torstai 1. kesäkuuta 2023

Vettä, räntää, lunta, rakehia..... ja tulppuja

Taitaa olla kylymin kesäkuun alootus ikinä. Otsikon lisäksi jyrähti ukkoonenki. 

Aurinkoki näyttäytyy nimeksi, muttei se kyllä mitää keriinny lämmittämähän.
On ihan karsian kylymä. Lämpötila päivällä n.7 astetta ja kova tuuli. Ny reipas 4. Sillä kuuluusalla talavihaalarilla on taas käyttyä.
Onneksi lunta ei sentäs maahan jääny.
Sitte tulppuuhin. Oli tarkootus nämä eileen kuvatut postata toukokuun lopuksi, mutta ny non kesäkuun ensimmääses.  Katajakulumas ei montaa tulppua kuki. En lisänny syksyllä yhtään uusia. Vuarenkilipien komia kukinta pelastaa tämän kohoran.
Etupihan kaaripenkkihin lisäsin tulppusekootuksia jonku verran. Suurin osa on vanhoja.
Taitaa kuitenki komein kukinta olla navetan sivupenkis. Ollu jo usiempana vuatena.
Nämä erellisen kuvan etualalla kukkivat, siilopenkin tulput on uusia darwin 'Apricot Impression' tulppuja.
Nämä tilikkutäkin triumph 'Orange Dream' tulputki on uusia. Saisivat olla nimensä mukaasesti reilummin oranssia. Ny non miälestäni lähinnä punaasia, mutta voihan ne viälä muuttaa färiänsä vanhetes.
Leimupenkkihin lisäsin syksyllä nua etualan ripsureunaaset 'Fringed Huis ten Bosch' tulput. Niitoli enemmänki, mutta käytin niitä.........
.......viimme pyhän vauvakutsuulle tekemähäni kimppuhun. Kimppu oli varsin vaalianpunaane, vaikka sukupuali ei tiaros ookkaa. 

Ny on taas viikonloppu käsillä. Aika menöö ihan käsittämättömän nopiaa. Enoo pahemmin puutarhatöitä teheny, jos ei ny kasvarin pystytystä siksi lueta. Alootin vihiroonki sen kasaamisen. Siinon ainaki milioona osaa ja eristyy varsin hitahasti, mutta eiköhän se ennen talavia valamistu, vaikka näillä ilimoollahan sitä torella tarvittaaski.

Kukkivaa kesäkuuta, kukat kukkii kuitenki!

22 kommenttia:

 1. Ihan jäätävän kylmä päivä on ollut tänään. Meilläkin satoi vähän rakeita.
  Kauniilta näyttää kuvissasi ja ehkä sää pakosta kohta lämpenee edes vähän. Mahtava määrä tulppaaneja navetan seinustalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jäätävyys senku jatkuu, pikkuusen raootin ovia. Ei ihan näin kylymää tarttisi olla, vaikkei ihan hellelukemiskaa. Hyvin nua perustulput (darwin) nousoo joka vuasi.

   Poista
 2. Sään puolesta on ollut melkoisen ankea kesän aloitus, myös täällä meillä. Onneksi postauksesi otsikossa oli maininta tulpuista, muuten olisin saattanut hypätä koko postauksen yli etten masentuisi entisestään. :D Blogisi ei pettänyt, kiitos ihanasta tulppaaniterapista. <3 'Apricot Impression' on kaunis. Olen alkanut ihastumaan tuollaisiin persikkaisiin (tahi aprikoosisiin) sävyihin, ja muun muassa 'Apricot Impression' onkin ensi syksyn hankintalistallani. Hirmuisen suloisen kimpun olet taiteillut. On ihanaa saada omasta puutarhasta materiaalit kukkakimppuihin. Toivotaan, että kelit lämpenevät pian! Iloista kesäkuuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viileetä kesän alootuksia on ollu joskus ennenki, muttei muistaakseni ihan näi jäätävän kylymiä. Mullaki oli tulpuus ennen valako-pinkki-violetti linija, mutta ny son monipualistunu kans persikan ja orassinki sävyyllä ja ohan navetan sivus jopa muutama keltaanenki :) Oon vasta muutaman kimpun väsänny, mutta tuntuu, ettei kukkakauppahan osaa enää mennäkkää, ainakaa kesällä. Toivottavasti, eres vähä.

   Poista
 3. Toppatakille ja villasukille on taas käyttöä. Jäätävän kylmä alku kesäkuulle, vaikka ei tuo toukokuun loppukaan houkutellut vaatteita vähentämään. Vielä sitä on itselle helppo puseroa lisätä, mutta huoli mm. tomaateista on suuri.
  Navetansivun tulppaanipenkki on komeaa katseltavaa. Hyvin näyttävät viihtyvän.
  Söötti kukkakimppu. Vauva siitä tuskin vielä mitään tietää, mutta äiti ainakin sai silmäniloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vilua on saanu kärsiä iliman talavivaatteeta. Mun tomaatit o lähes tuuliajolla. Saa nähärä saanko pirettyä ne hengis kasvarin valamistumisehen asti. Pensastomaatit paremmin ku runkotomaatit. Ny non terassilla harson alla.
   Yllättävän hyvin tulput navetan seinustalla viihtyyvät, vaikka ovat pohojoospualella.
   Ihan kivan kimpun sain tehtyä omista tulpuusta.

   Poista
 4. Ihan kauhia keli! Ihimeesti kukat on selvinny tästä kaikesta. Yhen amppelin rääpäsin sisälle illalla, onneks ei täällä ollut yöpakkasia. Jossain päin on taatusti ollu. Ens yöksi saattaa tulla kylymä, pitäis yrittää muistaa suojata illalla niitä kesäkukkia, mitä jo istutettu toukokuun lämpimillä :) Vuorenkilvet kukkii uskollisesti ja komiasti ja ei tulpuissakaan vikaa ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinoli. Onneksi ny pikkuusen lämpöösempää. Mullaki on terassilla harsot osittain yätäpäivää käytös. Vuarenkilipien kukinta on kyllä näyttävää.

   Poista
 5. Kylmää on täälläkin. Onneksi aurinko sentään paistaa ja saa aikaan hieman lämmön tunnetta.
  Kauniisti navetan seinustalla kukkiva tulppaanimeri ja ihana kukkakimppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä surkiaa säätä. Tääläki aurinko näyttäytyy eilee ja viälä aamullaki, mutta ny on pilives ja satooki jonkuverran.
   Sarasta tulpusta kukkii n.70. Aika hyvä saldo. Muutama harva kohta on, jos syksyllä löyrän samoja, nii ostan täyrennystä. Kiitos :)

   Poista
 6. Piiip mitkä säät! Täälläkin satoi eilen räntää tai lunta, en onneksi nähnyt kun olin päivällä töissä... Ja ensi yöksi on luvattu +1, että sellaiset kesäloman aloituskelit!
  Ja eiköhän muuten tuo kasvihuoneen pystytys ole kovastikin puutarhapuuhaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta :( Eiköhän kelit tästä parane, ei palio huanompahankaa päi voi enää mennä.
   Ohan se tiätysti, mutta mulla sei tuu varsinaasehen puutarhahan, vaan pikkuusen kauemmas.

   Poista
 7. Voi jestas, miten hurjan näköisiä kuvia! Oli meilläkin suorastaan jäätävän kylmää eilen mutta vähäiset sateet tulivat kuitenkin vetenä. Yöllä kävi parin asteen verran pakkasella. Nyt juuri arvon, pitääkö lähteä virittelemään harsoja vai luottaisiko siihen, että jos ennuste lupaa 3 astetta, lämpötila ei tipu nollaan. Vähän riskirajoilla... Mukavaa kesäkuuta kuitenkin! Toivottavasti lämpenisi pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi täälei oo tiättävästi käyty pakkaasella. Varmuuren vuaksi oli mullaki pensasmustikakki peiteltynä harsolla ja viälä muutamalla fleecepeitolla. Olis se surkiaa jos pakkaane veis niiren kukinnot ku kukkiivat palio paremmin ku viimme vuanna. Eiköhän tämä paremmaksi pian muutu.

   Poista
 8. Kyllä on kylymee. Eilen sato meilläkin rakeita hetkenaikoo. Aurinko on paistanu meilläkin ja maa on kuivoo. Kauniisti tulppaanit kukkivat navetan seunustalla Ja muissakin penkeissä. Kauniin kukkakimpunkin oot tehny!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylymää on. Tänään kyllä tarkenin olla pihalla iliman talavihaalaria. Olis tullu nurtsia leikates pian hiki. Täälon tullu vettä tasaasehen tahtihin, määrät on tosin jääny muutamiihin milliihin. Kimpusta tuli aika söpö :)

   Poista
 9. No on teillä säitä pidellyt! Koskahan nämä puutarhurin koettelemukset loppuvat.
  Ihania tulppaaneja siitä huolimatta, onneksi ei myräkät niitä hävittäneet.
  Ihana kimppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ON! Jospa säät tästä tasaantuusisivat. Tulput kukkii näillä keliillä pitkähän ja uurekki kerkiää nousta vanhojen joukkohon. Jotaki hyätyä näistä hyytävistä säistä o. Kiitos :)

   Poista
 10. Enpä muista minäkään näin kylmää kesäkuun aloitusta tai sitä, että olis lämmitetty leivinuunia kesäkuussa jotta talo ei olisi jättikokoinen jääkaappi. Kaunis kimppu ja tulppaanit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harvoon on näin kylymä "kesäsää". Mäki oon vilikuullu mittarihin, mutta viälä on tarijettu. Kiitos :)

   Poista
 11. No josko se ens viikolla alkas oikia kesä! Vielä lupaa la vasten yötä ainaki meille nollaa. Pitkästä aikaa tulin lueskeleen toisten juttuja 😁 Mulla on jääny blogin päivitykset ihan jälkijunaan, tulee nakattua vaan instagramiin kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ny on alakanu! Enoo viälä nii pitkälle päässy, että olisin instahan liittyny.

   Poista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...