sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Vappukukkia

Pitkästä aikaa vappusäät siitä kylymimmästä päästä. Hrrr! Iliman talavivaatteeta ei oo mitää asiaa pihalle. 

Vappukukkana kevätkurjenmiekka 'Harmony' leimupenkis.
Mutta pihalla tapahtuu kylymistä olosuhteesta hualimata jotaki eristystä. Ensimmääne kevätkurijenmiakka aukes sopivasti juhulistamahan vappua.

Eileen olin taas liikekannalla äiteen kans. Hoitsut heittivät mut tutkimusten aijaksi pihalle ja mähän käytin tilaasuuren hyväksi ja kiärrin lähes kaikki kaupungin kasvipisteet. Aika laiha saalis, mutta sitäki mialuusampi. Löyrin marketin kukkapisteeltä tällääsen hianon färisen lewisian. Istutan sen pinkkien lewisiooren sekahan ja toivon parasta. Tekis eres itävää siämentä, jos ei talavehri. 
Mikä mäts, kesäverhojen kans.
Toisen löyrön tein ruattalaasesta. Mullon ollu tämä ennenki, mutta hualimattomuuressani kuivatin sen talaven aikana. Päätin silloon, että ku tuloo vastahan uuremman kerran, ostan ja yritän paremmalla hoirolla. Jos saisin sen talavehtimahan.

Tälläänen puska soli vuanna 2020 elokuus.
Hyvällä säkällä vois talavehtia maaski, mutten usko kuitenkaa, joten purkis saa kasvaa.

Täälon satanu koko päivän, mutta ny illaksi selekeni ja aurinkoki  paistaa, joten....

AURINKOOSTA VAPPUA!


18 kommenttia:

 1. No vautsikapautsi! Täytynee käyrä ruotsalaisessa. Liriope on tuttu Espanjasta, olisi kyllä vänkää kasvattaa sitä itse. Lewisiasi on todella ihanan värinen. Hyvin ja tehokkaasti käytetty aika.
  Kasvit nousevat kukkimaan ihan ihmeen viileässä säässä, Kosteus tuntuu niitä auttavan, vaikka ei meikäläistä märkä kylmä kevätsää ulos houkuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläkuule muuta sano :) Tuli toista kertaa vastahan ja pakkohan soli ottaa. Sä voisit varmasti laittaa jopa maahanki. Tua färi ei olisi viälä joitaki vuasia sitte kolahtanu, mutta miäli ku o pikkuusen muuttunu, nii ny uppos.
   Niin se kevät etenöö omalla painollansa.

   Poista
 2. Onpa kauniin värinen lewisia. Kuin hehkuvaa aurinkoa. Tuo toinen kasvi on ihan vieras, liekö koskaan edes kuullut sellaisesta. Mutta kaunis on. Hyvää vappua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Harvinaane on. Ny oon ittekki kaks kertaa tuahon liriopehen itte törmänny. kiitos :)

   Poista
 3. Paljon onnea kauniille lewisialle, sekä toiselle, minullekin täysin vieraalle kasville.
  Mukavaa vappua. 🎈🎉🎈

  VastaaPoista
 4. Hieno lewisia! Pidetään peukkuja sille ja muillekin kasveille, jotka yrittävät puskea pintaan tässä kylmässä rintamassa. Tänään taitaa olla aurinkoinen puutarhasää, mutta huomenna taas sataa ihan koko päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon lewisioota, mutta aina on emokasvit kualeentunu, onneksi siämentaimet o sitkiempiä. Hiano ilima on. Jotaki pitää pihalla yrittää krotata, eres periaatteesta, vaikka märkää onki.

   Poista
 5. Pienet kasvilöydöt piristävät mukavasti päivää, pirteä on lewisiakin. Onneksi ei tosiaan tullut talvitakkeja laitettua säilöön, tulleet vapun aikana tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Kiva että jotaki löytää, vaikkei hakuusas olisikkaa mitää tiättyä. Vaikken mitää tattisikkaa :D Tänään onneksi tarkenoo pikkuusen vähemmälläki pukemisella, mutta aika koliaa on silti.

   Poista
 6. Kaunis lewisia! Toivottavasti hyvin talavehtis. Kaunis kesäkukka on tuokin Liriope muscarikin, miullakin jonain kesänä oli. Meillä on satanu nyt runsaasti, 24mm. loput lumet kyytii saivat. Lissee on luvassa vettä ja räntee. Käki kukkui tänäaamuna ensimmäisen kerran tälle keväälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti. Liriopea harvoon näköö. Lumikasat o sateeren myätä tosiaan piänentyny. Navetanviarustallon kyllä viälä aika suuret kasat. Oho! Vai käki jo kukkuu.

   Poista
 7. Jännän värinen lewisia. Toivottavasti se kotiutuu puutarhaasi. Liriope on uusi tuttavuus, jonka voisin ottaa meillekin. Jospa niitä löytyisi ruottalaisesta vielä torstaina, jolloin liikun sillä suunnalla.
  Vappuaatto oli täälläkin hyytävän kylmä. Tänään vähän lämpimämpää, mutta villasukat oli pihalla tarpeen.
  Vappu on kohta juhlittu, mutta aurinkoista toukokuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivon minäki. Toivottavasti löyrät. Täälei ollu ainakaa kellekkää muulle viälä kelevannu. Oli viälä täys kenno.
   Aika vilapoonen päivä, vaikka aurinko onki paistanu koko päivän. Tuuli o tehokas jähäryttäjä. Niimpä, kiitos samoon!

   Poista
 8. Pitäähän nuo pakkotauot käyttää hyväksi ja tietäähän sen, minne puutarhaihminen suuntaa. Enpä ole kuullu liriopesta aiemmin. Aika hauskan näköinen. Toivottavasti saat sen säilytettyä.
  Muuten viikonloppu oli aika jäätävä ja märkä mutta eilen ainakin täällä oli sää ihan toista maata. Lähdin aamulla ulos ja tulin illalla sisälle. Yhden pikaisen ruokatauon pidin päivän mittaan. Nyt joka paikkaa kolottaa mutta se ei haittaa kun sataa vettä. Onneksi ei sentään räntää niin kuin aamulla.
  Aurinkoista ja lämmintä toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinki näi kevääsin kasvipaikat vetäävät magneetin lailla pualehensa. Loriope on ku loppukesästä kukkiva isoo helemililija.
   Täälon ollu kyllä kylymää kyyttiä. Eileenki tuuli pohojoosnavalta asti. Just ny tuloo lunta :(
   Kiitos, non tilaukses :)

   Poista
 9. Ihanat vappukukat sulla!
  Tuo lewisia on kyllä herkullisen värinen:)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...