.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...