keskiviikko 13. syyskuuta 2023

Rusokurjenpolvi 'Rose Clair'

Tykkään kurijenpolovista. Non suht helappoja, kestäviä ja osa melekee koko kesän kukkivia. Kertakukkiviaki o ja arkojaki, mutta useen niiren kukinta onki sitte sitäki koriempaa. Usiat pysyyvät hyvin paikallansa, mutta sitte o niitä mailmanvalloottajia, joita voi käyttää maanpeittokasviina. Mulle onki kerääntyny erilaasia liki parikymmmentä. Lähes aina, ku käyn taimistoolla, vilikaasen läpi kurijenpolovitarijonnanki, josko löytyys jotaki miälenkiintoosta. 

Yks uusimmista on vuasi sitte saksalaasesta keväällä ostettu juurakko tai oikiammin kaks, mutta viimme talavi vei het toisen. Esittelykuva oli nii henun färine.
'Rose Clair' kurjenpolvi leimupenkis 26.6.2023.
Esikasvatin juurakkoja pötis ja istutin keväällä leimupenkkihin, toisen hävinnehen kurijenpoloven 'Ballerina'n tilalle. Son sellaane, minkä kans en tuu toimehen. Roset eivät kukkinehet ensimmääsenä vuatena. Mutta ny toine talavesta selevinny alootti kukkimisen jo kesäkuus.
Siitä tuli oikee sopiva pari mirrinminttu 'Junior Walker'lle. Ja ihastuun siihe ihan kunnolla.
23.7.2023
Puska senku tuuhettuu ja kukinta jatkuu.
Ihanasti kaks kestokukkijaa viärekkäin.
6.8.2023
Elokuuski viälä kukkii oikee reippahasti. Mirrinmintulla on jo paras kukinta takanapäi.
13.9.2023
Viälä tänäänki riittää kukintaa. On kukkinu jo kolomisen kuukautta. On hatunnoston arvoonen suaritus. Piäntä retkotusta on havaattavis, niinku pitkän kukinta-aijan omaavillon tapana. Täs sei nii haittaa, ku on kivillä kohotettu penkki. Mutta oli kyllä iloonen yllätys tämä kurijenpolovi. Suasittelen lämpöösesti tutustumahan, vai onko tuttu jo ennestään?

Hyvää viikon jatkua!

18 kommenttia:

 1. Eipä ole tuttu, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Ballerina ei minullakaan ole kauaa viihtynyt. Laitetaanpa nimi talteen, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tämä kestääs mullaki paremmin ku 'Ballerina'. Onneksi tiärän mistä saisin uuren. Alakaa B:llä :)

   Poista
  2. Kiitos, saatanpa pyörähtää isossa B:ssa.

   Poista
  3. Voi olla, että ollahan eri B:ees, koska Blomqvistille on teiltä aika pitkä matka.

   Poista
 2. Piti vielä sanoa, että näinä äärettömän kuivina kesinä olen todennut kurjenpolvien pärjäävän aika hyvin. Se(kin) puoltaa niiden lisäämistä.

  VastaaPoista
 3. Onpa ihana väri ja sointuu hyvin mirrinmintun kans yhteen.

  VastaaPoista
 4. Eipä ole minulle entuudestaan tuttu, mutta kaunis on. Kurjenpolvista ei oikein tiedä etukäteen kuinka kompaktisti tai retkottavasti kasvavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tiäräkkää. Valakoosen kyläkurijenpolovi 'Double Jewel'nki piti olla kompaktin kokoone, mutta ainaki kukinnot makaa mulla pitkin pituuttansa muiren kasvien välis. Ei hyvä.

   Poista
 5. Todella kaunis 'Rose Clair' ja muodostavat hienon parin yhdessä mirrinmintun kanssa. Eipä ole minullekaan entuudestaan tuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki tykkään tuasta yhyristelmästä. Taitaa olla aika uus tulokas, ku ei teillä kellään oo.

   Poista
 6. Kaunis kurjenpolvi ja todella kauan kukkiva. Täytyy pistää nimi mieleen jos sattuis jossain taimi vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä kukinta-aika on eheroton plussa. Niitei oo koskaa liikaa.

   Poista
 7. No on todella ihana! Pitää minunkin laittaa nimi muistiin, jos vaikka sattuisi joskus tulemaan jossain vastaan. Pitkä kukinta-aika on aina plussaa ja vielä enemmän pienessä puutarhassa.

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää arkista aherrusta. Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...