sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Uusia hankintoja ja lupaus keväästä.

Aina ku oon kauppareissulla, likellä tai sitte kauempana, vilikaasen kulloosenki kaupan viherosaston/pöyrän, vaikkei olisi mitää hakuusaskaa. Son kai tällääsellä viherhörhöllä vaistomaane peliliike. Eihän sitä koskaa tiärä, mitä sitä vastahan tuloo. 

Täs tuloo ny muutama sellaasen vilikaasun tulos. Santtuja oon aina joskus/harvakseltaan kokeellu. Eivät kovin kauvaa oo koskaa mun hotees viihtyny. Ny taas päätin kokeella ku näin ihkuja kerrottuja versioota. Tällääne pinkki ihanuus on asustanu meillä jo ainaki kuukauren. On viäläki näi hemaaseva.
Sinine on ollu viikon verran. Reppana rähäjääntyy het matkalla, ku kellahti pussis kumohon, kukkavarsi ja muutama lehtiki meni poikki. 
Söpö pari ja tiätenki mä sen kolomannenki tuaho hommaan, jos jostaki erifärisen kerratun nään. Mullon joku ihimeelline päähänpinttymä triiosta.
Perijantain ostos on täs. Viikolla kävin puaris ja totesin, että yks suurehko saviruukku on vailla asukkia. No ei oo enää. Tokkalla hipelöön Tetejä ja daalian juurakoota. Ne pystyyn kuitenki ohittamahan, mutta tämän ohitte en enää päässy. Oon monta vuatta himiööny 'Hakuro'-pajua ja son ny täs.
Lykkää jo lehtiä ja kukintojaki.
Son nu vintis talavehtinehen oliivipuun kaverina. Oliivipuu tiputti kaikki leheret ja siunasin sen jo, mutta niin se rupes lykkäämähän uutta lehtiä ku sai vähä vettä. Olis varmahan pitäny leikatakki, mutta luulin sen kuivettunehen. Kärsiiskö leikata joskus myähemmi?
Siinä mun talavetettavat pikkupuut. Paju viälä ilman oikiaa ruukkua.
Ostin oliivipuun elokuus alesta. 
Rupiaasko ny lopultaki kunnolla kevättämähän. Forecan käppyrät ny ainaki näyttää menevän oikiahan suuntahan.
Ja kymmenen päivän ennuste näyttää näin ihanan aurinkooselta. Eiköhän lumet rupia jo näillä luvuulla hupenemahan.
Jottei totuus unohtuusisi, näkymä vintin klasista kuvattuna, näyttää täyreltä talavelta. Pupuja ei oo pahemmin näkyny koko talavena, mutta ny tuntuuvat kans saanehen kevättä rintoohin, ku jäläkiä o ilimestyny muutamas päiväs ihan kummasti. Omenapuusta on taas kaluttu alaoksia, muttei muuhun oo viälä koskettu. Onneksi verkotinki tärkiimmät. Kattelin erellisvuatisista lumitilanteista kuvista, nii tämä lumitilanne on kutakuinki samaa luakkaa ku vuasi sitte, eli palio on.

Aurinkoosta huhtikuun alakua!

20 kommenttia:

  1. Ihana tuo kerrottukukkainen Santtu!❤

    VastaaPoista
  2. On onnea löytää himoitsemansa kasvi!
    Ennuste on mukavaan suuntaan menossa. Meille on pakkasta luvassa enää kahdelle tai kolmelle seuraavalle yölle, sitten alkaakin tapahtua vauhdilla, jos ei enää pakastu. Mukavasti tuo lumi häviää aurinkoisina, pitkinä päivinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Son kyllä hiano tunne :)
      Meillä viälä yäpakkaasia piisaa, mutta päivät o ihanan aurinkoosia. Eiköhän nua lumet pikkuhilijaa häivy.

      Poista
  3. Voi miten söötti tuo vaalianpunainen santtu :) En kyllä yhtään ihmettele ettet oo päässy hakuropajun ohitse. Olen nähny siitä kuvia ja ihana on! Kiva nähä mihin asettuu puutarhassasi :)
    Mahtaa nyt lumet rueta saamaan kyytiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On! Sullahan niiton enemmänki. Oon nähäny taimistoos Hakuroja oikee kunnon rungolla, mutta tairan tyytyä talavettamahan tätä sisätiloos, joten tällääne minirunko on parempi. Joten taitaa olla terassikasvina ainaki aluuksi.
      Toivottavasti! Aika epätoivooselta lumitilanne taas näyttää, mutta ainahan non tuasta häipyny.

      Poista
  4. Kerrottukukkaiset santpauliat ovat kyllä tosi söpöjä.
    Hieno hankinta tuo hakuropaju ja kiva, että olivipuukin lähti keväiseen kasvuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä vaan aika harvoon näkyy myynnis.
      Aika varahaasta on, mutta toivottavasti kumpikaa ei kasvata mitää pitkiä honiskoja oksia. Oliivipuun ostoki oli multa ihan extemporee ostos. Monta kertaa kerkesin Hankkijalla käyrä ja ainavaa niitoli myynnis, joten uhurauruun vähentämähän varastua :)

      Poista
  5. Aikalailla samassa lumimäärässä mennään meilläkin. Kovia yöpakkasia on luvassa, en muista, että huhtikuussa olisi normaalisti meillä niin kovia. Kaunis santtu, enpä ole ennen nähnyt kerrottua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläki on ollu monta erellistä kevättä, ettei huhtikuus oo enää ollu kovia pakkaasia, mutta viimmekevät oli tämänmoonen, kylymä ja kolia.
      Aika harvoon kerrattuja näkyy tai santtuja ylipäätänsäkkää.

      Poista
  6. Sääennuste näyttää kyllä oikein ihanalta! Meilläkin lupaa plussaa, mutta ei ihan noin aurinkoista. Mutta viikon päästä pihalla näyttää takuulla jo aivan toiselta!
    Ja ihania ostoksia olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihiroonki, eres jotaki positiivista. Toivottavasti näkyy jo silloon erua lumitilantees. Pitää sitä ittiänsä eres jollaki yrittää piristää :)

      Poista
  7. No nyt pitää sitten hankkia se kolmas pikkupuukin ruukkuun, kun on alkuun päästy! Hakuro on kyllä kaunis ja täysin ohittamaton. Lumiselta näyttää, mutta eiköhän ne juhannukseen mennessä sula.

    VastaaPoista
  8. Kauniita on santut kukkiessaan. Miullakin rupivaat nyt kukkimaan, ostin vuos sitten ja samanlaisilla kukilla mitä siulla on. Tuo hakuropaju on miunkin ostoslistassa ja Tokmannillako ol myynnissä, joko sinne on puuvartisiikin tullu? Aurinkoiselta näyttää sääennusteet tiälläkin ja on lunta mitä sulattoo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ku mullaki santut pysyys hengis, nii että kukkiisivat uurestansa. Kesät tuppaa olla tupakukilla vaikiaa aikaa, ku tuloo oltua nii palio pihalla ja kaikki tupatyät jää, kasteluki. Oli, kai pääsiääne ja paju jotenki sopii yhtehen. Kukkapöyrällä oli, ei viälä puutarhamyymälän pualella, siksi nuan snarin kokoone. Toivottavasti lumet sulaa siälä ja täälä.

      Poista
  9. Söpöt santut! Olisin itsekin saattanut retkahtaa tuollaisen pinkin ihanuuden edessä. Santtua on tehnyt pitkän aikaa mieli kokeilla ja nyt kun akvaarion tyhjennyksestä tulee säännöllisesti kasteluvettä, niin saattaisi onnistua tuollaisten tasaista kosteutta vaativien kasvienkin hoito.
    Onpas ollut aikaisin myynnissä hakuropaju! Kivahan se on saada pitkään ostoslistalla keikkunut kasvi hankittua. Ja hienoa, että oliivipuukin on hengissä. Missäs se trion kolmas osapuoli on? :D Minä taidan tyytyä talvetettavista pikkupuista vain viime syksynä hankittuun mustaluumuun, kun nuo meidän talvetuspaikat tuppaavat olemaan vähän matalansorttisia. Tiedä, mihin ensi talveksi luumun lykkään kun ei varmasti korkeuden puolesta kellariin mahdu.
    Kyllä jos ennusteet pitävät paikkansa, hanget saavat kyytiä täälläkin. Johan se oli aikakin. Näin paljon kun on lunta, niin ihan hyvä, että sulavat ainakin osittain auringon voimalla eikä vesisateella. Yöpakkasetkin kuivattavat sopivasti. Pian päästään vahtaamaan ensimmäisten piippojen nousemista.
    Aurinkoista huhtikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika vauhrilla käsi teki sellaasen kummallisen koukkuliikkeen :) Sulla voi, ainaki talavisin, olla akvaarioveren sijootusvaikeuksia, joten lisää vaan kosteutta vaativia kasvia.
      Ihan kiva pari tuas jo on, mutta eiköhän se kolomaski tuahon kasahan eksy. En vaan yhtää tiärä mikä solis :D Sun kellari vetää ihan älyttämäm määrän talavetettavia, mutta runkokasvien kohoralla taitaa tulla vastahan tenkkapoo. Eileen jo oli hiano, lähes tuuleton ja lämmin päivä. Samalta näyttää nykki. Lumet toivottavasti tuasta häviääs tai ainaki maraltuus jo reilusti. Kiitos, samoon!

      Poista
  10. Hakuropajun ohi olisi minullakin ollut suuria vaikeuksia kävellä... joskus ne vain sattuvat ohittamattomasti kohdalle! Lumitilanne näyttää sielläkin vielä kovin talviselta, mutta eiköhän pian saada lumille kyytiä, niin on komeat kelit luvassa! Mukavaa huhtikuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hakurosta oon nähäny nii hianoja kuvia, etten voinu kävellä ohitte. Maisemat on talavisemmat ku ehkä koko talavena. Aurauskasakki on aika massiivisen kokoosia. Pitiki viälä tulla lunta näi myähään, näi palio. Lähes joka keväthän sitä huappaa saman asian kans, mutta ainahan lumet o hävinny. Kiitos, samoon!

      Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...