keskiviikko 19. huhtikuuta 2023

Kukkijoota tääläki

 Sai sitä orottaakki. Kevät o myähääsempi ku vuasi sitte.

'Ruby Giant'
Terassipenkis avautuu eileen ensimmääne krookus ja tänään niitoli jo monta.
Tämä viimme keväänä siirretty turkinlumikellojakopalamätäs aukaasi ensimmääsen kukkansa jo pyhänä (16.4) mutta ny siinon jo enemmän kukkia auki.
Heinäseiväsairanteen juurella kukkii tähtilumikello.
Laitoon taas syksyllä lintularon alle suajakankahan, ettei alla olevat kasvit olisi ihan takeros. Ohan tuasta päältä helapompi törkyä siivotakki ku kasvien päältä ja välistä. Ny kangas ulottuu ihan villaheitehen asti. Siivosin enimpiä törkyjä pois ja nostin varovasti peittua ja aah, mitä mun silimäni näkikää.......
........ihan täyrellisesti talavehtinehan, puhtahan jouluruusun ja valtavan määrän nuppuja. Ny pitää vaan toivua, ettei myyrä napsi kaikkia nuppuja/kukkia suihinsa.

Kevät on alakanu ihan tosissansa. Yäpakkaasia on tosin ollu viälä melekee joka yä, mutta päivät on ollu lämpöösiä, 10 asteen kiäppeellä. Penkkiä oon jo alakanu siivuamahan eli pilippuamahan saksilla tai piänillä oksasaksilla varsia penkkiihin. Takatarhaltaki on taas paliastunu vaikka mitä siivottavaa, joten pihatöis viärähtää päivä kummasti. Luntaki o viälä, mutta enää vaan paikoon ja tiätysti aurauskasoos. 

Kukkaasaaa kevään jatkua!12 kommenttia:

 1. Ihanan upea jouluruusukasvusto. Todellakin täydellisesti talvehtinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Viäres olevat punaaset, mikkon ollu iliman mitää suajaa, ovat ihan surkian näköösiä. Leheret ruskottunehia eikä nuppuja näy. Elos kuitenki. Joku pötkylä on nousemas keskeltä, torennäköösesti uusia lehtiä.

   Poista
 2. Olipa tosi ihana löytö. Peite oli ollut jouluruusulle selvästi eduksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli. Vuasi sitte tais olla muutama hako, mutta töhönää oli kuitenki leherillä. Silloonki leheret pysyyvät aika hyvin vihereenä talaven ja muutamia nuppujaki oli, mutten kuitenkaan kunnon kukintaa huamannu. Myyrä tais olla asialla.

   Poista
 3. Hyvin on peitonalla jouluruususi selevinny. Lupailoo kaunista kukintoo ja myyrät kestäkööt ettäällä!
  Meilläkin vielä pakkasta öisin ja lumipenkat jäisiä osin, vettä tarttis sattoo, ennenkuin sulavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkiski ny kunnon kukinnan. Tairan viärä murskattuja munankuaria ympärille, josko varpahisihin ottaas kipiää. Joskus vinkin lukenu.
   Meilläki tarttis vettä sataa, alakuviikosta voi sataakki, mutta kattoony, tulooko lumena vai vetenä.

   Poista
 4. Olipa hienoa löytää täynnä nuppuja oleva jouluruusu! Päivässä ei nyt meinaa tunnit riittää, monenlaista työtä tulee esiin kaiken aikaa. Kauniit mättäät kevätkukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Joo ei meinaa. Kummasti oon siirtyny ulukotöihin. Ei isäntäkää oo sitä viälä sisäästäny. Laittoo illalla ovet lukkohon ku tuli sisälle ja jätti mut pihalle. Ei oo viälä hoksannu, että pihakausi on alakanu ja viälä yhyreksältä on täys höyry päällä. Ihania!

   Poista
 5. Tuohan oli hyvä idea laittaa peitto putsauksen ja jouluruusun kannalta . Me menemme huomenna mökille ja sieltä lauantaina hakemaan lapsen lapsia yökylään . Emme ole niiden kanssa vielä mökillä yötä mutta ehkä seuraavalla kerralla . Minunkin jouluruusuni näytti todella hyvältä siirron jälkeen . Ihania krookuksia sinulla minulla ei niitä juurikaan löydy pari pehkoa löysin ja niitäkään en ole ostanut . Olenkohan siirtänyt ne jostain en tiedä mutta hauska löytö kuitenkin . Pitää minunkin nyt syksyllä panostaa todella reilulla kädellä syksyllä näihin pikkusipuleihin . Ihanaa että lumet on sulanut teilläkin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku suaja helapottaa siivousta huamattavasti ja vuasi sitte jouluruusu oli ihan järkyn sössääne. Krookukset o hianoja kevään kukkijoota. Kannattaa hankkia yllärimättähien lisäksi muitaki. Lumia ei oo onneksi enää ku suurimmis aurauskasoos ja tiätysti navetan sivulla.

   Poista
 6. Jopa oli hyvin säilynyt suojan alla. Se onkin aina hirvee sotku tuolla ruokintapaikalla. Me siivottiin alkuviikosta ja sai oikein kunnolla lapioida kuoria kottariin. Hyvin syöneen näköisiä lintuja on nyt naapurin kissa vaaninut urakalla. Yritti kiivetä jopa ränniä pitkin pesäpuuhissa olevien sinitiaisten kimppuun, mutta ei ote pitänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli. Joo, sössäkerros on aina yllättävän paksu. Meilläki löytyy höyhenkasoja. Naapurin kissi asialla tääläki.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...