torstai 15. kesäkuuta 2023

Roskapostaus

Päätin, että keskityn vaan ja ainoastaan kasvarin kasaamisehen ja son ny kasas. Just ku lämpööset alakas. Multia oon sinne roudannu, mutten oo mitää viälä istuttanu. Muutaman purkkikasvatuksen oon viäny. Puutarhan pualella enoo teheny muuta ku leikannu harvakseltaan  nurtsia. Ja sehän näkyy!

Pörriääset o tykänny ku voikukat o saanu kukkia kaikes rauhas. Kualeentunehia kasviakaa enoo viälä poistanu. Tähän ei kannata enää mitää monivuatista yrittääkkää, ku eivät kerran talavehri. Voikukkien kukat sentäs reviin ennen siämentämistä.
Kivireunukset sai peittyä heiniihin.
Sammalleimut kukkiivat, muttei ne häävisiltä heinien lävistäminä näytä.
........mutta leinikki näyttää jopa söpöltä looraa vasten.
Mahoniasta oon kuvan ottamisen jäläkihin riipiny kuivat leheret, eileen.
Kolomiopenkistä katos siniset karpaattienkellot. Orotan, jos siämentaimia nousis. Nokkoonenki on saanu kasvaa rauhas. Oli tarkootus syärä se, mutta siinäpä seki viälä nököttää.
Ei koskaa oo puutarha päässy näi ruakottomahan kuntohon, mutta, ei hätää, siivuamine on alootettu. Oon kantannu ny koko eteläpualen ja osan pihanpualeltaki. Kivireunukset näkyyvät taas. Kolomiopenkis kukkii pinkki jumaltenkukka ja muutama karpaattienkellon siämentaimiki o noussu reunahan.

Plokimailmaki o ollu pysähryksis ihan totaalisesti. Enoo yhtää käyny kurkkimaskaa kenenkää kirijootuksia. Nykku tarkenoo vähä liianki hyvi, vois kuumimpana aikana lueskella muiren plokia. Pesin jo jopa talavihaalarinki.

Ihanaa kesää!


15 kommenttia:

 1. Noita kuviesi tilanteita löytyy meiltä kaikilta, ainakin täältä omalta tontilta. Ei vaan aina jaksa tai ennätä saada kaikkea siivottua. Minulla on edelleen kanttaus lähes kokonaan edessä tehtävänä. Sinulla on niin hyvä perusta puutarhassa, että kaikki näyttää hyvältä vaikka pieniä puutteita olisikin.
  Nyt on tosiaan hellettä, meillä nousi lämpö eilen +27 asteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullaki näitä kohtia on ennemminki ollu, muttei koskaa sama tilanne koko puutarhas. Aamulla ahkeroon taas pätkän etupihalla, rupiaa kaaripenkkiki olemahan kohta kondikses. Kyllä vuasikausien tyä näkyy suht rikkaruahottomis penkiis, mutta nua reunukset!
   Joo, kyllä ny tarkenoo. Meillä mittari pyärii 25 astees.

   Poista
 2. Samanlaisia ruohotuppaita ja kuivuneita lehtiä minullakin on pitkin puutarhaa. Tämä on ollut ihme kevät ja alkukesä, kun kaikki hommat kulkee jälkijunassa. Ensin ei kylmyyden takia mukamas voinut tehdä sitä sun tätä. Nyt vaivaa kuivuus ja kuumuus. Päivi tuossa edellä sanoi sen, mitä itsekin ajattelin eli hyvin perustettu ja huollettu puutarha kestää ajoittaista "laiminlyöntiä".
  Ehkä nyt tarkenee ilman sitä talvihaalariakin. Meillä mittari näyttää parhaillaan tasan +30.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on ollut kumma kevät, just noin kuten kuvasit. Nyt ei perässä pysy kasvussa ja kaikki kuivuu.

   Poista
  2. Ihimeelline kevät tosiaan. Aamulla totesin isännälle, että saiskohan tuan taimitelinehen pois terassilta juhannukseksi. Ei koskaa oo ollu istuttamattomia taimia enää tähänaikahan, ei ainakaa nua palio ku ny. Ensin tosiaan oli kylymää ja ny on kuivaa :( Itte penkit tosiaan kestää aika hyvi tällääsen hoitamattomuuskevään.
   Kyllä mä tarkasti kattoon säätiarootusta ennen pesua :) Meilläki on lämpötila noususuunnas päivittäin.

   Poista
 3. Mutta nyt se on valmis, ajattele sitä! Koskahan me saadaan nähdä se?
  Perusjutut on kunnossa sinulla puutarhassa, kunhan pääset kitkemään kivien reunukset ja siistimään muutkin paikat, niin kaikki on taas tip top ja silmä lepää :)
  Välillä on vaan pakko prioidisoida.
  Lämmintä piisaa ja koska isännällä vapaapäivät menossa, niin pestään mattoja. Se joutuu ne mulle nostella pressun päälle ja pois, ite pystyn painepesurilla sentään pestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin jo, ettei sitä päivää tuukkaa, mutta tulihan se siältä. Aattelin ensin, etten kasvimaata pahemmin esittele, mutta enköhän ny kuitenki. Siitähän saa uutta materiaalia plokihinki.
   Oon siivoukses kohta jo voiton pualella. Äkkiää puutarha siistiytyy vaikka teköö piänis pätkis ja stratekiset kohorat ensi.
   Sehän on sopivaa hommaa näillä ilimoolla. Voi ottaa vilipoosen suihkun aina välillä.

   Poista
 4. No kun ei nyt vaan iskisi takatalvi heti, kun saat talvihaalarin kuivumaan pyykkinarulle ;-)
  Tuohan näyttää ihan minun puutarhalta! Aina on kivempaa tekemistä kuin reunojen siistiminen ja sen kyllä huomaa, täällä siis. Nokkosiakaan ei tule kiskaistua maasta, ellei satu olemaan hanskat valmiiksi kädessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo ainakaa viälä näkyny :D
   Ny on onneksi seki homma tehty. Ja kyllä näkymät muuttuuvat kummasti. Mullon aika useen hanskat käsis, joten ei oo siitä kiinni.

   Poista
 5. Kuvistasi ja tänne tulleista kommenteista päätellen en ole siis ainoa, jolla on kukkapenkkien reunat siistimättä. Kuinka lohdullista! Onneksi puutarha kestää ajoittaiset laiminlyönnitkin. Tuleepahan sitten kerralla todella paljon eikä vain vähän siistimpää, kun ovat ennen kitkemistä päässeet vähän villiintymään. Eipähän sinulla näytä rikkaruohoja olevankaan muualla kuin vähän reunoissa, joten äkkiä nuo on siistitty.
  Olisi kiva nähdä kuvia kasvihuoneestasi ja mitä nyt olet saanut sinne ympäristöön laitettua.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny on kaikki kantattuna ja penkikki lähes siistittynä. Viäläku sais kaikki roskakasat viätyä pois. Onneksi ei kaikki paikat kerää roskaa, vaikkei hetkehen mitää tekisikkää.
   Kyllä niitäki viälä tuloo. Mukavaa viikkua!

   Poista
 6. Uusi kasvihuone kuulostaa hyvältä, ei ihme ettei muuta ole ehtinyt tehdä kun aika on mennyt sen kasaamiseen. Mutta onhan näitä kesäpäiviä vielä jäljellä siihen muuhunkin:)
  Aika rohkea teko mennä pesemään talvihaalari, pitäsköhän munkin laittaa ne nyt koneeseen, ehtis vielä ennen juhannusta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvarin kasaamine oli yllättävän tyälästä ja aikaaviäpää puuhaa. Onneksi on jo takanapäi.
   Älä muuta sano, kyllä mä pitkähän harkittin :D Ny kuivaas äkkiää, nii saa päälle melekee samantiä, jos tarve vaatii.

   Poista
 7. Oih, ajattelin, että löydän kirjoituksen siitä kasvarin kasaamisesta. Vanha kasvarini on nimittäin tekohengitetty täksi kasvukaudeksi ja pitäisi tehdä päätös; uusi itse rakennettu vai ostettu. Minulla ei ole mitään käsitystä, miten työläs on ostetut kasaaminen valmiiksi. Oliko se työläs?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sikatyäläs, mutta ostettuja kasvareitaki on nii monen mallisia ja merkkisiä. Mulla on Akiron Strong. Kasaamisen tyäläys kyllä unohtuu ku saa sen valamihiksi. Oon torella tyytyvääne. Sori, tais yks sun kommentti lentää avaruutehen.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...